Type Here to Get Search Results !

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η Νέα Σμύρνη μάνα καίγεται !Η κοινωνία βράζει κατά πολύ περισσότερο μετά και από τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Τα απανωτά λοκντάουν έχουν φέρει τον κόσμο σε πλήρη σύγχυση, πολλούς σε απόγνωση και γενικότερα ο θυμός των πολιτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Βεβαίως, αυτές οι εικόνες και αυτά τα γεγονότα που είδαμε δεν είναι τυχαία. Ούτε και έτσι τυχαία θα εξελιχθούν και στη συνέχεια. Όχι. Ούτε λόγος.

Στη Νέα Σμύρνη η κυβέρνηση ή η όποια επόμενη έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις και αντάρτικα πόλεων που θα δούμε στο ορατό μέλλον. Ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού και όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν κάποιες τυχαίες συμπτώσεις ή γεγονότα. Η αυξανόμενη φτώχια, η ψυχολογία από το θολό αύριο και οι απανωτές εσωκλείσεις των πολιτών με αφορμή τον κορωνοϊό οδήγησαν χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για να διαδηλώσουν τόσο κατά των lockdowns όσο και της κυβερνητικής βίας που ήδη βρίσκεται σε έξαρση.

Το βίντεο ντροπής που είδαμε με αστυνομικό να καλεί με ιαχές τους συναδέλφους του να «πάμε να σκοτώσουμε, κλπ» τους διαδηλωτές είναι ένα ακόμη σημείο των καιρών. Κλεισμένοι, στερημένοι και αγανακτισμένοι για μήνες μέσα στα σπίτια μας, οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στη Νέα Σμύρνη ήταν όντως επιβαρυντικά σοκαριστικές. Αντίστοιχες εικόνες θλίψης και οργής, με τις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν και πάλι πολίτες που αντιδρούν, είχαμε δει στον Ασπρόπυργο, στη Θεσσαλονίκη και στο Σύνταγμα.

Η αλήθεια είναι μια και την οποία δυστυχώς θα τη ζήσουμε στο μέλλον: Οι σκοτεινές δυνάμεις ετοιμάζουν ένα κλίμα αυξανόμενου φόβου, υποδαυλισμένου μίσους, προγραμματισμένης αβεβαιότητας και εργάζονται συστηματικά στο να μας οδηγήσουν σε έναν νέο εμφύλιο. Το σχέδιο της Πενταρχίας του Σκότους υλοποιείται πυρετωδώς, βήμα προς βήμα, σε όλα τα μήκη, πλάτη και επίπεδα.

Το αποτέλεσμα θα είναι η Ελλάδα να βιώσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις και πρωτοφανή γεγονότα. Τα εύφλεκτα υλικά υπάρχουν. Επίσης, από την άλλη, το «ρέμπελο», ο παραλλαγμένος τακτικός στρατός των γειτόνων στην Ελλάδα και οι λαθρομετανάστες εισβολείς αναμένουν και αυτοί σήμα-οδηγίες από τα αφεντικά τους για να κινηθούν συντεταγμένα σε ένα ακόμη επιπρόσθετο και οργανωμένο αντάρτικο. Εκρηκτικά γεγονότα που θα κάνουν την επέμβαση του στρατού μονόδρομο.

Οι σκοτεινές δυνάμεις της Νέας Εποχής με μοναδική μαεστρία μας βάζουν έτσι ώστε να είμαστε εχθρικώς και πολεμικώς αντικριστά ο ένας με τον άλλο: Να βρισκόμαστε δηλαδή όλοι μας εναντίον όλων. Μας θέλουν ρυθμισμένους αλληλο-συγκρουόμενους πεμπτοφαλαγγίτες. Μας θέλουν έναν αλληλο-συγκρουόμενο λαό-όχλο. Έναν φοβισμένο και αλληλο-σπαρασσόμενο χυλό. Μια ευκολο-κατευθυνόμενη κοινωνική πλαστελίνη. Μια «εμβολιασμένη» μάζα. Μια κοινωνία χωρίς κοινωνία και ένα κράτος χωρίς κράτος.

Γι’ αυτόν τον λόγο συστηματικά παρατάσσει η κυβέρνηση καθημερινά στους δρόμους την ασφυκτική ανάσα, την οπτική παρουσία και την ετοιμοπόλεμη εικόνα της άμεσης κρατικής καταστολής, για να συνηθίζει έτσι ο απονήρευτος κόσμος στην αστάθεια, στον φόβο και την τόσο χρήσιμη κοινωνική νωχέλεια, ύπνωση, αδιαφορία και πλαδαρότητα. Γι’ αυτό, επίσης, είναι πράγματι πάρα πολύ «χρήσιμη» για την κυβέρνηση-υποζύγιο και η παρουσία, το σπουδαίο «έργο» και το επαναστατικό «αντίβαρο» των μολοτοφόρων, καδρονοφόρων και γκαζακοφόρων κουκουλοφόρων, μισθωμένων και μη.

Δεν ήταν τυχαίο ότι γνωστοί ακροαριστεροί φώναζαν στη Ν.Σμύρνη: «Αυτό είναι σωστό, ριπές από καλάσνικοφ να βάλετε μυαλό». Ούτε επίσης το ότι «πανηγυρίζει» η γνωστή σελίδα των αντιεξουσιαστών Indymedia που έγραψε τροχιοδεικτικά: «Έστω κι έτσι σήμερα το αστυνομικό κράτος δέχτηκε την πρώτη σοβαρή ήττα του. Για την Νέα Σμύρνη ήταν το πιο σημαντικό γεγονός από τα Δεκεμβριανά του 44. Για την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν η πρώτη μυρωδιά πραγματικής εξέγερσης ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος».

Τα απίστευτης βίας και τρόμου περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στη Ν. Σμύρνη έχουν ως απώτερο στόχο τον εθνικό διχασμό, την πρόκληση χάους και την αποσταθεροποίηση της χώρας μας. Την ώρα που οι ζαλισμένοι και χαμένοι Έλληνες βλέπουν την εκρηκτική κατάσταση στη Νέα Σμύρνη, παρακολουθούν από τις κλειδαρότρυπες τις διάσημες κρεβατοκάμαρες και μετρούν το πόσες μέρες δεν σιτίζεται ή πίνει νερό ο Κουφοντίνας, πολλοί συμπατριώτες μας δεν μπόρεσαν να πιάσουν το βαθύτερο νόημα όσο και τις προεκτάσεις της τελευταίας γιγαντιαίας άσκησης της Τουρκίας με περίπου 80 πολεμικά πλοία να πλέουν στο Αιγαίο.

Πόσο μάλλον να καταλάβουν οι κορωνο-σπιτωμένοι συμπατριώτες μας ότι ορισμένοι δικοί μας ελληνόφωνοι υλοποιούν μέσα στην ίδια την πατρίδα μας τα ασύλληπτα σχέδια αυτών των αόρατων δυνάμεων της Νέας Τάξης: είτε ως επίχρυσα πιόνια είτε ως χρήσιμοι ανόητοι είτε ως μισθωμένοι πράκτορες είτε ως κατευθυνόμενα υποζύγια, παίκτες και ιμάντες. Και έτσι, συστημικά, δομικά, υποβολιμαία και παρελκυστικά χάνεται η εθνοκεντρική μας πυξίδα που έχει σχέση τόσο με τα εθνικά μας συμφέροντα και πορεία όσο ομοίως και με ίδια την εθνική μας επιβίωση και υπόσταση.

Διότι: Από καιρό, με πρόγραμμα, με συστηματικούς ελιγμούς, με χειρουργικές επεμβάσεις και με τακτικές παρεμβάσεις η Τουρκία σχεδιάζει, απλώνει, μεθοδεύει και υλοποιεί τις πολεμικές της κινήσεις και στρατηγικές, που όλες τους έχουν έναν κεντρικό στόχο: Να ανασυστήσουν τη νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Το νέο αυτοκρατορικό σουλτανάτο του Ερντογάν, έτσι όπως ακριβώς το διαφημίζει ο σημερινός τούρκος Πρόεδρος.

Μετά από όλες τις εχθροπραξίες, τις συγκρούσεις, τις εκστρατείες, τις αιματοχυσίες και τους πολέμους που έχει κάνει, συμμετάσχει ή υλοποιήσει έως και αυτή τη στιγμή ο τούρκος Πρόεδρος σε όλες τις γειτονικές χώρες, ένα μόνον γενικευμένο επεισόδιο ή πολεμικό γεγονός δεν έχει λάβει χώρα μέχρι και σήμερα γύρω από τα σύνορα της Τουρκίας: Η στρατιωτική επίθεση κατά της Ελλάδας: Τη μόνη χώρα-γείτονα που έως και αυτή τη στιγμή δεν της έχει ακόμη επιτεθεί στρατιωτικά η Τουρκία. Ακόμη..

Για παράδειγμα, υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες στην Τουρκία, όπως είναι λ.χ. ο Τούρκος αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί που, μιλώντας πριν λίγες μέρες στο CNN TURΚ, υποστήριξε πως η Τουρκία μπορεί να μπει εύκολα στην Ελλάδα λέγοντας: «Θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα. Κάνοντας την Ελλάδα άνω-κάτω». Ή, επίσης, ο Eray Güçler, απόστρατος που διδάσκει σε πανεπιστήμιο και τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, που δήλωσε πρόσφατα στο CNN Türk: «Μια νύχτα όλα τα ελληνικά νησιά θα γίνουν τουρκικά».

Γενικότερα, τα γεωστρατιωτικά γεγονότα τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Ο Αραβικός Σύνδεσμος, λ.χ., προειδοποιεί δημοσίως τον Ερντογάν: «Δεν θα έχεις καλό τέλος». Με τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν ΜΜΕ να εξαπολύουν νέα σφοδρή επίθεση: «ΗΠΑ και Σιωνιστές βοηθούν την Ελλάδα». Ή, «Ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κ. Μπλίνκεν, είναι εβραϊκής καταγωγής». Τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ να τονίζει δημοσίως: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο: Θα κτυπήσουμε Ιράν και Χεζμπολάχ». Ήδη έστειλαν βομβαρδιστικά Β-52 στον Περσικό Κόλπο. Τα «τύμπανα» του γενικού πολέμου χτυπούν.

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad