Type Here to Get Search Results !

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε Δημόσιο, ΑΑΔΕ, ΟΤΑ– 1.639 στις Ενοπλες Δυνάμεις


 Ενώ η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η ενεργειακή κρίση και στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται από τον επόμενο μήνα κύμα απολύσεων μετά τη λήξη του επιδοτούμενου προγράμματος “Συν-Εργασία”, μερικές χιλιάδες νέοι μπορούν να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον ή πολυετή απασχόληση, κερδίζοντας μιά θέση στο Δημόσιο ή στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλων στο υπουργείο Μετανάστευσης και στην ΑΑΔΕ, που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Θα ακολουθήσει εντός των ημερών η γνωστοποίηση των ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων Μονίμων Οπλιτών  στις Ενοπλες Δυνάμεις (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία).

Μεθαύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 473 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικού - οικονομικού, μηχανικών, πληροφορικής, νομικών, γενικών καθηκόντων κλπ.), που θα στελεχώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες και περιφερειακές δομές του υπουργείου Μετανάστευσης.

Για τις κεντρικές υπηρεσίες προορίζονται 117 νεοπροσλαμβανόμενοι: Στη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών 31 άτομα, στην Τεχνική Υπηρεσία 21, στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών 16 και στις λοιπές υπηρεσίες 49.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr) έως τις 2:00 μμ  τη Δευτέρα  

Τι ζητάει η ΑΑΔΕ

Μία εβδομάδα αργότερα, την μεθεπόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου (στις 2:00 μ.μ.) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για τις 822 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), που προκήρυξε η ΑΑΔΕ.

 Η προκήρυξη έχει σταλεί από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο. Στο κείμενό της  θα περιλαμβάνεται η εξεταστέα ύλη του γραπτού διαγωνισμού.

Οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα προκύψουν με συνυπολογισμό της κλασικής μοριοδότησης του ΑΣΕΠ και της βαθμολογίας στον γραπτό διαγωνισμό.

Oι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου

 Συμβασιούχοι σε ΟΤΑ

Μέσω  ΑΣΕΠ θα γίνει επίσης η επιλογή 1.014 συμβασιούχων που θα απασχοληθούν σε δήμους, συνδέσμους και εταιρείες ΟΤΑ.

Πρόκειται για προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες.

 ΟΙ δύο προκηρύξεις δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.

Στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και το Κοινό Νομικό Σώμα προκήρυξαν συνολικά 1.639 θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών, Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει, εφόσον

- έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και την σωματική ικανότητα που καθορίζεται,

- συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια

- επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι 1.030 θέσεις είναι στο Στρατό Ξηράς, 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό,  281 στην Πολεμική Αεροπορία και 20 θέσεις  στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

  Μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όποιοι διαθέτουν τα προσόντα και δεν έχουν τα κωλύματα που ορίζονται, ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ή αν υπηρετούν τώρα τη θητεία τους.

sofokleousin

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad