Right Post


Breaking News

Οξύμωρο: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους αντάρτες στη Συρία εναντίον του IK;


Αυτό που σε όλους μας θα φαινόταν ως η λογικότερη κίνηση των Αμερικάνων σχετικά με την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους δεν πρόκειται να συμβεί. Όλοι περιμέναμε ότι η Αμερική με κάποιο τρόπο θα συνεργαστεί με το καθεστώς Άσαντ στη Συρία προκειμένου να αποδυναμώσει και εν τέλει να σβήσει από το χάρτη την εξτρεμιστική οργάνωση του ΙΚ.

Τελικά όχι μόνο δεν είναι στα σχέδια των ΗΠΑ κάτι τέτοιο αλλά όπως φαίνεται το ΙΚ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως αφορμή για την Κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να εμπλακούν ενεργά στα εσωτερικά της Συρίας. Ο Πρόεδρος Ομπάμα σε δηλώσεις του την Τετάρτη δήλωσε πως προκειμένου να αποδυναμωθεί το ΙΚ οι ΗΠΑ πρέπει να χρηματοδοτήσουν να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία!!

Η πρόθεση των ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τους αντάρτες στη Συρία δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά, ήταν στα σχέδια των ΗΠΑ και της Βρετανίας πολύ πριν εμφανιστεί η τρομοκρατική οργάνωση του ΙΚ. Αυτό που μέχρι τώρα όμως κανείς δεν είχε φανταστεί είναι ότι ως αντίμετρο εναντίον του ΙΚ, η Αμερικανική Κυβέρνηση θα εξοπλίσει και θα εκπαιδεύσει τους αντάρτες που πολεμάνε τον Άσαντ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρουσιάζοντας την Τετάρτη το σχέδιο του για μια ευρύτερη αμερικανική εμπλοκή στο κυνήγι της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους έκανε τις παρακάτω τουλάχιστον εντυπωσιακές δηλώσεις.

“'Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε αυτούς τους τρομοκράτες όπου και αν αυτοί βρίσκονται”. “Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διστάσω να δράσω εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ. Αυτή είναι μια από τις βασικές αρχές της προεδρίας μου. Αν απειλήσεις την Αμερική δεν θα υπάρξει για σένα ασφαλές καταφύγιο”.

Η στρατηγική του Αμερικανού Προέδρου στη Συρία είναι να στηρίξει τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης καλώντας το κογκρέσο για άλλη μια φορά να δώσει άδεια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξοπλίσει και να χρηματοδοτήσει τους αντάρτες της αντιπολίτευσης στη Συρία.

“Στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν μπορούμε να βασιστούμε στο καθεστώς Άσαντ το οποίο τρομοκρατεί του πολίτες του (;;) Ένα καθεστώς το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να ανακτήσει την νομιμοποίηση του λαού που έχει χάσει. (!!) Αντίθετα πρέπει να ισχυροποιήσουμε την αντιπολίτευση καθώς είναι το καλύτερο αντίμετρο στους εξτρεμιστές σαν το ΙΚ" (!!) δήλωσε ο Ομπάμα!

Για να εξασφαλιστεί ότι οι μαχητές της Συριακής Αντιπολίτευσης θα είναι εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι καλά ώστε να κρατήσουν τα εδάφη που έχουν απελευθερώσει (;;) από το Ισλαμικό Κράτος ο Ομπάμα ζήτησε από το κογκρέσο να εγκρίνει ένα κονδύλι 500 εκ δολαρίων!

Αυτή η περίεργη.. τοποθέτηση του Προέδρου Ομπάμα (είναι γνωστό ότι μέσα από τις ομάδες που πολεμούν την Συριακή Κυβέρνηση έχουν ξεπηδήσει δεκάδες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως φυσικά και το Ισλαμικό Κράτος) δείχνει ότι οι ΗΠΑ ίσως να θέλουν με ένα σμπάρο να πετύχουν δυο τρυγόνια, και το ΙΚ και τον Άσαντ...

Ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι δεν θα διστάσει να επέμβει στρατιωτικά και στη Συρία προκειμένου να αποδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό που μένει να δούμε βέβαια είναι αν η επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία θα έχει σαν στόχο μόνο το ΙΚ....

Ύστερα από την επέλαση των εξτρεμιστών και τις απειλές τους ότι θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να “κυνηγήσει” να αποδυναμώσει και στο τέλος να καταστρέψει το ΙΚ. Πριν την ομιλία του εξουσιοδότησε την διάθεση 25 εκ δολ που θα χρησιμοποιηθούν σαν στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση του Ιράκ και την τοπική κυβέρνηση των Κούρδων στις προσπάθειες τους εναντίον του ΙΚ.

Εν τω μεταξύ, ανεβλήθη η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, προκειμένου να εξεταστεί αίτημα του Ομπάμα για κονδύλι που θα επιτρέψει στον στρατό των ΗΠΑ να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει ξένα στρατεύματα στη μάχη εναντίον του ισλαμικού κράτους, Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα σταλεί στο Ιράκ ή τη Συρία προσωπικό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει τους ξένους μαχητές στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Εκτός του Αμερικάνου Προέδρου κάτι παρόμοιο δήλωσε και ο Γερουσιαστής Harry M. Reid στην Washington Post, “είναι ξεκάθαρο για μένα ότι πρέπει να εκπαιδεύσουμε και να εξοπλίσουμε τους αντάρτες στη Συρία ώστε να βοηθήσουν”! Ενώ η Νancy Pelosi (από την Καλιφόρνια) δήλωσε πάντα σύμφωνα με την Washington Post, ότι θα υποστήριζε κάτι τέτοιο μόνο εάν οι εκπαίδευση των ξένων μαχητών γινόταν εκτός Συρίας. Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσουν σε επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία βάζει την Αμερικανική Κυβέρνηση σε μια περίπλοκη θέση καθώς φαίνεται σαν να υποστηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ που εδώ και τρία χρόνια πολεμάει τους τζιχαντιστές αντάρτες. Το Συριακό καθεστώς ήταν έτοιμο να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ αλλά η Αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να ζητήσει την άδεια του Άσαντ για να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος (στη Συρία)...


Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια