Type Here to Get Search Results !

Σοβαρή στρατιωτική ένδειξη επικείμενης Ρωσικής επίθεσης-Επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 προωθήθηκαν μια ανάσα από τα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας


 Ρωσικά επιθετικά ελικοπτέρα βρίσκονται σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο παρά ένα πριν από την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων

"Ελικόπτερα Ka-52 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πέταξαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα

σε απόσταση  μόλις 15 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα", αναφέρει  σε άρθρο του Ρωσικό ΜΜΕ συνήθους αξιοπιστίας, το οποίο διατηρεί στενές επαφές και έχει πληροφόρηση από το Ρωσικό ΥΠΑΜ

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Πριν από λίγες ώρες, αρκετά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εντοπίστηκαν μόλις 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Τα εν λόγω ελικόπτερα  βρίσκονταν στον εναέριο χώρο της γειτονικής Λευκορωσίας και θα  μπορούσαν κάλλιστα να επιχειρήσουν στο έδαφος της γειτονικής Ουκρανίας.

 
Στο video που ακολουθεί   εμφανίζονται ελικόπτερα Ka-52 να  πετάνε στην περιοχή της Λευκορωσικής πόλης Dobrush, ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής Gomel αναφέρουν ότι ελικόπτερα φάνηκαν επίσης κοντά στους οικισμούς Antonovka και Nosovichi των οποίων η απόσταση μέχρι τα ουκρανικά σύνορα είναι στην  πραγματικότητα περίπου 15 χιλιόμετρα.


Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι μία από τις φάσεις των στρατιωτικών ασκήσεων του ρωσικού και του λευκορωσικού στρατού λαμβάνει χώρα στην περιοχή Narovlya της Λευκορωσίας.

Ωστόσο δεδομένης της απόστασης της περιοχής  που προαναφέραμε, όπου αναγνωρίστηκαν τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, σε σχέση με  την περιοχή  ασκήσεων στην Narovlya της Λευκορωσίας, έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με αν τα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα είναι απασχολημένα με την ασφάλεια των συνόρων της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, καθώς οι προκλητικές ενέργειες του Κιέβου γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, ειδικά με φόντο την πιθανή έναρξη μιας πλήρους κλίμακας ένοπλης σύγκρουσης στο Donbass."

Το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator
Το Ka-52 Alligator είναι ένα επιθετικό ελικόπτερο παντός καιρού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων .Αναπτύχθηκε από το Kamov Design Bureau  και είναι μια διθέσια παραλλαγή του επιθετικού ελικοπτέρου Ka-50.

Το πρώτο ελικόπτερο Ka-52 κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1996. Το ελικόπτερο ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση τον Ιούνιο του 1997.Η σειριακή παραγωγή του Ka-52 ξεκίνησε το 2008 στο εργοστάσιο της Progress Arsenyev Aviation στην περιοχή Primorye της Ρωσίας.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να χρησιμοποιεί ελικόπτερα Ka-52 τον Απρίλιο του 2011. Το Ka-52 θα αντικαταστήσει τον στόλο Ka-50 Black Shark που βρίσκεται σε υπηρεσία 

Το ελικόπτερο Ka-52 μπορεί να καταστρέψει εχθρικά άρματα και  τεθωρακισμένα οχήματα ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ, επίγειους στόχους, εναέριους στόχους χαμηλής ταχύτητας και προσωπικό  του εχθρού στην πρώτη γραμμή και σε τακτικό βάθος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως πλατφόρμα επιτήρησης και εναέριας  διοίκησης για μια ομάδα επιθετικών ελικοπτέρων.

Σχεδιασμός Ka-52, πιλοτήριο και αεροηλεκτρονικά
Το Ka-52 ενσωματώνει μια ελαφρώς τροποποιημένη σχεδίαση του ελικοπτέρου Ka-50. 

Το ελικόπτερο έχει μήκος 16 μέτρα, ύψος 4,9 μέτρα και διάμετρο κύριου ρότορα 14,5 μέτρα. Το μέγιστο βάρος απογείωσης του Ka-52 είναι 10.800 κιλά.

Το πιλοτήριο με δύο θέσεις φιλοξενεί δύο μέλη του πληρώματος σε διάταξη δίπλα-δίπλα. Και τα δύο μέλη του πληρώματος κάθονται σε πανομοιότυπα καθίσματα εκτίναξης K-37-800M. Το μοντέρνο γυάλινο πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με head-up-display (HUD), τέσσερις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών SMD 66, οπτική οθόνη τοποθετημένη στο κράνος, ενισχυτές εικόνας και δέκτη GPS. Το ελικόπτερο ενσωματώνει επίσης έναν ραδιοεντοπιστή γραφείου καμπίνας FAZOTRON και σύστημα πλοήγησης και επίθεσης για ελικόπτερα (NASH).

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Russian Helicopters, θυγατρική της Oboronprom, υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Ramenskoye Design Company (RDC) για παραδόσεις αεροηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ως μέρος της σύμβασης, η RDC είναι υπεύθυνη για την προμήθεια πακέτων αεροηλεκτρονικής για το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 και την προηγμένη έκδοση με βάση το πλοίο Ka-52K μεταξύ 2013 και 2020.

Οπλισμός στο επιθετικό ελικόπτερο
Η δεξιά πλευρά της ατράκτου είναι εφοδιασμένη με ένα κινητό  αυτόματο πυροβόλο 2A42 30 mm. Τα έξι εξωτερικά σκληρά σημεία που τοποθετούνται στο φτερό μπορούν να συνδεθούν με διαφορετικούς συνδυασμούς όπλων.

Τα σκληρά σημεία μπορούν να φέρουν αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα VIKHR (ATGM), βλήματα ATAKA με σύστημα καθοδήγησης λέιζερ και εκτοξευτές πυραύλων B8V-20 για μη κατευθυνόμενους πυραύλους S-8 των 80 mm. Ο αντιαρματικός πύραυλος VIKHR έχει βεληνεκές από οκτώ έως δέκα χιλιόμετρα. Τα Ka-52 μπορούν επίσης να οπλιστούν με κατευθυνόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους IGLA-V.

Αισθητήρες, ραντάρ και αντίμετρα
Το ελικόπτερο Ka-52 είναι εξοπλισμένο με ένα ραντάρ Phazotron Millimeter Wave Radar (MMW) τοποθετημένο στον ιστό  με δύο κεραίες για εναέριους και επίγειους στόχους.

Τα αντίμετρα υποστηρίζονται από ενεργούς IR και ηλεκτρονικούς παρεμβολείς, δέκτη προειδοποίησης ραντάρ (RWR), σύστημα ανίχνευσης λέιζερ, αισθητήρα προειδοποίησης προσέγγισης πυραύλων υπερύθρων και διανομείς φωτοβολίδων UV-26 σε φέρινγκ με άκρη πτερυγίων.

Κινητήρες και επιδόσεις του ρωσικού Ka-52
Το Ka-52 Alligator τροφοδοτείται από δύο κινητήρες turboshaft Klimov VK-2500 που κινούν δύο ομοαξονικούς αντιπεριστρεφόμενους κύριους ρότορες. Κάθε κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ απογείωσης 2.400 ίππων. Οι κινητήρες είναι εξοπλισμένοι με ένα νέο σύστημα ψηφιακού ελέγχου πλήρους εξουσίας (FADEC). 
Το ελικόπτερο Ka-52 μπορεί να πετάξει σε μέγιστο ύψος 5.500μ. Η μέγιστη ταχύτητα και η ταχύτητα κρούσης ελικοπτέρου είναι 300 χλμ./ώρα και 260 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Το ελικόπτερο μπορεί να σκαρφαλώσει με ταχύτητα 12 m/s. Το Ka-52 έχει πρακτική εμβέλεια πτήσης 460 χλμ

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Οι δυνατότητες των  επιθετικών  ελικοπτέρων  Ka-52, που  μπορούν να καταστρέψουν εχθρικά άρματα και  τεθωρακισμένα οχήματα ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ  και λοιπούς επίγειους σε απόσταση οκτώ έως δέκα χιλιόμετρα, σε συγκερασμό με την προώθησή τους  σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από τα Ουκρανικά σύνορα, συνιστούν σοβαρή ένδειξη επικείμενης επιθετικής ενέργειας από τη Ρωσία

Εμείς βέβαια από τις 29/1/2022, εδώ και 14 ημέρες σε ειδική ανάλυσή μας-άρθρο, είχαμε αναφερθεί σε σοβαρές στρατιωτικές ενδείξεις  που παρέπεμπαν σε επικείμενη ρωσική επίθεση 

Επίσης σε ακόμη προγενέστερο άρθρο μας  είχαμε αναφερθεί με βάση και γνώμονα την τακτική και τις συγκεντρώσεις ρωσικών δυνάμεων πλησίον της Ουκρανίας, όσο και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και συμμαχικών χωρών τους στην Ανατολική Ευρώπη, στα Σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων Ρωσίας-ΗΠΑ στην Ουκρανία και Βαλτική, σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης

pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad