Type Here to Get Search Results !

"Γκάφα ολκής" από Τσαβούσογλου: Μας "χαρίζουν" δύο νησιά - Γκριζάρουν Ρω & Στρογγύλη


Σκηνικό Ιμίων πιθανώς να απεργάζονται στην Άγκυρα για τα νησιά στο σύμπλεγμα Καστελορίζου
Μέγα λάθος (σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ), έχουμε από τον γνωστό Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και χάρτη ( από τους πολλούς που κυκλοφορούν οι Τούρκοι σαν έτοιμοι από καιρό) που δημοσιοποίησε ο ίδιος, αφού σε αυτόν μας παρουσιάζει  τα νησιά Ίμβρος και Τενέδο να ανήκουν στην Ελλάδα, " σε μια κίνηση την οποία εκτιμούν πολλοί".

Τα νησιά αυτά ήταν ελληνικά αφού είχαν καταληφθεί από τον ελληνικό στρατό, όπως και η Ανδριανούπολη, αλλά παραδόθηκαν στην συνέχεια στην Τουρκία το 1923 με την συνθήκη της Λωζάννης, κάτω από την πίεση των "συμμάχων μας" τότε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το διάστημα οι Τούρκοι ζουν πραγματικά τον δικό τους "μύθο", με ένα καταιγισμό προκλήσεων κατά του ελληνικού εθνικού εδάφους στο Αιγαίο.

Δεν επιζητά η Τουρκία μόνο την υφαρπαγή της ΑΟΖ στην Α.Μσόγειο, διότι ποτέ δεν ήταν μόνο αυτό το ...σχέδιο τους, αλλά θέλουν να “γκριζάρουν” μια ολόκληρη σειρά νησιών με απώτερο στόχο κάτι ακόμα πιο ύποπτο και άκρως επικίνδυνο.

Η Τουρκία έχει υλοποιήσει πολύχρονα πλάνα για την αμφισβήτηση δεκάδων νησιών, μικρονήσων και βραχονησίδων, στα οποία έχει σχέδιο να ...μεταφέρει μελλοντικά πυραυλικά οπλικά συστήματα για να απειλήσει τα μεγάλα νησιά μας στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα και ολόκληρο το πολιτικό φάσμα στην χώρα αυτή είχε και συνεχίζει να έχει ύποπτα σχέδια με τα οποία επιζητά την κατάληψη ελληνικού νησιού ή νησιών.

Στην προκειμένη περίπτωση ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος  Mustafa Cihat Yayci, μας παρουσίασε ένα χάρτη στα οποία η Τουρκία θέλει κυριαρχία, εκτός του Καστελόριζου.

Πρόκειται για τα νησιά Ρω και Στρογγύλη που παρουσιάζονται με τουρκική σημαία από έναν Ναύαρχο ε.α. τουρκικού ΠΝ, ενώ την ίδια στιγμή στο στόχαστρο τους βρίσκονται δεκάδες νησάκια και Βραχονησίδες.

Εδώ παρουσιάζουμε τον προκλητικό χάρτη με  τα δύο νησιά μας που μετονομάστηκαν σε Fener και Kara Ada και έχουν τουρκικές σημαίες. Αν κάποιοι εκτιμούν ότι πρόκειται απλά για μια απλή πράξη τουρκικής προπαγάνδας είναι γελασμένοι.

"Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου «είναι εθνικό ζήτημα για εμάς», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Κουσόγλου, καταδικάζοντας τη Γαλλία για «εχθρότητα προς την Τουρκία αφού το Παρίσι υποστηρίζει την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη του στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος που ανήκει στη αντιπολίτευσης είπε ότι η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν «πολύ άδικη» για την χώρα του.

“Η Ελλάδα «έχει στρατιωτικοποιήσει πολλά νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923”, είπε ο Κουσόγλου, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που έκανε η κυβέρνηση του Ερντογάν.

Κεμαλιστές, ισλαμιστές, ή εθνικιστές, δεν έχει καμία σημασία πλέον, αφού όλοι στην Τουρκία ενοχλούνται από την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στα νησιά μας στο Αιγαίο, διότι θεωρούν ότι τους "ανήκουν και ότι η Ελλάδα τα κατέχει παράνομα".

Υπενθυμίζουμε ότι πολλές χώρες στον πλανήτη μας που είχαν παλαιότερα πολύχρονο μίσος και πολεμικές συγκρούσεις έχουν φτάσει σήμερα σε ένα επίπεδο ειρηνικής συνύπαρξης, ξεπερνώντας με μηχανισμούς τα όποια προβλήματα τους.

Η αντιπαράθεση Ελλάδος-Τουρκίας όμως, δεν πρόκειται να εισέλθει ποτέ σε “ήρεμα νερά”, διότι πολύ απλά οι Τούρκοι το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι να εποφθαλμιούν ξένα εδάφη που δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν δικά τους,προκαλώντας κρίσεις και ανώμαλες καταστάσεις που βολεύουν όμως και άλλες χώρες .

Οι Τούρκοι απαιτούν εδάφη, επιρροή, έλεγχο, στα εδάφη αυτά ζητώντας μάλιστα και την ανέχεια των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας, ενώ στην προσπάθεια τους αυτή τις εκβιάζουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Το μόνο σίγουρο πλέον μετά την άφρονα πολιτική Ερντογάν, ειδικά εδώ και μερικά χρόνια (από 2016 και μετά), είναι ότι οι Νεο-Οθωμανοί θα χάσουν και αυτά που έχουν, διότι το κράτος του Κουρδιστάν που αναδύεται  θα επισκιάσει τα πάντα στην Μ.Ανατολή. pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad