Type Here to Get Search Results !

«ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ»! Μας λυπήθηκαν και οι Τούρκοι με αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης


 Τι ζητάνε οι Τούρκοι από το ΝΑΤΟ, την ώρα που η Ελλάδα έδωσε ΕΝ ΛΕΥΚΩ τα κλειδιά στους Αμερικανούς...

«Η Ελλάδα έχει καταστεί πλήρως και εν συνόλω μια αμερικανική στρατιωτική βάση και τα κλειδιά δόθηκαν στις ΗΠΑ.

Και ο Μητσοτάκης θα έχει εκπληρώσει το ιστορικό του καθήκον παραδίδοντας το χρυσό κλειδί της Ελλάδας στον Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ, που στο πλαίσιο της άσκησης Ευρωπαϊκής Άμυνας 2021 έχουν αναπτύξει 145 ελικόπτερα, 1800 τεθωρακισμένα οχήματα και 20 χιλιάδες στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη , σχεδιάζουν να προσθέσουν επιπλέον  4 νέες βάσεις στις 5 υπάρχουσες στρατιωτικές τους βάσεις στην Ελλάδα. Εκτός από την βάση έγκαιρης προειδοποίησης στην Σκύρο,  την ναυτική βάση Σαλαμίνας, τις αεροπορικές βάσεις σε Καστέλι, Καλαμάτα και Ανδραβίδα. Στις ΗΠΑ παραχωρήθηκαν επίσης το στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη, το πεδίο βολής στο Λιτόχωρο και το στρατόπεδο Γιώργουλα γύρω από το στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο. Θα επεκταθεί η περιοχή της Ναυτικής Βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Έτσι, ολόκληρη η ακτή του Αιγαίου μας πολιορκείται σαν μισοφέγγαρο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.

Η καημένη η Ελλάδα έγινε αρχικά παιχνίδι για τους Βρετανούς, αλλά καθώς  ακόμη δεν κατάλαβε τι της κόστισε και δεν πήρε το μάθημά της, τώρα ξεφεύγει από το να είναι παιχνίδι και στρέφεται στο να εγκαταλείψει την ταυτότητά της»

Αυτά γράφει η τουρκική εφημερίδα Millet για την Ελλάδα, την οποία αποκαλεί 51η πολιτεία των ΗΠΑ!


Αντιθέτως η Τουρκία για να πει «ναι» στους Αμερικανούς και να άρει το βέτο για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ζητάει:

  • Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να «αποφασίσουν για μια θέση» σχετικά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
  • Να αποτρέψουν τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στα κοινοβούλιά τους από άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές δομές, εννοώντας φιλοκουρδικές οργανώσεις.
  • Να σταματήσουν τη φερόμενη από τους Τούρκους παροχή υλικής βοήθειας στις λεγόμενες Δυνάμεις Λαϊκής Αυτοάμυνας (SNS) στη Συρία, οι οποίες συνδέονται κατά την Άγκυρα με το PKK
  • Να επιταχύνουν την έκδοση στην Τουρκία προσώπων που συνδέονται με «τρομοκράτες».
  • Να σταματήσουν τις επαφές με εκπροσώπους κουρδικών ομάδων που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.
  • Να διακόψουν τους δεσμούς τους με φυγόδικα και καταζητούμενα μέλη της FETO (της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν) που φέονται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.
  • Να μην λάβουν μέτρα κατά της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.
  • Να καθιερώσουν τακτικές επαφές και συνεργασία για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», όπως εννοούν οι Τούρκοι τον απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων.
  • Να δεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων και οργανώσεων που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.
  • Να μην επιτρέψουν στο έδαφός τους δραστηριότητες μη κυβερνητικών οργανώσεων με αντιτουρκικό προσανατολισμό – πράγμα που θα μπορούσε να αφορά ακόμη και σε κυπριακές οργανώσεις.
         el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad