Type Here to Get Search Results !

BAS_4 : Αν ο Χριστός γεννήθηκε “έλληνας”, ήταν κάκιστος έλληνας


 Κάποιοι “παίζουν” με το ότι ο Χριστός γεννήθηκε “έλληνας”. Θα τους παραθέσω ατράνταχτα επιχειρήματα (κι όχι ανοητουργήματα που επικαλούνται) ότι αν γεννήθηκε “έλληνας” τότε ήταν ένας κάκιστος έλληνας.

1 – Ο Χριστός δεν πήρε Ελληνική μόρφωση, όπως κάθε πρόγονός μας. Δεν πήγαινε ΠΟΤΕ στην Αγορά για ρητορία και ανταλλαγή απόψεων ούτε διδάχτηκε από κάποιον δάσκαλο τις Ελληνικές επιστήμες (πχ. ρητορική, φιλοσοφία, νομικά κα.).

2 – Ο Χριστός δεν πήγε ΠΟΤΕ σε γυμναστήριο. Το Ευαγγέλιο δεν μας λέει πουθενά ότι γυμναζόταν σε παλαίστρες ή στάδια, όπως όλοι οι τιμημένοι πρόγονοί μας. Ο Ηρακλής μέχρι και την υδρόγειο κράτησε μόνος του, έως να του φέρει ο Άτλας τα μήλα των Εσπερίδων, ενώ ο Χριστός “ζορίστηκε” με τον Σταυρό στον Γολγοθά, χωρίς να τα καταφέρει τελικά.

3 – Ο Χριστός δεν πήγε ΠΟΤΕ να συναγωνισθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπως ήταν το όνειρο κάθε αρχαίου Έλληνα.

4 – Ο Χριστός δεν επισκέφθηκε ΠΟΤΕ αρχαίο Ελληνικό ναό, να τιμήσει τα θεία του Ελληνισμού.

5 – Ο Χριστός δεν πήγε ΠΟΤΕ στο Μαντείο των Δελφών, να του πει τη μοίρα του η Πυθία. Αν είχε πάει, μπορεί να είχε προλάβει την Σταύρωσή Του.

6 – Ο Χριστός δεν πήγε ΠΟΤΕ σε αρχαιοελληνική εορτή (πχ.Ελευσίνια κ.α.)

ΓΕΝΙΚΑ ο Χριστός δεν έκανε τίποτα από όσα καταξίωναν τους αρχαίους μας προγόνους, ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΠΑΤΗΣΕ ΤΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ :

1 – Ο Χριστός έκανε περιτομή, που ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας δεν θα δεχόταν να κάνει!

2 – Ο Χριστός, πού Τον έβρισκες, πού Τον έχανες, ΜΟΝΟ σε εβραϊκές συναγωγές πήγαινε και “εβραιολογούσε”. Όλο τους προφήτες του εβραήλ επικαλείτο και ΠΟΤΕ δεν μίλησε για τους φωτισμένους προγόνους μας. Αντί να πει για Όμηρο, αναφερόταν στον εβραίο Ησαϊα, αντί να αναφερθεί στον Σωκράτη, έλεγε για τον Ηλία κ.ο.κ.

3 – Ο Χριστός τακτικότατα επισκεπτόταν τον εβραϊκό ναό του Σολομώντα, ονομάζοντάς τον Οίκο του Πατρός Του!!! Άκουσον άκουσον! Για τον Δία ή έστω τον Δευκαλίωνα ΠΟΤΕ δεν μίλησε! Πλήρης απαξίωση της τιμημένης ελληνικής Ιστορίας! ΑΙΣΧΟΣ.

4 – Ο Χριστός ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε στην Ελληνική φιλοσοφία. Αντίθετα “εβραιολογούσε” ακατάπαυστα, αρνούμενος κάθε αναφορά σε ελληνικά θέματα! Για να απαντήσει δε στα ερωτήματα που του έθεταν, ζητούσε να του φέρουν τους παπύρους των εβραίων προφητών και ΠΟΤΕ τα συγγράμματα των αρχαίων επτά Ελλήνων Σοφών!

5 – Ο Χριστός άκουγε μόνο όταν τον φώναζαν “Υιέ Δαβίδ” και ΠΟΤΕ δεν ζήτησε να τον απεκαλέσουν υιό του Δία, του Ποσειδώνα, του Απόλλωνα ή του Ηρακλή! Γιατί; ντρεπόταν την ελληνική καταγωγή Του; Ποτέ δεν αναφέρθηκε στον μέγιστο των Ελλήνων Μέγα Αλέξανδρο ενώ αντίθετα συστηματικά αναφερόταν με θαυμασμό στον Αβραάμ και τον Μωυσή. Είναι αυτή αποδεκτή κατάσταση Έλληνα;

6 – Ο Χριστός ακόμα και πριν το Πάθος Του, πήγε στα Ιεροσόλυμα να γιορτάσει το εβραϊκό Πάσχα, έχοντας αποφύγει κάθε αρχαιοελληνική εορτή!

7 – Ακόμα και ξεψυχώντας, όταν ο οποιοσδήποτε μιλάει τη γλώσσα του, Αυτός απαξίωσε να μιλήσει Ελληνικά και είπε “Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ “ΕΛΛΗΝΑΣ”, ΗΤΑΝ ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Βγαίνει και μια κυρία με στόμφο και λέει ότι η καταγωγή Του ήταν από την Γαλιλαία των Εθνών. Φανταστείτε πόσο εκτίμηση είχε για την καταγωγή Του που είπε για τις πόλεις της : «20 Τοτε ήρχισεν ο Ιησούς να ελέγχη και να επιτιμά με δριμύτητα τας πόλεις εις τας οποίας είχαν γίνει τα πλείστα από τα θαύματά του και αι οποίαι, παρ’ όλα αυτά, δεν μετενόησαν. 21 “Αλλοίμονο εις σε, Χοραζίν, αλλοίμονον εις σε, Βησθαϊδά· διότι εάν εις τας διαβοήτους δια την κακίαν των πόλεις Τυρον και Σιδώνα είχαν γίνει τα μεγάλα θαύματα, που έγιναν εις σας, προ πολλού θα είχαν μετανοήσει και εις εκδήλωσιν της μετανοίας και της συντριβής των θα εφορούσαν αντί ενδύματος ευτελή σάκκον και θα έρριπταν στο κεφάλι των αντί μύρου στάκτην. 22 Αλλά σας λέγω και τούτο, ότι κατά την ημέραν της κρίσεως η θέσις της Τυρου και της Σιδώνος θα είναι περισσότερον υποφερτή παρά η ιδική σας. 23 Και συ, Καπερναούμ, που σε εξέλεξα ως τόπον κατοικίας μου και εξυψώθηκες δια τούτο έως τον ουρανόν, θα κρημνισθής βαθύτατα μέχρι τον Αδην, διότι εάν τα μεγάλα θαύματα, που έγιναν εις σε, είχαν γίνει εις τα διεφθαρμένα Σόδομα, οι κάτοικοι θα μετανοούσαν και δεν θα κατεστρέφοντο, αλλά θα έμεναν μέχρι σήμερα. 24 Πλην, σας λέγω και τούτο· ότι η θέσις και η τιμωρία των Σοδόμων κατά την μεγάλην ημέρα της κρίσεως θα είναι περισσότερον υποφερτή, παρά η ιδική σας”» (Ματθ.ια’20-24). ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. Επιπλέον αρνήθηκε να θαυματοποιήσει στην γενέτειρά Του Ναζαρέτ για την απιστία των συμπατριωτών του (Ματθ.ιγ’58). ΤΟΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, τους απαρνήθηκε και θαυματοποίησε στα Ιεροσόλυμα. Μα καλά κυρά μου, διάβασες ποτέ το Ευαγγέλιο ή μόνο από το εορταστικό COSMOPOLITAN αντλείς ιστορικά στοιχεία;

Πιθανόν κάποιοι να σοκαριστούν από τα γραφόμενά μου, θεωρώντας τα υβριστικά. Δεν ισχυρίστηκα ΠΟΤΕ ότι ο Χριστός γεννήθηκε σαν Έλληνας, οπότε η ειρωνεία δεν πάει στον κατ’ εμέ Ένα και Μοναδικό Θεό και Δημιουργό ορατών τε και αοράτων αλλά στα ανοητουργήματα, που ισχυρίζονται την ελληνική καταγωγή Του. Ας σοκαριζόντουσαν από τα παντελώς ανυπόστατα προϊόντα της χολυγουντιανής φαντασίας (=κακών λογισμών του αντικειμένου) των άλλων, που αρνούνται τον Χριστόν. Ο Χριστός είπε : “μελετάτε τις Γραφές, γιατί αυτές μαρτυρούν για μένα” και “ουδείς γνωρίζει τον Υιόν παρά μόνον ο Πατήρ και όποιος του αποκαλύψω εγώ για μένα”.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα, περισσότερο από τόσους φωτισμένους αγίους 20 αιώνες τώρα. Μα ποιοί είναι; οι φωτεινοί παντογνώστες;

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ! Είναι επικίνδυνο πνευματικό “άθλημα” η διαστροφή της “Αλήθειας του κόσμου” (=Χριστός). Η διαστροφή αυτής καθ’ εαυτής της Αληθείας είναι τρομακτικό έγκλημα και «φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας θεού ζώντος»!

ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ : Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (=το 2ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Υιός του Πατρός Θεού) ΚΑΙ ΕΝΑΝΘΩΠΙΣΘΕΝΤΑ ΑΤΡΕΠΤΩΣ (όπως ο ύμνος του Ιουστινιανού “Ο Μονογενής Υιός…” ομολογεί), ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΕΡΙ ΜΕΣΣΙΑ, ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΟ 2ο ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ) Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ (όπως εντελώς ανερυθρίαστα κάποιοι γράφουν) ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ (διαβάστε επιτέλους τι γράφει το Ευαγγέλιο) ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ) ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ.

Επειδή πάντα θα βρίσκεται κάποιος κακοπροαίρετος Κεκές-Μικές να πει κάτι εναντίον, οφείλω να συμπληρώσω ότι ο Χριστός δεν θα χρειαζόταν καν να κρατήσει την υδρόγειο σαν τον Άτλαντα ή τον Ηρακλή. Απλά σαν Θείος Λόγος της είπε “μετεωρίσου, έως ότου αναπλάσω τα σύμπαντα” και η γη εκεί μετεωρίζεται χιλιάδες χρόνια, δίχως να χύσει σταγόνα ιδρώτα ο Χριστός, όπως ο Άτλαντας. Τα δάκρυα που χύνει όμως ο Χριστός με την ανθρώπινη φύση του για τα χάλια μας, ποιός τα έχει χύσει; Ποιός έχει νοιώσει τον πόνον Του για τον άνθρωπο;

Συνεχίστε να διαβάζετε Μικρό ήρωα, Μπλεκ, Εικονογραφημένα Κλασσικά και αμερικάνικα καρτούνς ή να φαντασιωνόσαστε ότι διαβάσατε τα επτασφράγιστα αρχεία του Βατικανού (άλλη γεωγεροντική λόξα αυτός…).

BAS_4

ΥΓ – Συνεισφέρω στην προεκλογική εκστρατεία >

https://www.brighteon.com/dce44f16-912b-42e8-9023-04b2c472ba8c

Το μέλλον του κούλη στη Μύκονο >

https://www.brighteon.com/da040f06-fbe7-4bab-835f-5ad2a57c7966

triklopodia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad