Breaking News

Στις 100000 άνδρες υπολογίζεται η δύναμη του IK που έχει οργάνωση κανονικού στρατού!


Ο αριθμός των μαχητών στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί. Σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας των Ιρακινών Αρχών ο αριθμός ανέρχεται στο τρομακτικό νούμερο των 100000 ανδρών, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση εκτός των νέων μαχητών απορροφά συνεχώς τη δύναμη άλλων εξτρεμιστικών ομάδων, ο αριθμός των οποίων πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 20000 και 50000 ανδρών.

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν ήρθε από το πουθενά” σύμφωνα με τον Hisham Al Hashimi, σύμβουλο των Ιρακινών Μυστικών Υπηρεσιών, το “Ισλαμικό Κράτος είναι μια προέκταση - εξέλιξη άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων που προϋπήρξαν του Ισλαμικού Κράτους, τόσο ιστορικά όσο και ιδεολογικά”.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, ορμητήριο των Σουνιτών στο Ιράκ, μπόρεσε να στρατολογήσει πάρα πολλούς νέους μαχητές, μεταξύ αυτών και παλιούς αξιωματικούς του στρατού του Σαντάμ Χουσείν, που βρήκαν μια διέξοδο για να αντισταθούν στο Σιιτικό Καθεστώς που κυβερνούσε τη χώρα. Αυτοί που δεν συστρατεύθηκαν με την θέληση τους, πιέστηκαν να το κάνουν, σύμφωνα με τον Al Hashimi.

Το ποιο ανησυχητικό όμως όλων είναι ότι η ροή νέων μαχητών στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν σταματά παρά τους Αμερικάνικους βομβαρδισμούς. Η στρατολόγηση νέων μαχητών για το Ι.Κ ποτέ δεν ήταν ευκολότερη, προσθέτει ο Al Hashimi. O ηγέτης των εξτρεμιστών “Baghdadi τώρα υψώνει τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των Αμερικανών εισβολέων”

Η πρόσφατη άνοδος των σιιτικών πολιτοφυλακών συνέβαλε επίσης στην αύξηση αυτών που συστρατεύθηκαν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. “Οι περισσότεροι που μπήκαν στην οργάνωση – και τους ξέρω προσωπικά – είναι είτε τέως αξιωματικοί του Στρατού, είτε οι γιοί τους” δήλωσε ένας άλλος ειδικός ασφαλείας ο Salem Aljomaily. Ένας τρίτος ειδικός σε θέματα ασφαλείας, ο Ibrahim al Sumaidei υποστηρίζει τον υπολογισμό του al Hashimi δίνοντας μια απαισιόδοξη πρόβλεψη.

“Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν πολλαπλασιαστεί με πάρα πολύ επικίνδυνο τρόπο.. έχοντας πάρα πολύ οπλισμό και ατελείωτη χρηματοδότηση καταπίνουν άλλες ομάδες σουνιτών εξτρεμιστών ενσωματώνοντας τη δύναμη τους”
Ερευνητές του ΟΗΕ τη Τετάρτη εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι παιδιά εξαναγκάστηκαν να καταταχθούν στη δύναμη του Ισλαμικού Κράτους με πολλά από αυτά να εμφανίζονται σε Συριακά στρατόπεδα εκπαίδευσης του ΙΚ.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει χονδρικά χωριστεί σε δυο ισοδύναμα κομμάτια στο Ιράκ και τη Συρία και έχει στις τάξεις της επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, μεταφορών επιχειρήσεων κλπ, με όλους αυτούς να εργάζονται πάνω στη παράνομη διάθεση πετρελαίου και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Ο Harith Hassan από το Harvard παρομοίωσε την οργάνωση με την Αλ Κάιντα, “παίρνοντας τη θέση της σαν η πλέον σημαντική τζιχαντιστική οργάνωση”. Επιπλέον η εθνική σύνθεση της οργάνωσης εκτός από χώρες της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει και μαχητές από όλο το κόσμο, Ευρώπη, Τσετσενία, Βρετανία, Βόρεια Αφρική κλπ. Η σύνδεση με την Τουρκία.

Αυτή η συνεχώς διογκούμενη απειλή τώρα κινείται προς την Τουρκία, από την οποία ο κόσμος αναμένει να προβάλει αντίσταση στην εξάπλωση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Κάτι που μάλλον όμως θα μπορούσε να είναι πρόβλημα δεδομένου ότι οι τζιχαντιστές κινούνται μπρος και πίσω από τα Συριακά σύνορα ήδη από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Η απειλή προέρχεται από τα Συριακά σύνορα που η Τουρκία δεν μπορεί να ελέγξει τη ροή των ξένων τζιχαντιστών που θέλουν να μπουν στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ότι έκανε τα στραβά μάτια και όχι μόνο... καθώς οι τζιχαντιστές πολεμούσαν εναντίον του Προέδρου Άσαντ που η Τουρκία δεν ήθελε στην εξουσία.

Την Κυριακή οι τρομοκράτες κατέλαβαν βάση στην Νοτιοανατολική Συρία με σκοπό να μπορέσουν να προχωρήσουν προς την Τουρκία από τη Ράκα της Συρίας, την πρωτεύουσα του νεοσυσταθέντος χαλιφάτου μια ήσυχη πόλη κατά το παρελθόν, που από την έλευση του ΙΚ έχει δει μερικά απο τα στυγερότητα εγκλήματα που έχει δει η ανθρωπότητα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι τζιχαντιστές, 100 χιλιόμετρα από το Χαλέπι κινούντο ανενόχλητοι σε ολόκληρα κονβόι από θωρακισμένα οχήματα που είχαν βρει σε εγκαταλελειμμένες βάσεις του Ιρακινού Στρατού.

Μαχητής του Συριακού Ισλαμικού Μετώπου είπε στο Guardian για το Ισλαμικό Κράτος “αν ήθελαν θα μπορούσαν να επιτεθούν σαν τους Μογγόλους, αλλά δεν θέλουν. Τους έχουμε αντιμετωπίσει παλιότερα δεν υπάρχει συμφιλίωση, πρέπει να τους πολεμήσουμε”.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών από την Ευρώπη έχει μπει στη δύναμη του Ισλαμικού Κράτους περνώντας μέσα από την Τουρκία. Πάνε “διακοπές” και όταν φτάσουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βρούνε το δρόμο προς τα σύνορα και το Ισλαμικό κράτος. Στην αρχή δε του εμφυλίου πολέμου στη Συρία η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη.

“Τα σύνορα είναι ορθάνοιχτα. Μπορούσαν όλοι να μπουν και να βγουν από την Τουρκία χωρίς τη παραμικρή ενόχληση. Όπλα έμπαιναν πανεύκολα στη Συρία” σύμφωνα με δήλωση μαχητή που πολέμαγε για το πρόεδρο Άσαντ στο Reuters. Η Τουρκία αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες που την θέλουν να υποστήριζε με κάθε τρόπο τις δυνάμεις της Αντιπολίτευσης στη Συρία χρηματοδοτώντας τους και εξοπλίζοντας τους. Ένα Ευρωπαίος διπλωμάτης στην Άγκυρα δήλωσε στο Reuters “ότι χιλιάδες Ευρωπαίοι μπήκαν στη Τουρκία με κατεύθυνση προς τη Συρία και ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς μπήκαν στις τάξεις εξτρεμιστικών οργανώσεων”. Τώρα, η κατάσταση όμως άλλαξε είναι υψίστης ασφαλείας πρόβλημα για την Τουρκία...Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια