Breaking News

Όλα έτοιμα για την επερχόμενη σφαγή στο Ντόνετσκ

Σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες από τα πεδία μάχης στην ανατολική Ουκρανία, με πολύ μεγάλη πιθανότητα στις επόμενες ώρες και μέρες θα ξεκινήσει μια γενική επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ. Η συγκέντρωση των ουκρανικών στρατευμάτων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικά, οι παραδόσεις των πυρομαχικών για τα πυροβόλα και τα συστήματα MLRS επίσης. Στο Ντόνετσκ αναμένεται να δουν εφαρμογή όλα τα διαθέσιμα διαμετρήματα πυροβόλων και πυραυλικού πυροβολικού, συν των αεροπορικών δυνάμεων.

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στο νότο, αλλά και στα βόρεια και δυτικά. Ταυτόχρονα, όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη επιχειρήσεων για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, από τα βόρεια η κύρια προσπάθεια είναι η αποκοπή του Ντόνετσκ από την Λουγκάνσκ, όπως αυτά εξακολουθούν να θέλουν να αναλάβουν τον έλεγχο της κύριας οδικής αρτηρίας που συνδέει αυτές τις δύο περιοχές.

Η συγκέντρωση των ουκρανικών στρατευμάτων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικά, οι παραδόσεις των πυρομαχικών για τα πυροβόλα και τα συστήματα MLRS επίσης. Στο Ντόνετσκ αναμένεται να δουν εφαρμογή όλα τα διαθέσιμα διαμετρήματα πυροβόλων και ρουκετών πυροβολικού, συν των αεροπορικών δυνάμεων. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στο νότο, αλλά και στα βόρεια και δυτικά. Ταυτόχρονα από τα βόρεια η κύρια προσπάθεια είναι η αποκοπή του Ντόνετσκ από την Λουγκάνσκ, όπως αυτά εξακολουθούν να θέλουν να αναλάβουν ον έλεγχο της κύριας οδική αρτηρίας που συνδέει αυτές τις δύο περιοχές. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων το τελευταίο δεκαήμερο των επιχειρήσεων ήταν τρομακτικές, πολλές μονάδες είναι στα πρόθυρα διάλυσης, χωρίς να διαθέτουν καύσιμα και πυρομαχικά. Το μέγεθος των απωλειών όμως δεν πρέπει να θεωρείται ως μια τυπική ένδειξη της παύσης των εχθροπραξιών. Τα κυβερνητικά στρατεύματα του Κιέβου θα προσπαθήσουν να πάρουν το Ντόνετσκ με κάθε κόστος. Ο κύριος στόχος παραμένει αμετάβλητος, ο έλεγχος του Ντόνετσκ μέχρι τις 24 Αυγούστου.


Σημαντικές ζημιές και πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων είναι αναπόφευκτες συνέπειες για την κυβέρνηση στο Κίεβο, η οποία έχει προειδοποιήσει τον πληθυσμό του Ντόνετσκ ότι θα ακολουθήσει ισχυρός βομβαρδισμός. Στις επόμενες ημέρες η ρωσόφιλη πολιτοφυλακή στο Ντόνετσκ αναμένεται να επιδείξει το μέγιστο δυνατό σθένος και επιμονή. Η συγκέντρωη του υλικού της πολιτοφυλακής στο Ντρόνετσκ ολοκληρώθηκε, εμφανίζονται περίπου 200 τεθωρακισμένα οχήματα. Αυτό είναι ουσιαστικά το ατού της πολιτοφυλακής, για την οποία δεν αναμένεται να λάβει επιθετικές πρωτοβουλίες.

Και οι δύο πλευρές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επερχόμενη μάχη για το Ντόνετσκ θα έχει γενικό χαρακτήρα και ότι με πολλούς τρόπους θα καθορίσει για ποιόν θα τερματίσει ο πόλεμος υπέρ και για ποιόν κατά.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια ρωσική «ανθρωπιστική επιχείρηση», η οποία φαίνεται να ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Μόσχα. Η ρωσική οχηματοπομπή ενίσχυσης, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, έχει προορισμό την ανατολική Ουκρανία. Περί τα 280 φορτηγά με προμήθειες ανακούφισης ξεκίνησαν κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. Η δράση συντονίστηκε με την Ουκρανία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο ραδιοφωνικό σταθμό Business FM.

Στην ανατολική Ουκρανία σπανίζουν όλο και περισσότερο τρόφιμα και νερό, ειδικά στα προπύργια Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Η διεθνής κοινότητα, μετά από αφόρητες πιέσεις της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είχε αποφασίσει για την παροχή βοήθειας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φιλοκυβερνητικού Russia Today, τα φορτηγά από τη Μόσχα μεταφέρουν 2.000 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης - συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, φαρμάκων και πόσιμου νερού. Επιπλέον, περίπου 12.000 υπνόσακους και 69 γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να παραδοθούν στην περιοχή, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Fox 2 Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια