Type Here to Get Search Results !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Aναθεώρηση του status quo για 11 ελληνικά νησιά θέλουν οι Τούρκοι με το σχέδιο EGAYDAAK-Αναμένουν την ευκαιρία


 Ευθεία αναθεώρηση του status quo στο Αιγαίο από την Τουρκία

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε σχέση με την τουρκική πολιτική στο Αιγαίο, ενώ οι δηλώσεις Τσαβούσογλου είναι μια πραγματική απειλή για 11 ελληνικά νησιά όπως αποκαλύπτουμε σήμερα από το pentapostagma.gr.

 Σύμφωνα με γνωστή τουρκική εθνικιστική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, το σχέδιο αμφισβήτησης ελληνικών νησιών, αφορά 11 ελληνικές μικρονήσους, δεν είναι τυχαίο, και  έχει πολύ μεγάλο βάθος, όσο και αυτό δεν διακρίνεται με την πρώτην ματιά.  

“Η Δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και σοβαρότητα στα Ίμια (Kardak!)

Οινούσες, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Αρκοί, Φούρνοι, Καλόλιμνος, Γαύδος, Γυαλί Δωδεκανήσου, Πάτροκλος, Ελαιούσα και Ψέριμος, είναι εντός του πεδίου εφαρμογής του σχεδίου EGAYDAAK, αφού τα νησιά είναι εξοπλισμένα με όπλα, στρατιωτικοποιημένα με εγκατεστημένο στρατιωτικό προσωπικό”, αναφέρει Τούρκος ειδικός όπως φαίνεται.

Η περίφημη λίστα EGAYDAAK. Είναι εκείνη η λίστα με την οποία η Τουρκία αμφισβητεί την κυριότητα μιας σειράς από νησίδες και βραχονησίδες σε όλο το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κρητικό Πέλαγος που ανήκουν στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ακόμα και η Γαύδος.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ δυστυχώς, οι έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά, ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών κι ότι πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας εδώ. Τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας πρέπει να αναγνωριστούν».

Με αφορμή την απάντηση του αμερικανικού ΥΠΕΞ, περί ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά στο Αιγαίο, ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Cihat Yayci, μίλησε, επικαλούμενος την προκλητική δήλωση του Τσαβούσογλου.

“Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι η «κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν είναι θέμα συζήτησης».

Την Πέμπτη, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την έκκλησή του προς την Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά. Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ, επειδή, (κατά τον ίδιο) η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι αυτά τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις Ειρηνευτικές Συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού υπό τον όρο του αφοπλισμού και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα άρχισε να τις παραβιάζει από τη δεκαετία του 1960”, τόνισε ο ίδιος ακολουθώντας το γνωστό τουρκικό δόγμα.

Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται, η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι αναζητούν εναγωνίως το “ αφήγημα” τους για να επιχειρήσουν...οτιδήποτε κατά ελληνικού νησιού.

Τα σχέδια τους είναι εθνικιστικά και επεκτατικά, και δεν πρόκειται να σταματήσουν, αφού πέτυχαν τον σκοπό τους το 1974 και το 1996, αντίστοιχα, απλά αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία.

Σύμφωνα με προ μηνών άρθρο μας, Γάλλος αξιωματικός με σαφή γνώση των προβλημάτων και των προκλήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, είχε μιλήσει για πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Ο Pierre Bénizeau είναι αξιωματικός του γαλλικού στρατού, ο οποίος έζησε για επτά χρόνια στην Ελλάδα και τρία χρόνια στην Τουρκία, όπου υπηρέτησε στη χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, μας προειδοποίησε για σενάρια πολεμικής ρήξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο με αφορμή τουρκική επίθεση σε αραιοκατοικημένη ή ακατοίκοιτη μικρονήσο.

Ο ίδιος μας στέλνει σαφή και κατηγορηματική προειδοποίηση ότι η Τουρκία σχεδιάζει πιθανότατη στρατιωτική δράση σε ακατοίκοιτες ελληνικές μικρονήσους ή σε μικρά αραιοκατοικοιμένα νησιά, με σκοπό να επιβάλει τα επεκτατικά σχέδια της κατά της πατρίδος μας.

Μπορεί αυτό το σενάριο να έχει ξανακουστεί από ελληνικά χείλια πολλές φορές, η αναφορά του όμως από Γάλλο αξιωματικό του στρατού με θητεία σε Ελλάδα και Τουρκία δίνει άλλη τροπή σαφώς.   


 
“Η δυνατότητα κατάληψης από τους Τούρκους ενός ελληνικού νησιού με άγνωστο πρόσχημα και το ξέσπασμα των εχθροπραξιών ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων είναι ήδη γνωστό.

Το σενάριο του τουρκικού “προσχήματος” θα ενέπιπτε πιθανόν σε «δικαστικές διαφορές στο Αιγαίο, ανάμεσα στις δύο χώρες», οι  οποίες εμπίπτουν στα ευρύτερα ζητήματα της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης”, είχε δηλώσει ο ίδιος μεταξύ άλλων.
Αν προσθέσουμε τις δηλώσεις της ανωτάτης τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, των συμβούλων και  των Τούρκων αποστράτων αξιωματικών-ειδικών, θα διαπιστώσουμε ότι το σχέδιο της Άγκυρας ευρίσκεται στην τελική του φάση στο Αιγαίο.

 Ειδικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί , πρώην στρατιωτικοί στην Τουρκία, συντηρούν και διαπαιδαγωγούν τον λαό τους ότι του ανήκουν πολλά εδάφη της ελληνικής επικράτειας, με στόχο κάποια στιγμή στο μέλλον να τα “κατακτήσουν”, ενώ μετά την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής και ελληνογαλλικής συμφωνίας τρέμουν την παρουσία γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων σε αυτά, περισσότερο από όσο δείχνουν.

pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad