Type Here to Get Search Results !

Θα΄ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη! Με επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο "κλειδώνουν" τα F-35;


 Πως θα βγουν όλοι....εκλογικά κερδισμένοι

Γράφαμε χθες πως έρχονται τρομερές οικονομικές ευκαιρίες για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια λόγω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ενώ το θέμα έχει κι άλλη πτυχή καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Gareth Jennings και το διεθνές αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων janes.com, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να ενταχθεί στη διεθνή κοινότητα των χωρών-χρηστών F-35.

Ενώ ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως το επόμενο έτος θα βρεθούν στην Ελλάδα τα πρώτα ελικόπτερα MH-60R. 

Όμως για την κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι μονάχα το ουκρανικό ζήτημα ή η Κίνα, τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. 

Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα κάνουν το 2022 ακόμη πιο δύσκολο για τον Αμερικανό πρόεδρο. Και συνεπώς έχει ανάγκη όλα...τα λόμπι να τον στηρίξουν.  Μεταξύ αυτών και το ελληνοαμερικανικό... Το οποίο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο όσο και αν πλασάρεται ο Αμερικανός πρόεδρος ως "Μπαϊντενόπουλος". Θυμίζουμε πως πρόσφατα με αφορμή την αμερικανική απόρριψη του East Med, ο Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης από την Κάλυμνο εκλεγμένος στην Φλόριντα και η επίσης Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στράφηκαν κατά της αμερικανικής κυβέρνησης κάνοντας μεταξύ άλλων επίδειξη δύναμης των ομογενών μας με την προοπτική της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. 


 
ως μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα  ο Λευκός Οίκος; Μα με μια επίσκεψη του Έλληνας πρωθυπουργού! Πηγές του Μαξίμου διαρρέουν πως ήδη αναμένουν πρόσκληση για επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν σε παλιότερη επικοινωνία τους συμφώνησαν το ταξίδι να γίνει το συντομότερο δυνατό, ωστόσο τα συνεχόμενα κύματα της πανδημίας έχουν καθυστερήσει το τετ α τετ των δύο ηγετών.

Όλα δείχνουν όμως πως αυτήν την άνοιξη η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο εν τέλει θα πραγματοποιηθεί. 

«Πιστεύω ότι θα μπορέσω να επισκεφτώ τις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας και βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Και βέβαια αν δεν γίνει τώρα, πότε; Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, ενώ μια τέτοια επίσκεψη θα βοηθήσει και το προφιλ του Έλληνα πρωθυπουργού, που κατά πως φαίνεται θα αποφασίσει σύντομα την λύση των πρόωρων εκλογών. 

Και σε αυτό το πλαίσιο σαν προεκλογικό μποναμά θα φέρει συμφωνία για τα F-35; 

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το αν τα χρειαζόμαστε, σε ποιο βαθμό, αν είναι ακριβά και άλλα τινά. 

Ειδικά ο Πτέραρχος Ιατρίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναλύσει το μαχητικό σημειώνοντας μεταξύ άλλων: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει το Μαξίμου στα δημοσιογραφικά γραφεία, η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο είναι πιθανό να συμπέσει και με την δημοσιοποίηση από κορυφαίο αμερικανικό ίδρυμα ενός report για την Ελλάδα που θα αποτελεί σταθμό για την χώρα και θα περιλαμβάνει οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά δεδομένα που θα αναδεικνύουν την ισχυρή της θέση και την πρόοδο που έχει συντελέσει σε όλα τα επίπεδα.


 
pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad