Type Here to Get Search Results !

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΥΧΤΑ…


 Είναι τραγικές οι συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι ισχυροί σεισμοί που έγιναν πριν λίγες μέρες στην Τουρκία και στη Συρία. Τα γεγονότα έγιναν τόσο γρήγορα αφού σείστηκε η γη λιγότερο από ένα λεπτό. Tο αποτέλεσμα είναι να επικρατήσει το χάος αφού ο σεισμός προκάλεσε συντρίμμια και χιλιάδες θανάτους. Ο “θάνατος” δεν ξεχώρισε την ηλικία των ανθρώπων· εάν είναι νέοι, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη. Εάν είναι φτωχοί ή πλούσιοι, εάν είναι απλοί εργάτες ή εάν έχουν εξουσία. Οι θάνατοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες και σίγουρα ο αριθμός των νεκρών θα αυξάνεται όσον περνά ο χρόνος. Οι άνθρωποι στην Τουρκία δικαιολογημένα είναι με το φόβο, με την πίκρα, με την οργή. Ο πανικός, η απογοήτευση είναι ζωγραφισμένοι στα μάτια και στην καρδιά των Τούρκων πολιτών που σίγουρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πρόσωπο και τις φιλοδοξίες του Ερντογάν.

Μακάρι να ήταν ψέματα, μακάρι να ήταν ένα έργο από τον κινηματογράφο… να ήταν ένα όνειρο, ένα κακό όνειρο. Όμως δυστυχώς έγιναν οι φονικοί σεισμοί και θα γίνουν και άλλοι σεισμοί στην Τουρκία. Ίσως πλησιάζει και η χρονική περίοδος που θα γίνει ο Προφητευόμενος και μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη… Μπορεί να πλησιάζει και η χρονική περίοδος που θα γίνουν και σεισμοί στην Ελληνική επικράτεια. Βλέπουμε εικόνες από την Αποκάλυψη στην Τουρκία και Συρία. Ο Εφιάλτης είναι μέσα στην Τουρκία και φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή των δεινών της Τουρκίας και η αρχή του τέλους του Ερντογάν. Ο σεισμός που έγινε στην Τουρκία στις 06/02/2023 είχε την ισχύ 130 ατομικών βομβών και διήρκησε 43 δευτερόλεπτα. Είχε πέντε χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν εγκληματικά λάθη από μέρους της Κυβέρνησης της Τουρκίας όσον αφορά τη στεγαστική πολιτική.

Πριν λίγο καιρό ο πληθωρισμός στην Τουρκία ήταν 100%. Τώρα με τους σεισμούς όπως είναι αναμενόμενο θα αυξηθεί και άλλο, με επακόλουθο να αυξηθεί σε πιο μεγάλο βαθμό η φτώχια και τα κοινωνικά προβλήματα. Ο Ελληνικός λαός και ο Κυπριακός λαός από την πρώτη στιγμή πρόσφερε στον Τουρκικό λαό στέλλοντας ανθρώπινο προσωπικό Ε.Μ.Α.Κ., τρόφιμα, είδη ρουχισμού. Φυσικά και άλλες χώρες προσφέρουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και Συρίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζουν.

Παρόλα τα προβλήματα που προκάλεσε ο πανίσχυρος σεισμός στην Τουρκία, η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές της απέναντι στον Ελληνισμό. Ο Ερντογάν περιμένει την κατάλληλη στιγμή να κάνει και να προκαλέσει το θερμό επεισόδιο για διάφορους λόγους. Φαίνεται ότι για τους δικούς τους λόγους ορισμένοι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και τις απειλές από τους Τούρκους. Πολύ εύστοχα πριν λίγες μέρες ο Δρ. Ιωάννης Μάζης είπε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων: «Πού ξέρει ο Μητσοτάκης ότι δεν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία; » Μου έρχεται στο μυαλό η Ιστορία με τον Ξέρξη· Όταν ο Ξέρξης ο τρανός είπε στον Δημάρατο, «θα έρθω και θα πάρω την Ελλάδα σε έναν περίπατο» ο Δημάρατος απάντησε απλά και ήρεμα «Προσέξτε, βασιλεύ, γιατί οι Έλληνες είναι μεν χωρισμένοι σε πόλεις, αλλά όταν θα έρθει ο ξένος εισβολέας θα είναι δεμένοι σαν μια γροθιά» και τότε ο Ξέρξης, ρώτησε γιατί; Και ο Δημάρατος απάντησε: «για το ομόηθες, το ομόθρησκον, το όμαιμον και το ομόγλωσσον»

Δυστυχώς και εδώ στην ημικατεχόμενη Κύπρο υπάρχουν ακόμα δεκάδες πολυκατοικίες στις οποίες στεγάζονται Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες από την Τουρκική εισβολή που όχι μόνο δεν είναι αντισεισμικές είναι και ετοιμόρροπες. Ο κόσμος εδώ και δεκαετίες ανησυχεί χωρίς καμιά ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία. Γιατί αυτή η αδιαφορία από τους κυβερνώντες; Τους θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Με ένα παρόμοιας έντασης σεισμό 7 Ρίχτερ πόσοι θα επιβιώσουν σε αυτές τις ετοιμόρροπες πολυκατοικίες και οικοδομές; Σε περίπτωση τέτοιας σεισμικής δόνησης θα έχει και η Κύπρος πολλούς νεκρούς αφού δεν φρόντισε μέχρι στιγμής κανείς ώστε ο πληθυσμός να ζει σε αντισεισμικά κτίρια. Θέλουμε ο Θεός μας να μας προσέχει και από τους σεισμούς, όμως δεν κάνουμε προσευχή, δεν έχουμε μετάνοια, δεν έχουμε πίστη αληθινή… Δεν λέμε ένα Δόξα σοι ο Θεός μας και να το εννοούμε από την ψυχή μας.

Η Τουρκία παρόλο που ζει και βιώνει εδώ και μέρες μια αληθινή τραγωδία, ο Ερντογάν εξακολουθεί και θέλει να έρθει νύχτα… Φυσικά όλα εξαρτούνται από το τι θα επιτρέψει ο Θεός.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad