Type Here to Get Search Results !

ΑRCO Δημητρης : ΚΟΡΩΝΑ-ΙΟΣ οι ανόητοι ΄΄υμνητές΄΄ του ,,,Σουηδικού μοντέλου και η πικρή αλήθεια.


ARCO

Οι μεγάλες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες κρέμονταν κάθε απόγευμα στις 18.00 από το στόμα του «καλού» και του «κακού μπάτσου», του Σ.Τσιόδρα και του Ν.Χαρδαλιά, όπου ο πρώτος ανέδυε «συμπάθεια» και «εμπιστοσύνη» και ο δεύτερος «τρόμο» και «απαγορεύσεις» για τους «ανεύθυνους πολίτες», αλλά σε συνδυασμό όλα αυτά γίνονταν «για το καλό μας».

Η Ελλάδα διεσωθη -μέχρι στιγμής- από τον κορωνα-ϊό και έχει σαφώς λιγότερα κρούσματα από την Ολλανδία-Σουηδία !

Με πληθυσμό περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους, η Ολλανδία έχει μεν 546 θανάτους και 8.603 κρούσματα, τη στιγμή που η Ελλάδα με 10,8 εκατ. εκατομμύρια κατοίκους έχει 28 νεκρούς και 966 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον φονικό ιό, αλλά η διαφορά είναι χαοτική σε ότι αφορά την πληθυσμιακή «χωρητικότητα» και το κλίμα σε κάθε χώρα.

Η Ολλανδία έχει 80% μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά η έκτασή της είναι μικρότερη από τα 3/5 της έκτασης της… Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου (41.543 η Ολλανδία έναντι 58.000 χλμ. της Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου), με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία πανδημία.

Δηλαδή κινούνται και συγχρωτίζονται περίπου οι διπλοί άνθρωποι στο 1/3 της έκτασης της Ελλάδας! Αυτό από μόνο του λέει πολλά!
ΟΜΩΣ η ανακοίνωση των σουηδικών αρχών για μηδενικούς θανάτους από κορωνοϊό έδωσε «πάτημα» σε… πανηγυρτζήδες,φιλελεδες εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να βγουν στα social media και να καυτηριάσουν την στάση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και εκείνες άλλων χωρών που είχαν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα προστασίας και αρνήθηκαν να… γίνουν Σουηδία.

Αυτή, όμως, είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος, η οποία αναμφίβολα μαρτυρά ότι το συγκεκριμένο κράτος της Σκανδιναβίας αντιμετώπισε (ή αντιμετωπίζει) αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αλλά, δυστυχώς και για τους Σουηδούς αλλά και για τους αυτόκλητους υπερασπιστές της χαλαρής στάσης τους, όλα τα νομίσματα έχουν και μια πίσω πλευρά, που οι «χειροκροτητές» επιλέγουν ή προτιμούν να αγνοούν.

Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν κάποιοι, οι αριθμοί σπανίως κρύβουν την αλήθεια. Απεναντίας μαρτυρούν αυτά που πολλοί προσπαθούν να κρύψουν πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις ή θεωρητικές αναλύσεις που στερούνται βάσης. Ας δούμε μερικά από αυτά κι ας κάνουμε τις αναγκαίες συγκρίσεις μεταξύ –ας πούμε- της Ελλάδας, αφού σε αυτήν τη χώρα ζούμε και της Σουηδίας.

Και οι δύο έχουν περίπου τον ίδιο πληθυσμό. Για την ακρίβεια, οι Σκανδιναβοί είναι λίγο λιγότεροι, αφού με βάση την απογραφή του 2019 οι κάτοικοι της Σουηδίας είναι κάτι παραπάνω από 10.000.000. Σε ίδιο δείγμα πληθυσμού, λοιπόν, από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας μέχρι χθες, η Σουηδία μέτρησε 81.181 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 5.747 θανάτους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Ελλάδα καταγράφει 4.855 κρούσματα και 210 θανάτους… Κανονικά, ειδικά μετά από αυτό το δεύτερο στοιχείο, μετά από αυτό το συντριπτικό «σκορ» 5.747-210, κάθε λογική συζήτηση θα έπρεπε να είχε σταματήσει.

Ωστόσο, τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε κάποια κοινή συνάθροιση, σίγουρα θα βρει κανείς υμνητές του σουηδικού μοντέλου που σε πείσμα των περισσοτέρων συστάσεων και συμβουλών της επιστημονικής κοινότητας, επέλεξε να μην πάει σε γενικευμένο lockdown και γενικότερα να εφαρμόσει μια πολύ πιο χαλαρή πολιτική, δίχως υποχρεωτικά μέτρα προστασίας (μάσκες κλπ), χωρίς σοβαρές απαγορεύσεις ή περιορισμούς σε μετακινήσεις, άνευ καραντίνας με τα σχολεία και τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες να μην αναστέλλουν την λειτουργία τους.

Αυτή η στρατηγική διατηρήθηκε ακόμη και μετά τον τραγικό απολογισμό των πρώτων μηνών όταν και ο αριθμός των νεκρών ανέβαινε μέρα με τη μέρα, μέχρι σήμερα που ορισμένοι μπορούν να λένε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι (!) και άλλοι κουνούν το δάχτυλο αναρωτώμενοι «γιατί δεν γίναμε Σουηδία», αδιαφορώντας για τους σχεδόν 6.000 νεκρούς.
Και έχοντας, μάλιστα, το ΘΡΑΣΟΣ να υποστηρίζουν ότι «ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ», ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ απέναντι σε ανθρώπους ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ τους σε ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Κι όλες αυτές οι θυσίες στο βωμό της «υπόσχεσης» για δημιουργία «ανοσίας αγέλης», που όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ήταν μάλλον ένα φιάσκο, καθώς δεν ξεπερνά το 10%.

Επιπλέον, η ύφεση στην οικονομία της χώρας αναμένεται να ξεπεράσει το 5,7%,
Ο έτσι κι αλλιώς τραγικός απολογισμός της προσέγγισης των Σουηδών θα ήταν ακόμη χειρότερος εάν η χώρα δεν διέθετε και ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ήταν σαφώς υπέρ της στον πόλεμο της πανδημίας.

Με έκταση 450.295 τετραγωνικά χιλιόμετρα (τριπλάσια της Ελλάδας, με την οποία υπενθυμίζουμε έχει περίπου ίδιο πληθυσμό) είναι ένα από τα πλέον αραιοκατοικημένα κράτη του κόσμου, δίχως τεράστια αστικά κέντρα (η μητροπολιτική περιοχή της Στοκχόλμης έχει 1.500.000 κατοίκους, ενώ το Λεκανοπέδιο Αττικής αγγίζει τα 5.000.000) και με ήδη πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα της εργασίας από απόσταση, την ώρα που –ξανά σε αντίθεση με την Ελλάδα- δύσκολα βρίσκει κανείς καταστάσεις τύπου «εφτά νομά σε ένα δωμά», αφού ο θεσμός της οικογένειας και η συγκατοίκηση δεν είναι τόσο δυνατός όσο στα μέρη μας.
Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο μεγαλύτερο θα ήταν αυτό το νούμερο, αυτό το 5.747 εάν δεν υπήρχαν και όλα αυτά τα υπέρ της Σουηδίας δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Και αφού το συγκρίνετε με το 210 της Ελλάδας, φανταστείτε τι θα λέγαμε σήμερα εάν είχαμε γίνει… Σουηδία και μετράγαμε μερικές χιλιάδες θανάτους…

Στην παρουσα φαση το ζητουμενο ειναι πόσο φονικός είναι στην πραγματικότητα ο ΚΟΡΩΝΑ -ΙΟΣ Covid- 19 και τον ρόλο των παιδιών στη διασπορά του κορωνα-ϊού. Η αριθμητικη εχει και αλλα νουμερα ανωτερα του…19 π.χ 21.

Συνήθως, τα παιδιά ανήκουν σ’ εκείνους που διασπείρουν περισσότερο τους ιούς επειδή συγχρωτίζονται με πολλά άτομα, συχνά σε παιδικές χαρές.δεδομενου οτι ΟΤΑΝ προσβάλλονται από τον κορωνα-ϊό εμφανίζουν στο μεγαλύτερο ποσοστό ΗΠΙΑ συμπτώματα και τον ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ.

Παίζει ρόλο η κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών και ίσως υπάρχουν και γενετικοί παράγοντες αυτη ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σιγουρα ο ΚΟΡΩΝΑ -ΙΟΣ ΘΑ εξελίσσεται μακροπρόθεσμα σε λιγότερο θανατηφόρο ΑΛΛΑ να ΜΗΝ καταφέρει να τον αναγνωρίσει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην αποδώσει τα αναμενόμενα ένα συγκεκριμένο εμβόλιο.

Eιχα γραψει απο ΜΑΙΟ :
Ο μεγάλος καημός κι έννοια των κύκλων που επέβαλαν την καραντίνα είναι να μην εορτασθεί το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.
Ήδη αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για την ακύρωση του δεκαπένταυγουστου με εκτιμήσεις ότι η επιδημία θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο.

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα προ – ακυρωμένα εφόσον οι διάφοροι ειδικοί λένε συνεχώς ότι η επιδημία ξεκίνησε αρχές Δεκέμβρη και θα επιστρέψει πάλι την ίδια εποχή.

Συμπτωματικά, αμέσως μετά το Πάσχα αρχισε το Ραμαζάνι .Ετσι το υποκείμενο ….νοσημα του πειράματος εκτός απο τα παραπάνω συνδυαστηκε με την άρση των μέτρων, μια επιτυχία σε εορταστικό σκηνικό, με το Ραμαζάνι.

Από πίσω ακολουθούν οι τουρκοι και καταριανοί επενδυτές και ι ειδικές οικονομικές ζώνες με το χαρμόσυνο ευαγγέλιο της απασχόλησης των ανέργων με την προυpόθεση να αλλαξοπιστήσουν, σταδιακά αλλά σταθερά.

Η επιδημία είναι υπαρκτή, αλλά προκλήθηκε απο ανθρώπινη παρέμβαση με στόχο την αποφυγή του σκασίματος της παγκόσμιας χρηματιστηριακής φούσκας. Οι ένοχοι είναι αυτοί οι οποίοι οφελούνται δηλαδή η Κίνα και η Γερμανία. Οι ΗΠΑ του Τραμπ δεν εχουν ανάμειξη.

Συντονιστείτε και σταματειστε τις ανοησιες γιατι το ολο θεμα ξεπερνα τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ και πηγαινει πολυ παραπερα.

Ενα 2ο Γενικο lock down 2-3 μηνων απο Οκτ επιβαλλεται πλεον να γινει για να διορθωθουν καποια πραγματα που ξεφυγαν με υπαιτιοτητα Πολιτων και ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Βλεπετε Βουλγαρια και Σερβια τους εβαλαν σε εμφυλιο,θελετε να σας το ζωγραφίσω ;
Δεν ειναι στο χερι καθε Πρωθυπουργου να κανει οτι θελει,απλα θελει δεν θελει ,τα εφαρμοζει και τα σκυλια δεμενα.

Ευχαριστω ARCO Δημητρης.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad