Type Here to Get Search Results !

Η μάχη των τούνελ στη Γάζα είναι ίσως το σοβαρότερο αγκάθι για όποια ειρηνευτική προσπάθεια βιντεο

Νεκρός είναι σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ο αγνοούμενος μέχρι σήμερα Ανθυπολοχαγός του Ισραηλινού Στρατού. Ο 23 χρονος Hadar Goldin ήταν η αιτία για την οποία η εκεχειρία - που είχε κηρυχθεί από τον Αμερικάνο Υπ.Εξ και τον Γ.Γ του ΟΗΕ, κ. Μουν - ακυρώθηκε μόλις μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της.

Οι σήραγγες της παλαιστινιακής οργάνωσης δείχνουν (μέχρι στιγμής) σαν το σοβαρότερο εμπόδιο στην όποια ειρηνευτική διαδικασία στη Γάζα. Προφανώς οι παλαιστινιακές ρουκέτες συνιστούν απειλή αλλά με το Iron Dome το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές αναχαιτίζεται, άλλωστε μέχρι τώρα υπήρξαν μόνο ένα ή δυο θύματα από τις ρουκέτες. Η πραγματικότητα είναι πως οι διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες σκόνταψαν στις μάχες για τα τούνελ! Οι μεν Ισραηλινοί προσπαθούν να τα καταστρέψουν με κάθε τρόπο και οι δε Παλαιστίνιοι προσπαθούν να τα προστατέψουν και τα χρησιμοποιούν για να επιτεθούν μέσα από αυτά στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί πολλά πράγματα μπορεί να δεχθούν από τον διεθνή παράγοντα (άλλωστε έχουν ισοπεδώσει σχεδόν τη Γάζα) αυτό όμως που μέχρι σήμερα δεν είναι διαπραγματεύσιμο για αυτούς είναι το σταμάτημα της προσπάθειας τους να καταστρέψουν το υπόγειο σύστημα τούνελ της Χαμάς.

Ο ανθυπολοχαγός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταστροφής τούνελ της παλαιστινιακής οργάνωσης όταν από αυτό εξήλθε μαχητής της παλαιστινιακής οργάνωσης ο οποίος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό παρασύροντας στο θάνατο τον ίδιο και τον Ισραηλινό Αξιωματικό. Αυτό το περιστατικό όμως είναι μονάχα ένα από τα πολλά στην προσπάθεια των Ισραηλινών να καταστρέψουν τον υπόγειο ιστό της Χαμάς, ο οποίος είναι για το Ισραήλ η σοβαρότερη απειλή και ένας από τους σοβαρότερους λόγους εισβολής στη Γάζα.

Δείτε παρακάτω βίντεο στο οποίο οι Ισραηλινοί προσπαθούν να βρουν και να καταστρέψουν κάποια από τις πολλές σήραγγες της παλαιστινιακής οργάνωσης.Οι Ισραηλινοί σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις δεν σταματάνε τις προσπάθειες καταστροφής των τούνελ της Χαμάς ούτε και κατά τη διάρκεια των παύσεων πυρός, είναι τρομοκρατημένοι από τα τούνελ της Χαμάς, όσο και αν ακούγεται ακραίο αυτό. Το πραγματικό πρόβλημα του IDF δεν είναι ότι μέσω του υπόγειου αυτού συστήματος ανεφοδιάζονται οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης, το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά ξεκινούν από τη Γάζα και καταλήγουν μέσα στο Ισραήλ.

Πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή οι παλαιστίνιοι μαχητές είναι σε θέση είτε για αιφνιδιαστικές επιθέσεις τόσο μέσα στις κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ όσο και σε στρατιωτικές θέσεις. Και φυσικά πολλοί από τους νεκρούς που μετρά το Ισραήλ είναι θύματα ακριβώς αυτών των τούνελ, καθώς αρκετές φορές μαχητές της Χαμάς έχουν αιφνιδιάσει τους Ισραηλινούς με επιθέσεις μέσα στο Ισραήλ σκοτώνοντας αρκετά μέχρι τώρα μέλη του IDF. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί κάτι για επίθεση ή απαγωγή ισραηλινού πολίτη παρόλο που αρκετές φορές έχουν εκφραστεί φόβοι ότι μπορεί να συμβεί και αυτό. Τα τούνελ αυτά είναι ένας από τους λόγους που το 87% των Ισραηλινών υποστηρίζουν την συνέχιση των επιχειρήσεων του IDF στη Γάζα.

Η Χαμάς έδωσε πρόσφατα βίντεο στη δημοσιότητα στου οποίου τα πλάνα φαίνεται καταδρομική επιχείρηση των μαχητών της οι οποίοι χρησιμοποιώντας μια από της σήραγγες πέρασαν μέσα στο Ισραήλ και επιτέθηκαν σε Ισραηλινό φυλάκιο. Στην επίθεση των παλαιστίνιων μαχητών σκοτώθηκαν 10 Ισραηλινοί στρατιώτες. Δείτε παρακάτω το βίντεοΤο μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι όσο το σύστημα τούνελ της Χαμάς είναι επιχειρησιακά ενεργό το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα. Προφανώς όμως και η παλαιστινιακή οργάνωση από την πλευρά της δεν πρόκειται να αφήσει αμαχητί να καταστραφεί το υπόγειο όπλο των τούνελ της, το μόνο στρατηγικό της πλεονέκτημα απέναντι στην Ισραηλινή υπεροπλία.

Η οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια ειρήνευσης στη περιοχή κατά την άποψη μας, θα πρέπει να βρει λύση στο αγκάθι των τούνελ. Το Ισραήλ μέχρι σήμερα στο μόνο ζήτημα που έχει δείξει αμετακίνητο είναι ακριβώς αυτό, αν δεν βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα θα πρέπει είτε οι Ισραηλινές δυνάμεις να καταστρέψουν όλο τον υπόγειο ιστό της Χαμάς πράγμα που δεν είναι εύκολο - τόσο καιρό έχουν καταφέρει να καταστρέψουν λιγότερες από 40 σήραγγες, είτε η παλαιστινιακή οργάνωση με κάποιο τρόπο να σταματήσει να εκμεταλλεύεται το μόνο της "υπερόπλο" εναντίον του Ισραήλ, πράγμα που φαντάζει ανέφικτο.Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad