Type Here to Get Search Results !

Βίντεο από το εσωτερικό του Euroferry Olympia - Στάχτη τα φορτηγά


 Τα νέα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής - Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τους δέκα αγνοούμενους στο Euroferry Olympia - Ειδικός ψυχολόγος δίπλα στις οικογένειες των αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ μέσα στο καμένο Euroferry Olympia, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν επιζώντες. Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική από την επιχείρηση στο κατάστρωμα είναι συγκλονιστικές, καθώς αποτυπώνουν - με τα κατεστραμμένα οχήματα - το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί.

Παράλληλα, άντρες της ΕΜΑΚ «χτενίζουν» το πλοίο, που «καπνίζει» ακόμα, για οποιοδήποτε εύρημα μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές τους.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

 

 
Δέκα αγνοούμενοι στο Euroferry Olympia

Δέκα άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι στο Euroferry Olympia, από την εκδήλωση της εν πλω πυρκαγιάς στο πλοίο, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τρεις εξ ατών είναι Έλληνες, με τις οικογένειές τους να βρίσκονται στην Κέρκυρα ώστε να ενημερώνονται το γρηγορότερο δυνατόν για την πορεία των ερευνών. 

H ΕΜΑΚ παρά τις αρκετές δυσκολίες συνεχίζει τις έρευνες. Με θερμοκρασίες από 200 βαθμούς Κελσίου που φτάνουν και τους 300 σε ορισμένα σημεία, το «Euroferry Olympia», είναι σαν χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό, είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το σημείο που μπαίνουμε για τις έρευνες. Μπαίνουμε από ένα μόνο σημείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποκτήσαμε πρόσβαση και στο τρίτο γκαράζ», ήταν τα επόμενα λόγια του συντονιστή που προειδοποίησε ότι «αγριεύουν τα πράγματα στον καιρό της Αδριατικής».


Υπήρχαν προβλήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, επαναλαμβάνει και ο αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, Θανάσης Τζουρόπουλος, ο οδηγός φορτηγού που κατήγγειλε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των οχημάτων ήταν μόλις 10 εκατοστών.

«Υπήρχαν και σημεία όπου μπορούσαν να επιβιώσουν άνθρωποι», είπε νωρίτερα στην εκπομπή «Από τις 6» ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας, Γιώργος Γλυκοφρύδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το διοξείδιο είναι δυσοίωνος παράγοντας.

Ειδικός ψυχολόγος δίπλα στις οικογένειες των αγνοουμένων

Από την πρώτη στιγμή οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική, ενώ τους κοινοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σε σχέση με το συμβάν. Με μέριμνα του πρακτορείου κατόπιν προτροπής της λιμενικής Αρχής καλύπτεται και η διαμονή των οικογενειών 2 Βουλγάρων αγνοουμένων που έφτασαν στη Κέρκυρα.

Εννέα μέλη των οικογενειών των τριών Ελλήνων αγνοουμένων μετέβησαν και διαμένουν στην Κέρκυρα μέχρι και τώρα. Από τη στιγμή της άφιξης των μελών των οικογενειών στο νησί, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους ενημέρωνε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση. Έθεσε μάλιστα και στη διάθεσή τους τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Το ρόλο της συνεχής ενημέρωσης των ανθρώπων που ταξίδεψαν στην Κέρκυρα διατέλεσε ο Υπολιμενάρχης Κέρκυρας, τόσο σε τακτική όσο και σε έκτακτη βάση. Προβλέφθηκε και διατέθηκε χώρος εντός του Λιμεναρχείου για την παραμονή των μελών των οικογενειών των αγνοουμένων κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ διατίθενται ροφήματα με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

Το πλοίο έχει πλέον ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Κέρκυρας και σε ασφαλή απόσταση από την ξηρά, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν τις προηγούμενες ώρες στην ψύξη των μεταλλικών επιφανειών του πλοίου με ψεκασμό νερού, προκειμένου οι θερμοκρασίες στο Euroferry Olympia, οι οποίες είχαν φτάσει ακόμα και στους 600 βαθμούς Κελσίου, να πέσουν.

Μολονότι η πιο δυσοίωνη εκδοχή φαίνεται όλο και πιο πιθανή, η πάνδημη ευχή είναι το «θαύμα» που συνέβη στην περίπτωση του Λευκορώσου οδηγού να επαναληφθεί για τους υπόλοιπους 10 ανθρώπους που αγνοούνται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad