Type Here to Get Search Results !

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…


 Καθώς περίμενα τη σειρά μου στο φούρνο, η υπάλληλος ρώτησε μια νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία πώς είναι η οικογένειά της.  «Δεν έχουμε νέα» της απάντησε· «ανησυχώ και φοβάμαι. Ελπίζω να βρίσκονται στα καταφύγια ασφαλείας». Παρόλο που πρώτη φορά συνάντησα αυτή την κοπέλα, τη ρώτησα και εγώ με ενδιαφέρον εάν περίμεναν οι άνθρωποι στην Ουκρανία να αρχίσει αυτός ο πόλεμος.  Μου απάντησε, «Ναι, εδώ και καιρό. Όμως δεν περιμέναμε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε τόσο στρατό και οπλισμό και ότι θα διαρκούσε η επίθεση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.» Ο ανθρώπινος πόνος και η αγωνία ήταν χαραγμένος στο πρόσωπό της. Θεέ μου είπα, και σκέφτηκα πόσο κοντά μας είναι ο πόλεμος και εδώ για να πάρεις ένα ψωμί από το φούρνο πρέπει να δείξεις πιστοποίηση ότι έκανες το εμβόλιο και εάν όχι πρέπει να δείξεις ότι έκανες το τεστ εντός 48 ωρών.   

Ξεκίνησε ακόμα ένας πόλεμος που θα την πληρώσει ο αθώος ο κόσμος, τα αθώα τα παιδιά· που θα αφήσει πίσω του νεκρούς, τραυματίες, χιλιάδες πρόσφυγες, ερείπια, πείνα, ανεργία και τόσα άλλα προβλήματα. Ένας πόλεμος που ήταν αναμενόμενος να αρχίσει και να γίνει αφού η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από του να σταματήσει την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να διεισδύσει στην Ουκρανία κάνοντας την μέλος της. Ξεκίνησε ένας πόλεμος που σταματά την υποτιθέμενη  Ειρήνη στη Γη μας. Αρκετός κόσμος περιμένει ότι με τη λήξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα επέλθει η Ειρήνη, εφόσον πιστεύει ότι η Ρωσία με αυτό τον πόλεμο θα καταφέρει  μεταξύ άλλων να προστατέψει την ασφάλειά της, να μεγαλώσει τα σύνορά της και να τοποθετήσει Πρόεδρο στην Ουκρανία που θα είναι ελεγχόμενος από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Έχουν την λάθος εντύπωση ότι ο βασικός σκοπός που έκανε τον πόλεμο η Ρωσία είναι για να κατακτήσει τον πλούτο της Ουκρανίας. Σίγουρα όπως είναι γνωστό, η Ουκρανία είναι μια χώρα πλούσια εφόσον παράγει μεταξύ άλλων σε μεγάλες ποσότητες φυσικό αέριο, χάλυβα, τιτάνιο, αμμωνία, σίδηρο. Η Ρωσία όμως δεν ξεχνά ποτέ ότι η Ουκρανία ήταν μέλος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ότι είναι μια χώρα που έχει εκατομμύρια Ρωσόφωνους. Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε πριν περίπου δύο χρόνια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου ο οποίος μας μετέφερε την προφητεία του Γέροντα Στάρετς Ιωνά της Ουκρανίας:


 

Αυτός ο πόλεμος θα είναι αιτία για να αρχίσουν και άλλοι φρικτοί πόλεμοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικοί ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί και άλλοι δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στην επέκταση του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Φυσικά όπως είναι γνωστό ότι ο Γ’Π.Π. ξεκίνησε το Μάρτη του 2011 από τη Συρία. Οι περισσότερες χώρες είναι εδώ και καιρό σε στρατιωτική ετοιμότητα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που επικρατούν στην Ρωσία, την Κίνα, το Ισραήλ, την Τουρκία και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Με την εξέλιξη του πολέμου, έχουν στόχους να κερδίσει η κάθε χώρα περισσότερα εδάφη για τα συμφέροντά της. Οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές αφού υπάρχει ο φόβος ότι εκτός από τα συμβατικά όπλα να γίνει χρήση και των πυρηνικών όπλων.  

Βλέπουμε να υπάρχουν αντιδράσεις από μέρους μερικών χωρών για την εισβολή της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας· όμως δεν είδαμε ανάλογες αντιδράσεις ούτε στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας ούτε και στην περίπτωση της Κύπρου μας που έχει τόσα χρόνια που είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που είναι υπό κατοχή και αντί να μας στηρίξουν, ενθαρρύνουν την Τουρκία και την εξοπλίζουν για να γίνει πιο επιθετική απέναντι στον Ελληνισμό και όχι μόνον.    

Τώρα που βρίσκεται εν εξελίξει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ελληνισμός θα έχει να αντιμετωπίσει ξανά φουρτούνες, δυσκολίες, προβλήματα, ξανά προδοσία, ξανά διχόνοια. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επικίνδυνες. Ας αφήσουμε για λίγο τα κοσμικά γεγονότα και ας πάμε στα πνευματικά γεγονότα. Να έχουμε Πίστη, να κάνουμε Προσευχή, να διαβάζουμε το ψαλτήρι όπως μας συμβούλευσε ο Μητροπολίτης Μόρφου και να’ χουμε Μετάνοια. Όχι μόνον να μην ξεχνάμε τα λόγια του Αγίου Παϊσϊου, άλλα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να τα πιστεύουμε από την ψυχή μας. 

Ο Άγιος Παΐσιος είπε: «Όταν ο Τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά αυτό δεν θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού» έλεγε, τονίζοντας ότι το Εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους.  Θα ακολουθήσει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. «Στην αρχή οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους».  «Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη.  Το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….». 


Λευκωσία / Κύπρος  
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad