Επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή για την πτώση του αεροδρομίου στα χέρια των τζιχαντιστών δεν υπάρχει, αλλά στην περίπτωση που αποδειχθεί αληθινή η πληροφορία θα αποτελεί μεγάλη ήττα για τους εθνικιστές του Ζιντάν, παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο μετά από τις πολυήμερες μάχες έχει καταστεί ανενεργό μη εξυπηρετώντας κανενός είδους πτήσεις, εσωτερικού ή εξωτερικού.
Νωρίτερα το Σάββατο άνδρες της Ισλαμικής Συμμαχίας δήλωσαν ότι πήραν στον έλεγχο τους μια γέφυρα και μια στρατιωτική βάση και επελαύνουν προς το αεροδρόμιο. Η Ισλαμιστική Συμμαχία οργάνωσε επίσκεψη στη βάση ώστε να αποδείξει τους ισχυρισμούς της.
Ο εκπρόσωπος του Fajr, Moahamed al-Gharini, δήλωσε ότι οι μαχητές της οργάνωσης χτυπήθηκαν από αεροσκάφη άγνωστης εθνικότητας σε επιδρομή που σκότωσε 10 μαχητές της ομάδας και τραυμάτισε άλλους 20, με την Λιβυκή κυβέρνηση από το Τομπρούκ να μην δίνει κάποια πληροφορία για τα δυο αεροσκάφη που βομβάρδισαν τους Ισλαμιστές.
Ωστόσο ο σκοπός της αεροπορικής επιδρομής ήταν ξεκάθαρο πως ήταν να χαλαρώσει την πίεση που δέχονταν οι εθνικιστές στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης. Σύμμαχοι του αποστάτη στρατηγού Khalifa Haftar αντίπαλου των φανατικών Ισλαμιστών δήλωσαν ότι ήταν πίσω από την αεροπορική επίθεση ωστόσο ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν αληθεύει παρά το γεγονός ότι η πολιτοφυλακή του Haftar ελέγχει κάποιες αεροπορικές βάσεις. Πληροφορίες από αεροπορική μονάδα στη Λιβύη, η οποία για την ώρα έχει παραμείνει ουδέτερη και δεν έχει συμμαχήσει με τον αποστάτη εθνικιστή στρατηγό θέλουν τα αεροσκάφη να είναι ξένης εθνικότητας και όχι από κάποια μονάδα της Λιβυκής Αεροπορίας.
Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί τα αεροσκάφη να ήταν δυτικής προέλευσης παρά το γεγονός ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι δυτικοί σύμμαχοι τους, Ιταλοί και Γάλλοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη. Η Αίγυπτος ωστόσο, γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στους Ισλαμιστές, είναι ικανή για τέτοιου είδους χτύπημα παρά την μεγάλη απόσταση... με το Κάιρο να έχει μυστηριωδώς αρνηθεί έστω και να σχολιάσει το γεγονός της επιδρομής...
Άμυνα Πολιτική