Type Here to Get Search Results !

Κύρα Αδάμ : Προκλητικές «μαγκιές» της κυβέρνησης σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας

Της Κύρας Αδάμ
Εν μέσω παρατεταμένης και επικίνδυνης κρίσης στα ελληνοτουρκικά, με την κυβέρνηση να έχει χάσει αμαχητί την ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και  να έχει παραδώσει οικειοθελώς στην Άγκυρα και το Κάιρο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ΑΟΖ του  Καστελόριζου, Ρόδου, Καρπάθου, Κρήτης, δύο πρόσφατες αντιδράσεις κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Αμύνης- δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου- δημιουργούν κάκιστες και αρνητικές εντυπώσεις.
Η πρώτη αφορά στην αστραπιαία αποπομπή του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλ. Διακόπουλου, ο οποίος είπε το προφανές, (δια γυμνού οφθαλμού ανειδίκευτου και ανίδεου Έλληνα) , ότι το Όρους Ρέις κάνει παράνομες έρευνες στην περιοχή της ΝΑVΤΕΧ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε λίγες ώρες αργότερα  να διαψεύσει τον κ Διακόπουλο,  ενώ πολλοί πραιτοριανοί σχολιαστές  στα ΜΜΕ ..το τερμάτισαν, υποστηρίζοντας ότι ο κ Διακόπουλος μπορεί να μην είχε..σωστή και πλήρη ενημέρωση.

Είναι προφανείς και η γελοιότητα των «επιχειρημάτων» και η κακόβουλη προσπάθεια κυβερνητικών συμβούλων , συνεργατών κα.  να συγκαλύψουν  και να εξαφανίσουν την όποια αλήθεια, είτε δεν συμφέρει αυτή την στιγμή,  είτε αμαυρώνει την «θεϊκή» εικόνα του Μαξίμου.
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος, που λόγω της θέσης -στην οποία τοποθετήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- είναι υποχρεωμένος να ξέρει κάθε λεπτομέρεια σε βάθος  και έκταση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων, αυτός είναι ο Σύμβουλος Ασφαλείας ενός πρωθυπουργού, εν προκειμένω ο κ Αλ. Διακόπουλος.
Αν ο κ Διακόπουλος, κατά πως υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, δεν ξέρει τι του γίνεται, αυτομάτως δημιουργείται μείζον θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν «στεγανά» (σσ από ποιους και γιατί) στον Σύμβουλο Ασφαλείας του πρωθυπουργού…
Στην περίπτωση που αποκλειστεί η ανωτέρω διαπίστωση, τότε  δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από το γεγονός ότι ο κ. Διακόπουλος- με την παραδοχή του ότι το τουρκικό πλοίο κάνει έρευνες-  διέλυσε εντελώς τα ροζ συννεφάκια  αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και  στρουθοκαμηλισμού της ιδίας, της κυβέρνησης  ότι το Όρους Ρέις κάνει απλώς …κρουαζιέρα στην περιοχή της παράνομης τουρκικής ΝΑVΤΕΧ.
Αυτό το ευτελές σενάριο είχε προωθήσει η κυβέρνηση, για να απομακρύνει  από το μυαλό των πολιτών το μείζον θέμα, ότι δηλαδή, η Άγκυρα έχει εισβάλει παρανόμως στην ελληνική κυριαρχία και έχει καταπατήσει τα ελληνικά αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ από το 28ο έως τον 30ο  μεσημβρινό και όχι μόνον.
Η αποπομπή του Αλ. Διακόπουλου αποκαλύπτει επακριβώς τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην ασχοληθεί με την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του 28ου μεσημβρινού – χάρισμα(;) στον Ερντογάν αν αυτός τροποποιήσει το τουρκολιβυκό Σύμφωνο στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις..
Το δεύτερο θλιβερό δείγμα συμπεριφοράς της κυβέρνησης είναι η  δημόσια αντίδραση του ΥΕΘΑ κ Παναγιωτόπουλου, στον κυβερνήτη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, ο οποίος με κινήσεις ακριβείας εν πλω απέτρεψε ένα θερμό επεισόδιο, αποφεύγοντας τη σύγκρουση με το -σε διατεταγμένη υπηρεσία δημιουργίας επεισοδίου -τουρκικό πολεμικό.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αποκαλύπτοντας σε όλο το μεγαλείο της την  πτωχή θεώρηση του για τις- με χειρουργική ακρίβεια -σχεδιασμένες τουρκικές κινήσεις, θεώρησε προφανώς ότι οι Τούρκοι  «έκαναν μαγκιά», που δεν τους βγήκε, αφού ο Έλληνας κυβερνήτης είναι πιο «μάγκας». Αποδεικνύοντας μάλιστα το ακόμα πτωχότερο λεξιλόγιο του, αναγόρευσε δημοσίως Έλληνα αξιωματικό του ΠΝ εν ώρα δράσης «σε μάγκα», ωσάν να απευθυνόταν σε υπάλληλο του που του έκανε καλή δουλειά στην επιχείρηση  του…
Δυστυχώς όμως για τον ίδιο τον τωρινό ΥΕΘΑ, οι ανέξοδες λεκτικές »μαγκιές» του δείχνουν την έλλειψη πολιτικής και επικίνδυνης πρόκλησης στα εθνικά θέματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad