Right Post


Breaking News

Εξτρεμιστές του IK στρατολογούν νεαρούς πρόσφυγες στα τζαμιά της Αθήνας για την ISIS

Ένα άκρως ανησυχητικό για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας περιστατικό, φέρνει στην δημοσιότητα η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα FoxNews.com που επιβεβαιώνει τους φόβους αρκετών αναλυτών για τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από την ανεξέλεγκτη λειτουργία δεκάδων παράνομων τζαμιών στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Benjamin Hall ένας νεαρός Ιρακινός που αποφάσισε να βρεί την τύχη του στην Ελλάδα, κατέληξε να πολεμά μαζί με τους αντάρτες της οργάνωσης ISIS στο Ιράκ, μετά από κατήχηση που υπέστη από ισλαμιστές εξτρεμιστές-τζιχαντιστές σε ένα από τα τζαμιά της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Shamal Ahmad Tofiq από το Βόρειο Ιράκ, αποφάσισε το 2009 να αναζητήσει μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη παρα το γεγονός ότι η οικογένεια του αν και φτωχή, ζούσε ευτυχισμένα στην πόλη τους Said Sada στα βουνά του κουρδικού Ιράκ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Benjamin Hall ο νεαρός Ιρακινός ένα βράδυ στην Αθήνα μέθυσε τόσο πολύ που την επόμενη ημέρα αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής νοιώθοντας απογοητευμένος από τον εαυτό του.

Η λύση που επέλεξε, ήταν να επισκεφτεί ένα από τα δεκάδες τζαμιά που λειτουργούν παράνομα στην Αθήνα, όπου εξτρεμιστές ισλαμιστές από την Υεμένη, την Βρετανία και τον Πακιστάν κατάφεραν με τα κηρύγματα τους να τον χειραγωγήσουν και να τον εντάξουν στο δικό τους κύκλο.

Έτσι ένα νεαρό παληκάρι που του άρεσαν τα πάρτι, η διασκέδαση και οι γυναίκες, μετατράπηκε σταδιακά υπό την καθοδήγηση των τζιχαντιστών στην Αθήνα, σε ένα εξτρεμιστή ισλαμιστή, ο οποίος ουσιαστικά αποκήρυξε τον τρόπο ζωής του, μία αλλαγή που ξάφνιασε τόσο τους γονείς του όσο και τους φίλους του με τους οποίους επικοινωνούσε μέσω του Facebook.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός αρθρογράφος, οι γονείς του 26χρονου Shamal Ahmad Tofiq είδαν ξαφνικά το γιό τους να μετατρέπεται σε ριζοσπάστη μαχητή του Ισλάμ, συνέπεια των επαφών που είχε στην Αθήνα με τους τζιχαντιστές. Ένας δε από τους στενούς φίλους του νεαρού Ιρακινού, ο Roman Kamal, εξεπλάγη από τις αναρτήσεις του φίλου του στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες δήλωνε ότι θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμη και την ίδια του την οικογένεια, διότι ζούν στην αμαρτία. Έχοντας ολοκληρώσει την κατήχηση του στα τζαμιά της Αθήνας, ο νεαρός ιρακινός τζιχαντιστής εντάχτηκε στην δύναμη της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Jahbat al Nusra στη Συρία όπου και πολέμησε ενάντια στο Στρατό του Άσαντ.

Όπως έπραξαν χιλιάδες αντάρτες της Jahbat al Nusra, έτσι και ο Shamal Ahmad Tofiq μεταπήδησε αργότερα στην πιο ισχυρή και πιο πλούσια οικονομικά ισλαμιστική οργάνωση ISIS και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες φέρεται να μάχεται αυτή την περίοδο στο μέτωπο του ιρακινού Κουρδιστάν από όπου είναι και η καταγωγή του. Παρά τη συμμετοχή τους στις μάχες ο Shamal Ahmad Tofiq, συνεχίζει τις αναρτήσεις στο Facebook, μόνο που όπως φαίνεται η μετατροπή του σε ένα αμείλικτο δολοφόνο έχει ολοκληρωθεί, αφού πλέον αναρτά φωτογραφίες από διαμελισμένα πτώματα, ενώ πριν από ένα μήνα έστειλε προειδοποιητικό e-mail σε παλιούς του φίλους προτρέποντας τους να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους και να ενταχτούν στις τάξεις της ISIS.

Το πιο εντυπωσιακό στην ιστορία του Shamal Ahmad Tofiq, είναι ότι ο αδελφός του πολεμά αυτή την περίοδο την οργάνωση ISIS με τους Κούρδους Peshmerga στο ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ ο πατέρας του δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι ένας από τους δύο γιούς του πολεμά μαζί με την εξτρεμιστική οργάνωση ISIS και δεν θα δίσταζε να σκοτώσει τα μέλη της οικογένειες του.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι οι ελληνικές αρχές και πιο συγκεκριμένα η Ασφάλεια Κρήτης πραγματοποιεί μετά από άνωθεν εντολή υπό άκρα μυστικότητα έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό συνδέσμων και δικτύων τζιχαντιστών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Πατρίς", οι έρευνες γίνονται κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακόμη και σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα, προκειμένου να εντοπιστούν εάν υπάρχουν τα δίκτυα των τζιχαντιστών.Ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και πριν από λίγα χρόνια, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, και τα αποτελέσματα τους ήταν αρνητικά, αφού φαίνεται πως δεν υπήρχαν ή δεν ευδοκίμησαν τέτοιου είδους δίκτυα στο νησί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα σήμερα η κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν είναι διαφορετική, «και η Κρήτη θα μπορούσε να αποτελέσει τόπο για την άνθιση αυτών των ακραίων μουσουλμανικών ομάδων», ενώ δεν θα πρέπει να ξεφεύγει της προσοχής μας οι απώτεροι στόχοι της ISIS που επιιθυμει να ιδρύσει ένα Χαλφάτο από τις συριακές ακτές στην Μεσόγειο μέχρι τα ιρανοιρακινά σύνορα.


defence news

Δεν υπάρχουν σχόλια