Type Here to Get Search Results !

Τουρκικό αμόκ: “Μας βομβαρδίζουν όποτε θέλουν με το πυροβολικό από τα νησιά – Τα Δωδεκάνησα ποτέ δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα”


 Στο στόχαστρο ξανά οι βάσεις των ΗΠΑ

Σε αμόκ βρίσκονται οι Τούρκοι αναλυτές βάζοντας ξανά στην ημερήσια διάταξη τόσο τα ελληνικά νησιά όσο και τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Αναλυτές που φιλοξενούνται σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως ο αρθρογράφος της Hurryiet Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφέρουν ότι οι βάσεις αυτές στοχεύουν κατά της Τουρκίας.

«Κάτω από το μύτη μας χτίστηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ και δεν ξέρουμε πως θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο πρόεδρος μας δήλωσε πως ‘’κάποιοι λένε πως αυτές οι βάσεις είναι εναντίον της Ρωσίας αλλά εμείς δεν το πιστεύουμε’’. Διότι αυτές οι βάσεις βρίσκονται δίπλα στην Τουρκία και τα όπλα τους δεν έχουν στραφεί εναντίον της Ελλάδας , αλλά αντιθέτως στοχεύουν την Τουρκίας», δήλωσε στο CNN Turk.

Οι Τούρκοι αναφέρονται στην βάση της της Αλεξανδρούπολης και στη βάση της Σούδας. Ειδικά για τη Σούδα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την επέκτασή της.

“Μπορούν να μας πλήξουν με το πυροβολικό”

Την ίδια ώρα καθημερινή είναι πλέον η παρουσίαση χαρτών με ελληνικά νησιά που η Άγκυρα ζητεί να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αναλυτές αναφέρουν ότι τα εν λόγω νησιά είναι κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και θα μπορούσαν να την πλήξουν ανά πάσα στιγμή.

«Εδώ μιλάμε για επεκτατική πολιτική της Ελλάδας, κατοχή. Έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά τα οποία βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και μπορούν να πλήξουν την Τουρκία καθώς είναι σε απόσταση βολής του πυροβολικού. Με όπλα μπορεί να πλήξει στην Τουρκία όποτε θέλει. Αυτή είναι επιθετική πολιτική», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ στην τηλεόραση Haber Global.

«Υπάρχει μια πραγματικότητα. Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που με τις Συνθήκες δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα κάποια από αυτά τα κατέλαβε και τα άνοιξε προς οικοδόμηση. Επίσης έχει στρατιωτικοποίησει νησιά τα οποία σύμφωνα με τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Επίσης τα παραχωρεί για να τα χρησιμοποιούν κι άλλες χώρες», ανέφερε.

Στοχοποιούν Σάμο, Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη και Αλεξανδρούπολη

Το CNN Turk, θεωρεί πως η Τουρκία πρέπει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης σε Σάμο, Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη και Αλεξανδρούπολη, μικραίνοντας τις αποστάσεις στον χάρτη.

Η άσκηση που αποφάσισε να κάνει η Ελλάδα φαίνεται πως έκανε έξαλλους τους Τούρκους που μέσω των ΜΜΕ τους προσπάθησαν να επιτεθούν στη χώρα μας.

Έτσι, άρχισαν πάλι την ίδια γραμμή περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών αλλά και της Αλεξανδρούπολης, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ΗΠΑ αναφορικά με την βάση που ετοιμάζουν στην πόλη της Θράκης.

Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός πως τα ρεπορτάζ αυτά έπαιξαν ακόμη και στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας μιλώντας για παρανομίες της Ελλάδας που παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης.

“Τα Δωδεκάνησα ποτέ δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα”

Tαυτόχρονα, ο Τούρκος αναλυτής Εράι Γκιουτσλουέρ μιλώντας στο TGRT μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

“Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως στην σκιά αυτής της συσσώρευσης οπλισμού (αμερικανικού), η Τουρκία δεν αποτελεί στόχο. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που το τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας και ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που το έχει δει η Τουρκία, πως αντιλήφθηκε το τι επιδιώκεται και τόνισε πως το τουρκικό κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για αυτά.

Πλέον δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κράτος της Ελλάδας, διότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα κράτος- εκπρόσωπο χωρίς κρατικό μυαλό, που έχει καταληφθεί από την Αμερική. Είτε το δέχονται είτε δεν το δέχονται.

Εντέλει ο στόχος της Ελλάδας από την ημέρα της σύστασης της, δεν ήταν ποτέ να είναι φιλική προς την Τουρκία. Αλλά διευρυνόμενη σε βάρος της Τουρκίας, έχει ως στόχο να καταστήσει ως πεδίο κυριαρχίας το Αιγαίο και ακόμη και την Αν. Μεσόγειο στην οποία δεν διαθέτει καν ακτές

Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί στόχοι της Ελλάδας, αυτοί οι ηγεμονικοί και μαξιμαλιστικοί στόχοι στις περισσότερες περιπτώσεις συμπίπτουν με αυτούς των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα πάντοτε ή για να το πω καλύτερα καλύτερα, ποτέ δεν υπήρξε φίλη της Τουρκίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως όταν ήταν σε αδυναμία έδειχνε φιλία αλλά από πίσω έσκαβε τον λάκκο.

Υπάρχουν τρεις ομάδες νησιών.

Αυτά τα νησιά που εξοπλίζουν ενώ θα έπρεπε να είναι αφοπλισμένα.

Δεύτερη ομάδα νησιών είναι τα νησιά Μεντεσέ (Δωδεκάνησα). Αυτά ποτέ δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα. Αλλά το 1947 με μία συμφωνία στην οποία δεν μετείχαμε, αυτά που έπρεπε να δοθούν σε εμάς δόθηκαν στην Ελλάδα.

Και τρίτη ομάδα τα νησιά που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα η σε άλλη χώρα με συνθήκες και μάλιστα αυτά η Ελλάδα τα θεωρεί δικά της¨

Δείτε βίντεο


 

warnews247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad