Right Post


Breaking News

Μεγαλείο! φεύγει ο Αβραμόπουλος έρχεται ο Βενιζέλος.

Και ενώ ο Σαμαράς βλέποντας τα αποτελέσματα του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ είπε να τον κάνει Ευρωπαϊκό Επίτροπο (;) ο Benny μετά την αποχώρηση του Αβραμόπουλου βλέπει ανοιχτό το φως στο Άμυνας και θέλει να μπει..

Μιλάμε για κυβέρνηση απέραντο τρελοκομείο, μπείτε σκύλοι και αλέστε. Για αξιοκρατία και χρησιμοποίηση των ικανών σε θέσεις κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης ούτε κουβέντα. Ανεξάρτητα από τις όποιες μικροκομματικές κριτικές σε βάρος του κ. Αβραμόπουλου θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα που θέλει τον τέως υπουργό Αμύνης να έχει λύσει προβλήματα που προβλημάτιζαν επί δεκαετίες τον Ε.Σ.

Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός να ανταμείψει τον κύριο Αβραμόπουλο με την παραμονή του στο Υπουργείο είδε στο πρόσωπο του αντίπαλο (;) για το θώκο της προεδρίας του κόμματος και φρόντισε να τον πετάξει στην θέση του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου, μια θέση που ναι μεν είναι σημαντική αλλά όχι τόσο σημαντική ώστε να "θάψεις" ένα πολιτικό που παρήγαγε έργο σε θέση κλειδί για την ασφάλεια της χώρας.

Τα παλαβά όμως δεν σταματάνε εδώ σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από ρεπορτάζ του Defence Net σε τριμερή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και νέου Επίτροπο της χώρας στην ΕΕ και του Υπουργού Εξωτερικών, το Σάββατο το βράδυ, ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε πως «Αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα θα με ενδιέφερε να επιστρέψω στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Με τον πρωθυπουργό να απαντά «Θα δούμε, έχουμε καιρό ακόμα».
Τι κάνει τον Βενιζέλο να θέλει να επιστρέψει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Ότι τρέχουν πολύ σημαντικές εξελίξεις και πιθανόν να καταφέρει να προβάλλει το προφίλ του; οι συμφωνίες ενός δις για αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμούς; η ουρά δις από άλλες επείγουσες υποθέσεις όπως η αναβάθμιση του στόλου των Ελληνικών F-16, η αγωγή που εκκρεμεί, ύψους πολλών δις για τη ζημία που έπαθε το ελληνικό δημόσιο με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των υποβρυχίων, η ευκαιρία να καθαρίσει το όνομα του από τις "γκάφες" που κατάφερε στη προηγούμενη θητεία του στο Αμύνης;

Πολλά είναι αυτά που ίσως να κάνουν τον κύριο Βενιζέλο να θέλει να επιστρέψει στο Υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι η χώρα και η διακυβέρνηση της δεν είναι παιχνίδι του κυρίου Σαμαρά για να παίζει με εθνικές υποθέσεις - όπως είναι η άμυνα της χώρας, ούτε παιδική χαρά για να ξαναπαίξει ο κύριος Βενιζέλος που στην προηγούμενη θητεία του δεν τα κατάφερε καθόλου καλά, για να μην πούμε τίποτα ποιο βαρύ.

Εφόσον προχωρήσει του κυρίου Βενιζέλου στο Αμύνης εκπαραθυρώνεται ο στρατηγός Κωσταράκος που σε κάθε περίπτωση φαντάζει και είναι ποιο ειδικός από ένα πολιτικό καριέρας όπως ο κ.Βενιζέλος. Ειρήσθω εν παρόδω, οι συνέπειες των αποφάσεων του κυρίου Βενιζέλου κατά την προηγούμενη του θητεία, ακόμα ταλαιπωρούν τις ένοπλες δυνάμεις.

Τέλος καιρός είναι να αναλάβουν το Υπουργείο άνθρωποι που εξ επαγγέλματος είναι ικανότεροι από καριερίστες πολιτικούς που κάνουν όνομα με τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων και την ασφάλεια της χώρας, καθώς δυστυχώς ο κύριος Αβραμόπουλος ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει αυτό το κανόνα.Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια