Type Here to Get Search Results !

Θρίλερ στην Virginia των ΗΠΑ> Γιατί αυτοκτονούν οι ναύτες του USS George Washington;

 

Περισσότεροι από 200 ναύτες εγκατέλειψαν το αεροπλανοφόρο και μετακόμισαν σε μια κοντινή εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George Washington όπου περισσότεροι από 200 ναύτες απομακρύνθηκαν πρόσφατα μετά από πολλαπλούς θανάτους από αυτοκτονία μεταξύ του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων τριών σε λιγότερο από μία εβδομάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Από τον Oren Liebermann/CNN

Το πλήρωμα που αποχωρεί μεταφέρεται σε μια τοπική εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το πυρηνικό αεροπλανοφόρο συνεχίζει να περνά από μια πολυετή διαδικασία ανεφοδιασμού και γενικής επισκευής στο ναυπηγείο στο Newport News της Virginia. Τους τελευταίους 12 μήνες, εννέα μέλη του πληρώματος αυτοκτόνησαν, εκ των οποίων τα τέσσερα πιο πρόσφατα, γεγονός που ώθησε το Πολεμικό Ναυτικό να ξεκινήσει έρευνα για το κλίμα και την κουλτούρα της διοίκησης στο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz.

Ο διοικητής, ο πλοίαρχος Brent Gaut, πήρε την απόφαση να επιτρέψει στο πλήρωμα να μετακινηθεί σε άλλα καταλύματα, σύμφωνα με δήλωση της Naval Air Force Atlantic. Την πρώτη ημέρα της μετακόμισης, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, περισσότεροι από 200 ναύτες εγκατέλειψαν το αεροπλανοφόρο και μετακόμισαν σε μια κοντινή εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού.


«Το σχέδιο μετακίνησης θα συνεχιστεί έως ότου όλοι οι ναύτες που επιθυμούν να μετακινηθούν εκτός πλοίου να το έχουν κάνει», ανέφερε η δήλωση. Παρόλο που αυτή τη στιγμή το αεροπλανοφόρο διαθέτει 2.700 ναύτες από τους αρχικά 5.000, η διαδικασία της γενικής επισκευής συνεχίζεται κανονικά, ενώ εντός του σκάφους διαμένουν περίπου 420 ναύτες.

«Τα αποτελέσματα από την έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού για τους θανάτους αναμένονται αυτή την εβδομάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ναύαρχος John Meier, διοικητής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη. «Έχουμε αναθέσει σε έναν ανακριτή να εξετάσει τις αιτίες των αυτοκτονιών. Σχετίζονται τα περιστατικά μεταξύ τους; Οι αυτοκτονίες προήλθαν από κάποιο συγκεκριμένο γεγονός; Αναμένω ότι θα γίνει αναφορά αυτή την εβδομάδα και θα υπάρξει δημοσιοποίηση της έκθεσης», είπε ο Meier.

Η έρευνα είναι μία από τις δύο που διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Η δεύτερη έχει «πολύ ευρύτερο πεδίο εφαρμογής» και εστιάζει στο «κλίμα και την κουλτούρα των διαταγών για τις εργασίες», είπε ο Ναύαρχος. Ως απάντηση στις τρεις πιο πρόσφατες αυτοκτονίες τον Απρίλιο, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό πρόσθεσε προσωπικό στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένου ενός «εξειδικευμένου ψυχολόγου», «συμβούλους ψυχικής υγείας» και «μιας ομάδας 13 ατόμων, η οποία είναι ειδική σε παρεμβάσεις τέτοιων περιπτώσεων». πρόσθεσε ο Meier. Η ομάδα είναι ήδη «εν πλω για μια ολόκληρη εβδομάδα και δημοσίευσε μια αναφορά που εντόπισε ορισμένα πράγματα που έπρεπε να προσθέσουμε στο ερευνητικό μας έργο», είπε επίσης ο Ναύαρχος.

Elaine Luria

Οι θάνατοι στο αεροπλανοφόρο ώθησαν την βουλευτή Elaine Luria, μια 20χρονη που έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό, να γράψει μια επιστολή στον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων, ναύαρχο Michael Gilday, απαιτώντας άμεση δράση για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πληρώματος. «Καθένας από αυτούς τους θανάτους είναι μια τραγωδία και ο αριθμός των περιστατικών, εγείρει σημαντική ανησυχία που απαιτεί άμεση και αυστηρή έρευνα», έγραψε η Luria την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι το γραφείο της έχει λάβει παράπονα για την ποιότητα ζωής στο πλοίο και για μια επικρατούσα τοξική ατμόσφαιρα.

Το USS George Washington (CVN-73) είναι ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, το έκτο της κλάσης Nimitz και το τέταρτο πλοίο που έχει το όνομά του George Washington, πρώην Αμερικανού προέδρου και αρχιστρατήγου κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης. Το συμβόλαιο για το George Washington ανατέθηκε στη Newport News Shipbuilding στις 27 Δεκεμβρίου 1982. Η καρίνα του τοποθετήθηκε στις 25 Αυγούστου 1986, βαφτίστηκε στις 21 Ιουλίου 1990 από την τότε Πρώτη Κυρία Barbara Bush και το πλοίο τέθηκε σε λειτουργία στο Ναυτικό Σταθμό Norfolk στις 4 Ιουλίου 1992. Το 2008, το USS George Washington έγινε το πρώτο πυρηνικό αεροπλανοφόρο που αναπτύχθηκε στη ναυτική βάση Yokosuka της Ιαπωνίας.

Από τον Αύγουστο του 2017, το αεροπλανοφόρο βρισκόταν σε τετραετή επισκευή ανεφοδιασμού και σύνθετης επισκευής (RCOH), η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2022. Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού, διαπιστώθηκε ότι χρειάζονταν πρόσθετες επισκευές και έτσι η διαδικασία επεκτάθηκε. Οι επισκευές δεν θα ολοκληρωθούν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

kourdistoportocali.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad