Type Here to Get Search Results !

ΒΙΝΤΕΟ «ΒΟΜΒΑ»! Ο Μητσοτάκης αφήνει την Ελλάδα ΜΟΝΗ ΤΗΣ, οι ΗΠΑ αποθέωσαν την Τουρκιά σε Έλληνα δημοσιογράφο


 Τα έσπασε με την Ρωσία χωρίς να εξασφαλίσει συμμαχία από την Ουάσινγκτον...

Κάλυψη στην Τουρκία, πρόσφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις, για την απόφαση της να μην επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία, αλλά και για το γεγονός ότι παραβιάζει αυτές τις κυρώσεις.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ;;;

Απαντώντας σε απανωτές ερωτήσεις Έλληνα ανταποκριτή, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ήταν απογοητευτικός, καθώς επέλεξε να υμνήσει το ρόλο της Τουρκίας, αντί να την καταδικάσει για το γεγονός ότι επέλεξε να εξυπηρετήσει τη Ρωσία και να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποδέχθηκαν τα μέτρα εναντίον της Μόσχας και τα τηρούν ευλαβικά, εις βάρος των δικών τους οικονομιών, όπως κάνει η Ελλάδα!!!

Δείτε το βίντεο:Ο διάλογος του ανταποκριτή Μιχάλη Ιγνατίου με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι, έχω δύο ερωτήσεις για την Τουρκία. Η πρώτη μου ερώτηση είναι ότι υπάρχουν αναφορές ότι σχεδιάζετε να άρετε τις κυρώσεις στη βάση του νόμου CAATSA κατά της Τουρκίας για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία. Διαψεύδετε αυτήν την αναφορά;

MR PRICE: Συγγνώμη, δεν κατάλαβα το τελευταίο μέρος της ερώτησής σας. Εμείς —

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν αναφορές ότι σκοπεύετε να άρετε —

MR PRICE: Α, να άρουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις κυρώσεις, τις κυρώσεις CAATSA, κατά της Τουρκίας για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

MR PRICE: Δεν έχω καμία απάντηση σε εσάς για αυτό. Όπως γνωρίζετε, οι κυρώσεις CAATSA είναι εγγεγραμμένες σε νομοθεσία που επιβάλλεται από το νόμο. Είμαστε σε μια συνεχή συζήτηση με τους Τούρκους συμμάχους μας σχετικά με τις ανησυχίες μας σχετικά με την κατοχή του συστήματος S-400 από την Τουρκία, και αυτή είναι μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή δεν πρόκειται να άρετε τις κυρώσεις; Αυτό λέτε;

MR PRICE: Δεν έχω τίποτα για εσάς για αυτό πέρα ​​από αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να πάρετε την ερώτηση, αν μπορούσατε (για να την απαντήσετε μετά);

MR PRICE: Αν έχουμε κάτι επιπλέον να πούμε, θα σας ενημερώσουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω μια άλλη ερώτηση, παρακαλώ. Είναι αποδεκτό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρες όπως η Τουρκία να έχουν αρνηθεί να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία; Όπως όλους τους συμμάχους, που ακολούθησαν (τις ΗΠΑ). Εκτός από την Τουρκία. Είναι αποδεκτό για τις Ηνωμένες Πολιτείες χώρες όπως η Τουρκία να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;

MR PRICE: Λοιπόν, στην περίπτωση της Τουρκίας, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει διατυπώσει ορισμένες πολύ σταθερές δηλώσεις. Το ΝΑΤΟ έχει συντονιστεί πολύ στενά για τις διάφορες μορφές υποστήριξης. Οι Τούρκοι διαδραμάτισαν επίσης έναν πολύ σημαντικό διπλωματικό ρόλο επιδιώκοντας να φέρουν κοντά τους Ρώσους και τους Ουκρανούς για να δουν εάν μπορεί να υπάρξει διπλωματική – οποιαδήποτε διπλωματική πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί.

Δυστυχώς, καμία από τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είτε από την πλευρά της Τουρκίας είτε της Γαλλίας, είτε της Γερμανίας ή του Ισραήλ ή άλλων, δεν είχε μεγάλη επιτυχία – όχι λόγω της έλλειψης προσπάθειας από την πλευρά αυτών των χωρών, αλλά επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία δεν φαίνεται να είναι σοβαρή για τη δέσμευση της στην διπλωματία ώστε να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα η Τουρκία είναι – είστε εντάξει με την Τουρκία – η Τουρκία αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμά σας και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, επομένως το αποδέχεστε. Και η Τουρκία παραβιάζει αυτές τις κυρώσεις, και όπως καταλαβαίνω, το αποδέχεστε επίσης.

MR PRICE: Είμαι —

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι σωστό;

MR PRICE: Δεν είμαι εξοικειωμένος με το γεγονός ότι υπάρχει – υπάρχουν παραβιάσεις των κυρώσεων σε εξέλιξη στο πλαίσιο της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία έχει κάνει σημαντικές συνεισφορές. Η Τουρκία, είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και σε αυτό το πλαίσιο έχει αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα και έχει προσφέρει σημαντική προσθήκη στην εκστρατεία υποστήριξης του ουκρανικού λαού.

photo state depertment
el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad