Type Here to Get Search Results !

Το δάχτυλο του Πούτιν στο πυρηνικό κουμπί! Πώς ήταν η τέταρτη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία


 Εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, τότε, δυστυχώς, μπορεί να αναμένεται η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της τέταρτης ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία .

Την ημέρα αυτή, τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν για πρώτη φορά στο Χάρκοβο, αν και δεν έθεσαν υπό έλεγχο την πόλη. Γίνονται σφοδρές μάχες κοντά στο Κίεβο, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο Zhytomyr και να αποκόψουν την πρωτεύουσα από τη Δύση. 

Η πιο απειλητική θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται στο Ντονμπάς, όπου είναι ήδη περικυκλωμένος από τη Βολνοβάχα και είναι ο τελευταίος προμαχώνας μπροστά από τη Μαριούπολη. 

Μεταξύ των «αποκτημάτων» της Ρωσίας, είναι ότι τα στρατεύματά της εδραιώθηκαν στο Kupyansk, στην περιοχή Kharkov και στο Berdyansk στην Αζοφική ακτή. 

Επίσης, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τη σύγκρουση αυτή ξεκινούν σήμερα. Αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει μικρή πίστη στην επιτυχία τους. 

Η ένταση με τη Δύση στη Ρωσία παίρνει νέα υψηλά. Σήμερα, ο Πούτιν έδωσε εντολή να ανακοινωθεί η αυξημένη ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων.

Το "Country" συνοψίζει τα κύρια αποτελέσματα στις 27 Φεβρουαρίου.  

Η κατάσταση στο Ντονμπάς

Στο Ντονμπάς «LDNR» και οι Ρώσοι βρίσκονται στην επίθεση για τέταρτη μέρα.

Στην περιοχή του Λουγκάνσκ, η κύρια κατεύθυνση είναι προς το Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντόνετσκ, το οποίο βρίσκεται υπό την άμεση απειλή μιας επίθεσης.

Σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του «LPR», οι οικισμοί Novoakhtyrka και Smolyaninovo, που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Severodonetsk από τα ανατολικά, έχουν καταληφθεί. Απέχουν 18 χιλιόμετρα από την πόλη.

Οι δυνάμεις "LPR" επιχειρούν από το νότο και ο ρωσικός στρατός από την πλευρά των συνόρων. Έτσι, στη βόρεια κατεύθυνση υπήρξε ήδη μια επίθεση στο Rubizhnoye, για την οποία μίλησε χθες ο κυβερνήτης Sergei Gaidai. Είναι πολύ κοντά στο Severodonetsk.

Στην πραγματικότητα, χθες έγιναν ήδη απόπειρες διάρρηξης στο σημερινό διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, αλλά, σύμφωνα με τον Γκαϊντάι, ξυλοκοπήθηκαν. Παρόλα αυτά, ο εχθρός συνεχίζει να «στριμώχνει» την περιοχή γύρω από την πόλη.

Παρόμοια κατάσταση έχει διαμορφωθεί στο νότο. Σήμερα αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο προς τη Μαριούπολη.

Το "DPR" δίνει μια λίστα με τους οικισμούς που έχουν αναλάβει τον έλεγχο. Όλοι βρίσκονται στα νότια της περιοχής και περιβάλλουν τη Volnovakha.

Την πραγματική περικύκλωση της πόλης επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ Τατιάνα Ιγκνατσένκο: «Η πόλη είναι πρακτικά αποκλεισμένη από τον ρωσικό στρατό». 

Περαιτέρω, η κατάσταση μπορεί να διαφέρει - είτε θα καταιγίσουν στη Volnovakha είτε θα πάνε στη Μαριούπολη. Εξαρτάται ήδη από τους στρατιωτικούς σχεδιαστές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, μια ρωσική ομάδα προερχόμενη από τα δυτικά (από την περιοχή Zaporozhye) θα εμπλακεί εδώ. Έχει ήδη μπει στο Μπερντιάνσκ, έχει καταλάβει τα διοικητικά κτίρια εκεί και πηγαίνει πιο μακριά στη Μαριούπολη για να περικυκλώσει τελικά την πόλη.

Ταυτόχρονα, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχουν ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα των ελεγχόμενων περιοχών του Ντονμπάς.

Ταυτόχρονα, που είναι χαρακτηριστικό, η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει φύγει σχεδόν τελείως από την ατζέντα των κεντρικών αρχών. Οι ομιλητές στο Κίεβο σπάνια τη θυμούνται.

Τι συμβαίνει στα άλλα μέτωπα

Κίεβο. Δεν υπάρχουν ακόμη ρωσικά στρατεύματα στην ίδια την πρωτεύουσα, αλλά σοβαρές μάχες διεξάγονται στα περίχωρα.

Το πρώτο μισό της ημέρας υπήρξαν ενεργές δράσεις στα δυτικά της πρωτεύουσας σε Bucha και Irpin.

Σε αυτόν τον οικισμό, σήμερα παρατηρήθηκε μεγάλη συσσώρευση εξοπλισμού, ισχυροί βομβαρδισμοί σε εξέλιξη (βλήμα χτύπησε πολυώροφο κτίριο στο Bucha). 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Oleksiy Kuleba, αυτή τη στιγμή οι κοινότητες Buchanskaya, Dymerskaya, Irpinskaya και Ivankovskaya της περιοχής του Κιέβου υπέφεραν περισσότερο από τις μάχες.

Μέσω αυτών αναπτύσσεται η κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων στα δυτικά του Κιέβου. Φτάνουν στρατεύματα από το Τσερνόμπιλ (κάθε μέρα υπάρχουν νέες στήλες). Και σήμερα εμφανίστηκαν στο Makarov, το οποίο πηγαίνει στον αυτοκινητόδρομο Zhytomyr. 

Είναι ορατή δηλαδή μια προσπάθεια ανάληψης ελέγχου αυτής της αρτηρίας.

Καταστροφή σε Brovary και Vasilkov.

Στο ίδιο το Κίεβο, το κύριο στοιχείο της έντασης δεν είναι ακόμη τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά το έργο της εδαφικής άμυνας. Υπάρχουν βίντεο με άτομα με πολιτικά ρούχα, αλλά με πολυβόλα, να πυροβολούν κατά περαστικών που παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, για άγνωστους λόγους, η ίδια η απαγόρευση κυκλοφορίας γινόταν όλο το εικοσιτετράωρο τα Σαββατοκύριακα, κάτι που εμποδίζει όσους δεν έχουν φύγει ακόμη από την πρωτεύουσα να απομακρυνθούν. 

Αν όμως επιστρέψουμε στην υπεράσπιση, τότε ακόμη περισσότερα ερωτήματα προέκυψαν όταν αρκετοί πρώην εθελοντές, καταδικασμένοι ή κατηγορούμενοι για σοβαρά εγκλήματα, αποφυλακίστηκαν. 

Ανάμεσα τους:

- Σεργκέι Τορμπίν, καταδικάστηκε για οργάνωση επίθεσης στην ακτιβίστρια της Χερσώνας, Ekaterina Gandzyuk. Του επετράπη να πάρει μια ντουζίνα ακόμη άτομα στη μονάδα, τα οποία επίσης επέλεξε από τους καταδίκους.

- πρώην στρατιωτικός της 72ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ντμίτρι Μπαλαμπούχα, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός αμάχου σε στάση λεωφορείου.

- Semyon Semenchenko (έγραψε για την αποφυλάκισή του χθες).

Εξετάζεται επίσης η δήλωση του πρώην διοικητή του τάγματος Tornado Ruslan Onishchenko, ο οποίος κατηγορείται για βασανισμό και βιασμό ανθρώπων.

Χάρκοβο. Ο Ρώσος στρατός εισήλθε στην πόλη το πρωί με τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά Tigr, αλλά χωρίς βαρύ οπλισμό. Ο σκοπός τους δεν ήταν ξεκάθαρος. Προφανώς δεν πήγαν να καταλάβουν την πόλη με θύελλα (σύμφωνα με μια από τις εκδοχές, το καθήκον τους ήταν να εξαλείψουν τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που βρίσκονται στο Χάρκοβο και πυροβολούν στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων). 

Επίσης, ενώ κανείς δεν δίνει απάντηση, πώς μπόρεσαν αυτοί οι στρατιωτικοί να μπουν στο Χάρκοβο. Και ο βαρύς εξοπλισμός δεν θα μπορέσει να διεισδύσει στην πόλη με τον ίδιο τρόπο. 

Παρεμπιπτόντως, σήμερα ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, έγραψε μια αγανακτισμένη ανάρτηση σχετικά με την «βραδύτητα» της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων και απευθύνθηκε στον Πούτιν με αίτημα να εξουσιοδοτήσει το έργο των ομάδων επίθεσης να καταλάβουν πόλεις. 

Δεν είναι γνωστό σε ποιο βαθμό θα εκπληρωθεί αυτή η επιθυμία (μέχρι στιγμής οι Ρώσοι δεν προσπαθούν να εισβάλουν σε μεγάλες πόλεις, αλλά να τις περικυκλώσουν).

Στην περιοχή του Χάρκοβο, η διοίκηση του Κουπιάνσκ δήλωσε ότι η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Ο δήμαρχος της πόλης κατέγραψε ένα βίντεο στο οποίο δήλωσε ότι η εναλλακτική της παράδοσης ήταν μια επίθεση και μεγάλης κλίμακας καταστροφή, η οποία τελικά αποφεύχθηκε. Όλα στην πόλη λειτουργούν κανονικά, ακόμη και σχολεία έχουν ανοίξει. 

Οι δρόμοι από το Kupyansk οδηγούν τόσο στο Χάρκοβο από νότο όσο και στο Izyum, «κρεμασμένοι» από τα βόρεια πάνω από το Slavyansk. Αυτό είναι επίσης μια έμμεση απειλή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Donbass. 

Νότια κατεύθυνση.  Η κατάσταση στο Nikolaev και στο Kherson δεν άλλαξε πολύ. Ταυτόχρονα, δύο ομάδες προελαύνουν αρκετά γρήγορα - μέσω του Μπερντιάνσκ, στο οποίο ήδη περιλαμβάνονται ρωσικά στρατεύματα, και προς το Ζαπορόζιε. 

Ο στόχος του ενός είναι να κλείσει η περικύκλωση γύρω από τη Μαριούπολη (και αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη συμβεί εγκαίρως), ο δεύτερος είναι να απειλήσει τις πίσω επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass και, εάν χρειαστεί, να χτυπήσει στο κέντρο του Ουκρανική ομαδοποίηση στη ζώνη JFO. 

Αεροπορικές επιδρομές. Σήμερα, η Ρωσική Ομοσπονδία συνέχισε να χτυπά στρατιωτικές αποθήκες στην Balakliya, στην περιοχή Kharkiv, καθώς και στο αεροδρόμιο Zhytomyr. Επίσης στη Βολυνία, ανακοίνωσαν επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτική μονάδα κοντά στο Βλαντιμίρ. 

Διεθνές περιβάλλον

Συνεχίζεται το κύμα σκληρής απάντησης από τη Δύση για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε τον εναέριο χώρο για τη Ρωσία, παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είναι διαθέσιμα στο έδαφός της. Συμφωνήθηκε επίσης η απενεργοποίηση του SWIFT. Είναι αλήθεια ότι όχι ολόκληρη η χώρα, αλλά μόνο μεμονωμένες τράπεζες. Και αυτό δεν θα ισχύει για πράξεις που σχετίζονται με την εξαγωγή ενεργειακών πόρων. 

Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκαθαρίσει σήμερα ότι δεν σκοπεύει να υποκύψει στην πίεση των κυρώσεων. Ανακοίνωσε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας για πυρηνικές δυνάμεις σε σχέση με τις εχθρικές ενέργειες των κρατών του ΝΑΤΟ. Μετά από αυτό, η Συμμαχία προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση και δήλωσε ότι δεν απειλούν κανέναν. 

Δηλαδή, η αντιπαράθεση Ρωσίας-Δύσης εκτυλίσσεται πολύ γρήγορα και πηγαίνει σε όλα τα μέτωπα. Συμπεριλαμβανομένων στα ουκρανικά: το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υπόσχονται να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία, η Μόσχα λέει ότι θα καταστρέψει οχήματα με αυτή τη βοήθεια.

Διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Τι να περιμένεις?

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας για τη διευθέτηση αυτής της σύγκρουσης αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες. 

Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, συμφώνησαν να τους κρατήσουν στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία. Επικεφαλής της ουκρανικής ομάδας ήταν ο πρώην επικεφαλής της αποστολής στην ΕΕ Mykola Tochitsky. Ρώσος - ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και πρώην υπουργός Πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. 

Μέχρι στιγμής, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις των κομμάτων, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να συμφωνήσουνε τουλάχιστον σε κάτι. 

Στο Κίεβο, λένε ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν μόνο για τη διακοπή της πυρκαγιάς και δεν θα συζητήσουν εδαφικά ζητήματα. Όμως η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων.

Και, δεδομένου ότι το διακηρυγμένο θέμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην αρχή αυτού του πολέμου ήταν η «απαζιζοποίηση και αποστρατικοποίηση» της Ουκρανίας, τότε οι όροι της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αφορούν και αυτά τα σημεία. 

Και σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποσχέθηκε να τιμωρήσει όσους ταπείνωσαν τον Ρωσικό στρατό σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην Ουκρανία. Μπορεί να είναι μόνο λόγια, αλλά για πρώτη φορά που η Μόσχα σκοπεύει να φέρει στη δικαιοσύνη «Ναζί» από την Ουκρανία, είπε ο ίδιος ο Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου. 

Δηλαδή, μέχρι στιγμής τίποτα δεν δείχνει την ετοιμότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να κάνει παραχωρήσεις στην Ουκρανία. Αν και ο Zelensky έχει προφανώς διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με δηλώσεις από το Κίεβο, ο ουκρανικός στρατός αποκρούει τον εχθρό και το «blitzkrieg» του απέτυχε. 

Στο ίδιο Donbas τα γεγονότα εξελίσσονται απειλητικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, τότε, δυστυχώς, μπορεί να αναμένεται η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών. 

pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad