Type Here to Get Search Results !

Υπέγραψε την ανεξαρτησία Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ μετά το Διάγγελμα ο Πούτιν (upd)

 

«Είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε τι είναι πραγματικός αποκομμουνισμός»-Ο Πούτιν χαρακτήρισε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας

Ολοκληρώθηκε το πολυθρύλητο διάγγελμα του Πούτιν και αμέσως μετά ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση του LPR και του DNR...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην αρχή της τηλεοπτικής του ομιλίας προς τους Ρώσους πολίτες μίλησε για το θέμα του αφορά την Ουκρανία.

"Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, αγαπητοί φίλοι, το θέμα της ομιλίας μου είναι τα γεγονότα στην Ουκρανία και γιατί είναι τόσο σημαντικό για εμάς, για τη Ρωσία. Φυσικά, η έκκλησή μου απευθύνεται και στους συμπατριώτες μας στην Ουκρανία", είπε ο Πούτιν.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε αναλυτικά  το θέμα είναι πολύ σοβαρό», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη γνώμη του, η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει λάβει έναν κρίσιμο, οξύ χαρακτήρα. «Τονίζω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία για εμάς δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα. Είναι αναπόσπαστο μέρος της δικής μας ιστορίας, πολιτισμού, πνευματικού χώρου. Αυτοί είναι οι σύντροφοί μας, οι συγγενείς μας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο συναδέλφων, φίλων, πρώην συναδέλφων, αλλά και συγγενείς, άτομα που συνδέονται μαζί μας εξ αίματος, οικογενειακούς δεσμούς», συνέχισε ο Πούτιν.

Η σημερινή κατάσταση, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, δεν πρέπει ποτέ να αποτελέσει τη βάση για τις βασικές αρχές του κράτους.

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, τόνισε ο Πούτιν. Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα είναι εφαλτήριο για ένα χτύπημα της συμμαχίας κατά της Ρωσίας.

Ο Λένιν και οι συνεργάτες του δημιούργησαν τη σύγχρονη Ουκρανία αποσπώντας εδάφη από τη Ρωσία, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τόνισε ότι η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την κομμουνιστική Ρωσία. Η Ουκρανία μπορεί να ονομαστεί «από τον Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», είναι ο συγγραφέας της, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κατά τη δημιουργία της ΕΣΣΔ, οι Μπολσεβίκοι ικανοποιούσαν κάθε «λίστα επιθυμιών» των εθνικιστών για να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος. Εάν η Ουκρανία, που δημιουργήθηκε από τους Μπολσεβίκους, θέλει πραγματικό αποκομμουνισμό, η Ρωσία θα τα πάει καλά με αυτό, επεσήμανε ο Πούτιν.

Τα λάθη των Μπολσεβίκων σε διάφορα χρόνια οδήγησαν στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας ήταν στη συνείδησή τους, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Επισήμανε ότι το δικαίωμα των δημοκρατιών να αποσχιστούν από την ΕΣΣΔ ήταν «ορυχείο», αφού ο βάκιλος του εθνικισμού δεν εξαφανίστηκε στα χρόνια της σοβιετικής εξουσίας.

Το συνολικό όφελος για τον ουκρανικό προϋπολογισμό από διάφορα είδη ρωσικής βοήθειας το διάστημα 1991-2013 ανήλθε, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημείωσε ότι η εξάρτηση της Ουκρανίας από τη Ρωσία έπαιρνε μερικές φορές έναν ασυνήθιστο χαρακτήρα, μια ζωντανή εκδήλωση του οποίου ήταν ο μόνιμος εκβιασμός σε θέματα διαμετακόμισης ενέργειας και κλοπής αερίου. «Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι ουκρανικές αρχές προτίμησαν να ενεργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν όλα τα δικαιώματα και τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη Ρωσία, αλλά να μην αναλαμβάνουν υποχρεώσεις. Αντί για εταιρική σχέση, άρχισε να κυριαρχεί η εξάρτηση. Οι αρχές του Κιέβου μερικές φορές απέκτησαν έναν απολύτως ασυνήθιστο χαρακτήρα: μόνιμο εκβιασμό στον τομέα της διαμετακόμισης ενέργειας και κοινότοπη κλοπή φυσικού αερίου», είπε ο πρόεδρος. 

Το διάγγελμα περιείχε και εκκλησιαστική πτυχή! 

Στο Κίεβο συνεχίζουν να προετοιμάζουν τη σφαγή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας είπε μεταξύ άλλων....

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η Ουκρανία οδηγήθηκε υπό εξωτερικό έλεγχο. «Η προίκα» από τη Ρωσική Αυτοκρατορία και την ΕΣΣΔ στη σύγχρονη Ουκρανία «σπαταλήθηκε και οδηγήθηκε στις τσέπες», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε ότι το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας είναι τόσο ερειπωμένο που η λειτουργία του συνδέεται με μεγάλους κινδύνους. 

"Δύο χρόνια πριν από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η μοίρα της ήταν στην πραγματικότητα ένα δεδομένο συμπέρασμα. Τώρα είναι οι ριζοσπάστες και οι εθνικιστές, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Ουκρανίας, που αποδίδουν στους εαυτούς τους την αξία της ανεξαρτησίας", σημείωσε.

Η υλική υποστήριξη για το «Μαϊντάν» από την Πρεσβεία των ΗΠΑ ανήλθε σε 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα, συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι είναι γνωστά τα ονόματα των υπευθύνων για την τραγωδία στις 2 Μαΐου 2014 στην Οδησσό, θα γίνουν τα πάντα για να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε πως η  Ρωσία έχει άμεσες αποδείξεις ότι οι επιθετικές ενέργειες της Ουκρανίας κατά της Κριμαίας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

Η απειλή της Ουκρανίας να δημιουργήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα δεν είναι κενή, έχει σοβιετικές εκκρεμότητες, ανέφερε ακόμη. 

Οι ΗΠΑ κάνουν έναν εχθρό από τη Ρωσία μόνο και μόνο επειδή δεν χρειάζονται μια τόσο μεγάλη χώρα, τόνισε ο Πούτιν.

Η Δύση εκβιάζει τη Ρωσία με κυρώσεις, αλλά μια πρόφαση γι' αυτές πάντα θα βρίσκεται ή θα κατασκευαστεί, δήλωσε σίγουρος ο Πούτιν.


pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad