Type Here to Get Search Results !

Κατέρρευσε το τουρκικό αφήγημα – Ηχηρή επίθεση ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας: “Stop στις παραβιάσεις του ΕΕΧ της Ελλάδας” – Στέλνουν το Ιππικό στην Σούδα! (βίντεο)Παίρνουν “σκυτάλη” μετά τους Γάλλους-Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) στην Κρήτη

Για πρώτη ίσως φορά στην Ιστορία οι ΗΠΑ παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας με τον υπουργό Εξωτερικών, Α.Μπλίνκεν, να εξαπολύει σφοδρή επίθεση προ της άφιξης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) στην Κρήτη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέκρινε την Άγκυρα ακόμα και για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου! Πότε άλλοτε είχε ξανασυμβεί αυτό;

Εξήγησε, ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις σε συνδυασμό με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 δεν συνάδουν με τις νατοϊκές δεσμεύσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθούσε με πραγματική ανησυχία τον τελευταίο χρόνο τις εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ειδική αναφορά στις τουρκικές απαράδεκτες διεκδικήσεις.

Μπλίνκεν: Τέρμα οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Aναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κατάθεση του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων:

«Παρακολουθούμε με πραγματική ανησυχία τον τελευταίο χρόνο και κυρίως πιο πρόσφατα, από τότε που αναλάβαμε την κυβέρνηση, ορισμένες από τις ενέργειες που έγιναν στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα από την Τουρκία, όσον αφορά διάφορους ισχυρισμούς (της Τουρκίας)”.

Δείτε βίντεο


 

 Και είναι πολύ σημαντικό οι ΗΠΑ να ορθώσουν ανάστημα και να εμπλακούν στην προώθηση της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της εδαφική ακεραιότητας όλων των μερών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και να επιμείνουμε ότι τυχόν διαφορές που θα προκύψουν θα επιλυθούν ειρηνικά, διπλωματικά, όχι στρατιωτικά, όχι μέσω προκλητικών ενεργειών.

Έχουμε καταδικάσει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις της ως σύμμαχου του ΝΑΤΟ στο θέμα των S-400 και περιλαμβάνουν προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας, όπως παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

«Πιστεύω ότι μία από τις θετικές εξελίξεις σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με μια σημαντική μείωση της θερμοκρασίας (έντασης) σε αυτά τα θέματα και με την Τουρκία να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους, προσπαθώντας να προχωρήσει με έναν πιο παραγωγικό τρόπο. Επομένως, είναι κάτι που το υποστηρίζουμε πολύ και θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τα πράγματα να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση», υποστήριξε ο κ. Μπλίνκεν.

Σχετικά με το Κυπριακό, υπενθύμισε ότι είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί προσωπικά ο πρόεδρος Μπάιντεν και επανέλαβε τη πάγια αμερικανική θέση, η οποία στηρίζει μια λύση εντός του καθορισμένου πλαισίου από τον ΟΗΕ και απορρίπτει μια λύση στη βάση δύο κρατών.

Το Eisenhower με τα F-18 στην Ελλάδα 

Ύστερα από τo Γαλλικό αεροπλανοφόρο Gharles De Gaulle και την κοινή εκπαίδευση  των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Γαλλικές και την συνοδεία του από την Ελληνική φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ, την σκυτάλη στα Ελληνικά νερά της Μεσογείου παίρνει το USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69).

Το USS Dwight D. Eisenhower έχει περάσει από το Γιβραλτάρ κατευθυνόμενο προς την Αν. Μεσόγειο και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν «κλειδώσει» μια σειρά κοινών ασκήσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκτός από τα F-16 Block 52 plus της 340 και 343 μοίρας που επιχειρούν από την αεροπορική βάση της Σούδας, στα σενάρια των ασκήσεων έχουν προστεθεί δίπλα στο αεροπλανοφόρο τόσο πολεμικά πλοία του Ελληνικού στόλου, αλλά και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.Το USS Dwight D. Eisenhower πρόκειται να δέσει στην αμερικανική βάση της Σούδας όπου δεν αποκλείεται να το επισκεφθούν τις ημέρες υψηλοί προσκεκλημένοι…

Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι μετά την Αλεξανδρούπολη θα βγάλουν αφρούς και για την Σούδα…

Άλλωστε όπως ανέφεραν οι ΗΠΑ μέσω της Σούδας ελέγχουν τους διαύλους Μαύρη Θάλασσα- Σουέζ και Σουέζ-Γιβραλτάρ!

!

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad