Type Here to Get Search Results !

Οργή και πανικός οι Τούρκοι- Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν Κούρδους του YPG

 

Σχέδιο κράτους του Κουρδιστάν από Μπάιντεν

Οργή και πανικό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα, η εικόνα  Αμερικανών επίλεκτων στρατιωτών να εκπαιδεύουν Κούρδους κομάντος του YPG, σε ειδικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Συρία.

Τα αμερικανικά στρατεύματα ξεκίνησαν την ένοπλη εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών του YPG, μέσα και γύρω από τη βιομηχανική ζώνη που βρίσκεται στην έρημο Abu Khashab, βορειοδυτικά της επαρχίας Deir ez-Zor, σύμφωνα με τουρκικές πηγές που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας

Στην άσκηση συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και πολλά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι Κούρδοι μαχητές του YPG θα εκπαιδευτούν στη χρήση όλμων, βολών πυροβολικού και κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τον Δεκέμβριο του 2021, τα αμερικανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν κοινές ένοπλες ασκήσεις με τους Κούρδους  στην έρημο.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, που αποτελούν μέρος του συνασπισμού κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh/ISIS, έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν τους Κούρδους με ειδικές εκπαιδεύσεις σε Al-Hasakah και Deir ez-Zor, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.


Στην Al-Hasakah, οι περιοχές Mount Abdulaziz και Sports Complex, εκτός από ορισμένες αμερικανικές βάσεις, και η περιοχή Omar Oil Field στο Deir ez-Zor, έχουν γίνει περιοχές ειδικής εκπαίδευσης των επίλεκτων κουρδικών δυνάμεων.

Στις προηγούμενες εκπαιδεύσεις, η χρήση όπλων, οι μέθοδοι κατάληψης θέσεων με την βοήθεια εναερίων οχημάτων (UAV) με έλεγχο από το έδαφος, οι επιθέσεις με όλμους, τα πυρά πυροβολικού, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, εξηγήθηκαν στην πράξη στους Κούρδους κομάντος.
 
Στο αθλητικό συγκρότημα στην Al-Hasakah, το οποίο χρησιμεύει ως ελικοδρόμιο για τα αμερικανικά ελικόπτερα, οι Κούρδοι λαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση με την χρήση ελικοπτέρων.

Οι Γάλλοι στρατιώτες, που ήδη ενεργούν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στη Συρία, είχαν εκπαιδεύσει τους Σύριους Κούρδους σε πολλά αντικείμενα και αποστολές.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του συνασπισμού που ηγούνται έχουν παράσχει ειδική εκπαίδευση σε χιλιάδες Κούρδους του YPG από το 2015.

Σχέδιο δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν από ΗΠΑ λόγω αγωγών φυσικού αερίου
Υπενθυμίζουμε ότι το αμερικανικό Jackson Institute, είχε διοργανώσει πρόσφατα συνέδριο με θέμα “Justice for Kurds”, με σκοπό την υπεράσπιση και την ευαισθητοποίηση για την κουρδική υπόθεση.
Το ινστιτούτο μαζί με οργάνωση εστίασε στο κατά πόσον πρέπει να υπάρξει μια νέα στρατηγική των ΗΠΑ για τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους.

Σύμφωνα με την Janine di Giovanni μέλος του Yale Jackson Institute for Global Affairs, τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά λύση θα δοθεί κάποια στιγμή.
 
“Οι Κούρδοι έπρεπε να είχαν κράτος μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τώρα προβλέπω ειδικά αντιπαράθεση με την Τουρκία, πιθανώς στρατιωτική, εάν οι ΗΠΑ υποστήριζαν την ανεξαρτησία τους.

Το Ιράκ δεν θα ήταν ευχαριστημένο από αυτό, ούτε οι Ιρανοί ή οι Σύριοι.


Ο μόνος γείτονας που θα μπορούσε να ωφεληθεί είναι το Ισραήλ, το οποίο κάνει διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους εδώ και χρόνια”,

Οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στον πλανήτη χωρίς το δικό τους κράτος. Πιστεύω ότι οι Κούρδοι θα πρέπει μια μέρα, πρέπει να έχουν το δικό τους κράτος. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον και πιθανότατα όχι χωρίς αμερικανική βοήθεια", είχε δηλώσει ο ίδιος.
 
Επίσης και ο γνωστός απόστρατος Τούρκος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν (πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών) είχε αναφέρει ότι:

''Η κουρδική αυτόνομη περιοχή'' δημιουργείται ήδη στην Β. Συρία, ενώ η αποκαλούμενη κουρδική ομοσπονδία θα ιδρυθεί τα επόμενα 10 χρόνια.Πρόκειται για ομοσπονδία, που ξεκίνησε με την ''κουρδική αυτόνομη ζώνη' με την βοήθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ”.

Το σχέδιο για ‘κράτος του Κουρδιστάν”, προβλέπει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, που θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ, αναφέρουν κουρδικές πηγές.
pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad