Type Here to Get Search Results !

Παίζει σε δύο ταμπλό η Ελλάδα στην ουκρανική κρίση-Μητσοτάκης "με τον χωροφύλαξ", Δένδιας "με τον αστυφύλαξ"

 

Η κυβέρνηση νομίζει πως βρήκε την "Σολομώντειο λύση" για να κερδίσει χρόνο-Ν. Δένδιας σε συνέδριο: Κρατώ τη διαβεβαίωση Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία

Hθέση της χώρας μας στην ουκρανική κρίση όπως έχουμε γράψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πολλάκις είναι πάρα πολύ λεπτή. Είναι τρομερά δύσκολο να ισορροπήσει ανάμεσα στις εσχάτως πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και στις παραδοσιακές αγαστές με την Ρωσία.

Για αυτό κατά πως φαίνεται η κυβέρνηση επέλεξε την "Σολωμόντειο λύση"... Ο πρωθυπουργός θα χαϊδεύει τα αυτιά Αμερικανών και Ευρωπαίων και ο υπουργός Εξωτερικών θα κρατάει ζεστή την Μόσχα. 

Με αφορμή το μπαράζ επαφών τις τελευταίες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παίζει "με τον χωροφύλαξ" και δήλωσε : Θα αντιδράσουμε συντονισμένα σε περίπτωση Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, χωρίς να αποκλίνει ούτε εκατοστό από την επίσημη αμερικανική θέση όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στο τελευταίο διάγγελμά του. Συν τοις άλλοις σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί και με την Καμάλα Χάρις. Η οποία προ ολίγου δήλωσε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους, θα επιβάλουν σημαντικό και άνευ προηγουμένου οικονομικό κόστος στη Ρωσία, εάν εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία,

Τα εθνικά σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν με τη βία, είπε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος. 

"Έχουμε προετοιμάσει οικονομικά μέτρα που θα είναι γρήγορα, αυστηρά και ενιαία", δήλωσε η Χάρις. "Θα στοχεύσουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις βασικές βιομηχανίες της Ρωσίας"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν με τα οικονομικά μέτρα, αλλά θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Χάρις στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία συμμετείχε αυτοπροσώπως. 

Την ίδια στιγμή ο κ. Δένδιας παίζει "με τον αστυφύλαξ"...

"Γυρνώντας χθες από τη Μόσχα, έφερα μαζί μου την ευθεία τοποθέτηση του συναδέλφου μου, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία. Και νομίζω ότι θα ήθελα να κρατήσω αυτή την ευθεία τοποθέτηση της ρωσικής πλευράς, διότι οτιδήποτε συνιστά άλλη αντιμετώπιση θα δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Σε διαδικτυακή του παρέμβαση σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και το Wilfried Martens Center For European Studies σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι "όπως εξαιρετικά είπε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, θα βγούμε όλοι χαμένοι".


 "Δεν μπορώ να διανοηθώ στον 21ο αιώνα ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία, η οποία εξ αντικειμένου πρέπει να αποτελέσει τμήμα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας -δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, η Ευρώπη φτάνει στα Ουράλια- θα αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο", επισήμανε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε: "Διατηρώ την εδραία πεποίθηση ότι το ομογενοποιημένο μέτωπο των συμμάχων-χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά και πολλών άλλων χωρών, οι οποίες τάσσονται με την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας των κρατών, θα ασκήσει με ακριβώς αυτήν την ενότητα, η οποία είναι προφανής πλέον την πειθώ που απαιτείται στη ρωσική πλευρά, αν σκεφτόταν κάτι τέτοιο να το αποφύγει".

pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad