Breaking News

Παρέλαση Πολεμικών Πλοίων στη Μέρα του Ναυτικού στη Ρωσία εντυπωσιακές φωτογραφίες και δηλώσεις!!

Πλήθος από όλη τη Ρωσία συγκεντρώθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρα; του Ναυτικού. Πλοία, υποβρύχια, αεροπλάνα, στρατιώτες, ακόμα και ρομπότ παρέλασαν στα λιμάνια στο Βλαδιβοστόκ, στο Sevoromorsk, στην Αγία Πετρούπολη και της Σεβαστούπολη. Η ημέρα του Ναυτικού στη Ρωσία τιμά τις νίκες του Ρωσικού Ναυτικού και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.

Στους εορτασμούς παρών έδωσαν σχεδόν όλα τα μεγάλα πλοία του Ρωσικού Ναυτικού. Το μεγάλο αποβατικό πλοίο του στόλου του Ειρηνικού, Νικολάι Vilkov, εμφανίστηκε ενώπιον του πλήθους στο Βλαδιβοστόκ. Επίσης παρών ήταν και το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Marshal Shaposhnikov, το αντιτορπιλικό του στόλου Bystry, και η ναυαρχίδα της παρέλασης το βαρύ πυραυλοφόρο καταδρομικό Varyag. Στην παρέλαση εμφανίστηκε και το Alagez, ένα μοναδικό πλοίο που σχεδιάστηκε για να σώζει τα πληρώματα των υποβρυχίων.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε στην βόρεια πόλη του Severomorsk πάνω στο καταδρομικό Admiral Kuznetsov. Εκεί, συνεχάρη τους ναύτες και υποσχέθηκε περισσότερες επενδύσεις για το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Ρωσικό Ναυτικό φέτος πραγματοποίησε 43 αποστολές, οι οποίες είχαν ως στόχο την προστασία των θαλάσσιων συμφερόντων της Ρωσίας και την αντιμετώπιση της πειρατείας, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Είκοσι έξι νέα πολεμικά πλοία έχουν κατασκευαστεί στη χώρα, επτά από τα οποία έχουν ήδη περάσει στις ναυτικές δυνάμεις. Η κατασκευή των 60 στρατιωτικών πλοίων είναι σήμερα σε εξέλιξη σε ναυπηγεία σε όλη τη Ρωσία, πρόσθεσε. Στην ομιλία του, ο Πούτιν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Η Μόσχα απέκτησε την κύρια βάση της το Μάρτιο τη Σεβαστούπολη, μετά από προσχώρηση της δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσία.

Σεβαστούπολη γιορτάζει την πρώτη Ημέρα του Ναυτικού ως ρωσική πόλη.

Δεκαοκτώ πλοία, 28 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 10 σκάφη υποστήριξης, και 19 μονάδες των παράκτιων δυνάμεων συμμετείχαν στους εορτασμούς. "Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει και πάντα θα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή. Η σκληρότητα και η αυτοκυριαρχία των ναυτικών μας επέτρεψε στην Κριμαία να επανενωθεί με τη Ρωσία, ενώ η διατήρηση της ειρήνης στη χερσόνησο, δήλωσε ο Ναύαρχος Aleksandr Vitko, διοικητής στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία ξεκινά την κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων

Η κατασκευή των δύο νέων υποβρυχίων έχει αρχίσει στο Sevmash, ναυπηγείο στην πόλη του Severodvinsk, που βρίσκεται στη βόρεια Ρωσία. Το στρατηγικό πυραυλικό υποβρύχιο Knyaz Oleg και το πολλαπλών χρήσεων πυρηνικό υποβρύχιο Κρασνογιάρσκ "θα αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά του υποβρυχιακού στόλου για τις επόμενες δεκαετίες", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ.

Ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Rogozin, ο οποίος έφτασε επίσης στο Severodvinsk, τόνισε ότι ο εξοπλισμός του Ναυτικού της χώρας με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επιβάλει "τη δική του ατζέντα" για τον κόσμο. Το Ρωσικό Ναυτικό έχει σήμερα στην κατοχή του 60 υποβρύχια με τα 10 από αυτά να είναι στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια και πάνω από 30 υποβρύχια να είναι πολλαπλών χρήσεων.

Αμφίβια επιθετική επιχείρηση του Στόλου του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια πρόβας
για τους εορτασμούς της ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού στο σταθμό του
Στόλου του Ειρηνικού στο Amur Bay στο Βλαδιβοστόκ. (RIA Novosti / Vitaliy Ankov)
Το μικρό ανθυποβρυχιακό πλοίο "Suzdalets" IPC-118 στη Σεβαστούπολη. (RIA Novosti / Konstantin Chalabov)
Το μεγάλο αποβατικό σκάφος Yamal στη Σεβαστούπολη. (RIA Novosti / Konstantin Chalabov)
Το πρώτο υποβρύχιο πολλαπλού ρόλου το Yasen K-560 Severodvinsk στην αποβάθρα
του ναυπηγείου Sevmash στο Severodvinsk. (RIA Novosti)
Ναυτικοί του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών
για την Ημέρα του Ναυτικού στη Σεβαστούπολη. (RIA Novosti / Konstantin Chalabov
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, 2ος από δεξιά, επί του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov
συγχαίρει τους ναυτικούς πριν από την παρέλαση από πολεμικά πλοία του Ρωσικού Βορείου Στόλου,
 στις 27 Ιουλίου 2014. (RIA Novosti / Michael Klimentyev)Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια