Type Here to Get Search Results !

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: Πλήρωμα Ουκρανικού ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε, ευχαριστεί τους Ρώσους που τους έσωσαν- ΒINTEO


 διοικητές του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ που ήταν παγιδευμένοι στην περιοχή, να διαφύγουν.

Ζεύγος ουκρανικών ελικοπτέρων Mi-8 καταρρίφθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διαπεράσουν τις γραμμές της Ρωσικής και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ, στην παραθαλάσσια πόλη Μαριούπολη της Αζοφικής Θάλασσας, την Τρίτη, για να βοηθήσουν τους διοικητές του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ που ήταν παγιδευμένοι στην περιοχή, να διαφύγουν.

Δύο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος ελικοπτέρου που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την κατάρριψη του Mi-8 από ένα φορητό σύστημα αεράμυνας έξω από τη Μαριούπολη, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στα ρωσικά στρατεύματα και τους γιατρούς, που τους έσωσαν τη ζωή.

«Με πήραν από το ελικόπτερο ενώ ήμουν ξαπλωμένος και με μετέφεραν σε μια ιατρική μονάδα, πιθανώς. δεν είδα. Μου παρείχαν ιατρική βοήθεια, μου φρόντισαν τα πόδια και το χέρι. Δηλαδή δεν με άφησαν να πεθάνω. Ευχαριστώ πολύ», είπε ο οπλοφόρος Ιβάν Γαβριλένκο, ενώ βρισκόταν σε ανάρρωση. Ο αξιωματικός υπέστη πολλαπλά τραύματα από σκάγια και σοβαρά εγκαύματα στο 55-60% του σώματός του.

Ο πλοίαρχος Μηχανικός Πτήσεων Ντμίτρι Μπουρλάκοφ, ο οποίος φαινόταν να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά, πρόφερε απλώς τη λέξη: «Ευχαριστώ».Ο Γκαβριλένκο και ο Μπουρλάκοφ νοσηλεύονται σε ρωσικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μελιτόπολη, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης. Ένας γιατρός που ανέλαβε τους άνδρες, είπε ότι η κατάστασή τους ήταν, είτε σταθεροποιημένη (στην περίπτωση του Gavrilenko), είτε σταθερή (στην περίπτωση του Burlakov), χάρη στην έγκαιρη εισαγωγή στο νοσοκομείο και την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.

Το μοιραίο Mi-8, στο οποίο επέβαιναν οι 2 στρατιώτες, που πετούσε έξω από το Dnepro, καταρρίφθηκε καθ’ οδόν προς την Μαριούπολη, στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας – μέρος της οποίας παραμένει υπό τον έλεγχο υπολειμμάτων του ουκρανικού στρατού, μαχητών του Αζόφ και ξένων μισθοφόρων, στις 5 Απριλίου.

Ο Μπουρλάκοφ, αξιωματικός της 16ης χωριστής Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού του 8ου Σώματος Στρατού των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, είπε στους ερευνητές ότι η προσπάθεια εκκένωσης των διοικητών του Αζόφ από τη Μαριούπολη απέτυχε, επειδή ήταν κακώς οργανωμένη.
«Η οργάνωση της αποστολής δεν πραγματοποιήθηκε όσο καλά θα μπορούσε να γίνει», είπε.

«Στις 5 Απριλίου, περίπου στις 4-5 το πρωί, μας δόθηκε εντολή να πετάξουμε από την πόλη του Ντνέπρο σε μια περιοχή στάσης μεταξύ Ντνέπρο και Μαριούπολης, 20 λεπτά από τη γραμμή οριοθέτησης», ανέφερε ο Μπουρλάκοφ.

Ο αξιωματικός είπε, ότι το ελικόπτερο του είχε οριστεί για να χρησιμεύσει ως εφεδρικό πλήρωμα έκτακτης ανάγκης έρευνας και διάσωσης, με δύο Mi-8 να πετούν μπροστά τους προς τη Μαριούπολη.
«Πετάξαμε στον χώρο του γεγονότος, προσγειωθήκαμε, σβήσαμε τις μηχανές μας και περιμέναμε περαιτέρω οδηγίες. Περίπου στις 5 το πρωί, ο διοικητής έλαβε τηλεφωνική εντολή να ξεκινήσει», είπε ο μηχανικός. Ενώ βρίσκονταν στον αέρα, το πλήρωμα έλαβε ένα μήνυμα ότι ένα Mi-8 καταρρίφθηκε και έλαβε εντολή να πετάξει στο σημείο της συντριβής –τέσσερα χιλιόμετρα πέρα ​​από τη γραμμή οριοθέτησης. «Πετάξαμε ψηλά, είδαμε καπνό να ανεβαίνει από το έδαφος από μακριά. Πετάξαμε πιο κοντά και μας χτύπησε ένας πύραυλος. Ξύπνησα στο έδαφος», είπε.

Ο Μπουρλάκοφ θυμόταν κι άλλες λεπτομέρειες – λέγοντας, για παράδειγμα, ότι το Mi-8 κατασκευάστηκε στην ΕΣΣΔ το 1989 και ότι το πλήρωμα ήταν εξοπλισμένο με GPS και γυαλιά νυχτερινής όρασης.
Ένα τρίτο μέλος του πληρώματος, ένας πλοηγός ονόματι Bogdan, επέζησε επίσης. Ο διοικητής αντισυνταγματάρχης Vyacheslav Voronoi φέρεται να χάθηκε.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ συνεχίζουν την επιχείρησή τους για να πιέσουν τα υπολείμματα του ουκρανικού στρατού, τους νεοναζί Αζοφικούς μαχητές και τους ξένους μοσθοφόρους που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι μια ανάλυση του Υπουργείου Άμυνας των ραδιοεπικοινωνιών υποκλοπής έδειξε πως εκτός από την ουκρανική και τη ρωσική, τουλάχιστον έξι άλλες γλώσσες, κυρίως ευρωπαϊκές, χρησιμοποιούνταν από μαχητές που είχαν παγισευτεί στην πόλη.

Αυτοί δεν είναι «υπερασπιστές των λεγόμενων ευρωπαϊκών αξιών, αλλά ξένοι μισθοφόροι, που έχουν έρθει εδώ για να σκοτώσουν Σλάβους για αμερικανικά δολάρια, ενώ κρύβονται πίσω από μια ανθρώπινη ασπίδα αμάχων», είπε ο Κονασένκοφ.

photo vid scr
el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad