Type Here to Get Search Results !

Ξεκινά η επίθεση: Μεγάλος όγκος ρωσικών δυνάμεων 25 χλμ από το κέντρο του Κιέβου – Έφυγαν 2 εκατ. πολίτες! (χάρτες, βίντεο)

Oι άξονες επίθεσης – Τί λένε Ουκρανοί & ΗΠΑ

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Έρχονται πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές ρωσικές δυνάμεις περιμετρικά της πρωτεύουσας της χώρας.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά του Κιέβου. Οι Αμερικανοί αναφέρουν πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα της επόμενες 24-96 ώρες.

Το γεγονός πως έχουν φύγει από την πρωτεύουσα 2 εκατ. πολίτες έχει εκληφθεί ως “πράσινο φως” από την Ρωσία για την διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων εντός αστικού ιστού, κάτι που θα φέρει εκατόμβες νεκρών. Όσοι έχουν παραμείνει στο Κίεβο θα θεωρηθούν στην πλειοψηφία τους υποστηρικτές του Β. Ζελένσκι.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε χάρτη που έδωσε αναφέρει πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται να επιτεθούν από 3 άξονες στο Κίεβο.

Ο πρώτος άξονας αποτελείται από δυνάμεις της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και Αερομεταφερόμενες δυνάμεις, ο δεύτερος άξονας αποτελείται από δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής περιφέρειας ενώ ο τρίτος άξονας αποτελείται από δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά την σύνθεση των ρωσικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί.

Οι ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων έχουν λάβει σαφείς διαταγές να εντοπίσουν τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο και στήνουν ενέδρες στα ρωσικά κονβόι.

Δείτε βίντεο

25 χλμ μόλις από το Κέντρο του Κιέβου

Ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται κοντά στο ανατολικό Κίεβο. Τουλάχιστον έξι ρωσικά Τακτικά Τάγματα βρίσκονται λιγότερο από 25 χλμ ανατολικά της πόλης.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν από τα νότια προκειμένου να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο Ε40 δυτικά της πρωτεύουσας. Σκοπός είναι να προωθηθούν τα στρατεύματα νοτιότερα για να ξεκινήσουν μια ακόμη κίνηση περικύκλωσης της πρωτεύουσας.

Οι δύο κύριοι άξονες της ρωσικής επίθεσης είναι η περιοχή Irpin δυτικά και η Brovary ανατολικά.

Δείτε βίντεο

Οι Ρώσοι ελέγχουν τα περίχωρα της Irpin

Ο πρώην δήμαρχος του Irpin τόνισε ότι οι Ρώσοι έχουν παγιώσει τον έλεγχο σε πόλεις γύρω από το Irpin, συμπεριλαμβανομένων των Bucha και Hostolmel (η πόλη κοντά στο αεροδρόμιο Antonov).

Επιπλέον, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τακτικές πολιορκίας και λιμοκτονίας σε αυτές τις περιοχές – εμποδίζοντας τους κατοίκους να φύγουν ενώ τους στερούν τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα είδη. Το Irpin απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου και είναι μια σημαντική περιοχή για τις ρωσικές επιχειρήσεις εναντίον της πρωτεύουσας.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι έχουν λάβει θέσεις μάχης στοιχεία ρωσικών δυνάμεων που προέρχονται από την 29η, την 35η και την 36η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων μαζί με αερομεταφερόμενες δυνάμεις και Πεζοναύτες από τον στόλο του Ειρηνικού.

Συγκεκριμένα οι δυνάμεις των Ρώσων είναι:

-Δύο ρωσικές τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) της 36ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων (CAA) προχώρησαν στο Byshiv, το οποίο είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο της ρωσικής προσπάθειας περικύκλωσης του Κιέβου στη δυτική όχθη και περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης.

-Ένας απροσδιόριστος αριθμός Τακτικών Ταγμάτων αποτελούμενο από στοιχεία της 35ης CAA και της 36ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων της 29ης CAA ξεκίνησε επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον του Ivankiv στις 8 Μαρτίου. Το Ivankiv βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου του Κιέβου.

-Στοιχεία της Ρωσικής 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και της 45ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz εξαπέλυσαν επίθεση κοντά στη Ρακίβκα, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, στις 7 Μαρτίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες απωθήθηκαν από Ουκρανικές δυνάμεις.

-Στοιχεία της Ρωσικής 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και της 45ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz εντοπίστηκαν επίσης κοντά στο Dymer, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου κοντά στον ποταμό Dnipro, στις 8 Μαρτίου.

Δείτε βίντεο 

Δευτερεύουσα υποστηρικτική προσπάθεια — Άξονας Chernihiv

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 8 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις της 2ης CAA, της 41ης CAA και της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων προσπαθούν να μπλοκάρουν το Chernihiv προετοιμάζοντας την επίθεση στο Sumy προς τα δυτικά.

Οι Ουκρανοί τόνισαν επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα σκοπεύουν να καταλάβουν την πόλη Chernihiv.

Δευτερεύουσα υποστηρικτική προσπάθεια — Άξονας Sumy

Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εγκατασταθούν στα ανατολικά προάστια του Κιέβου από τις 8 Μαρτίου.

Τουλάχιστον έξι ρωσικά άρματα μάχης και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εντοπίστηκαν να περνούν μέσα από το Bohdanivka, ένα χωριό περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου του Κιέβου, στις 8 Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στο Σούμι υποβαθμίζουν την ικανότητα της Ρωσίας να συγκεντρώσει δυνάμεις ανατολικά του Κιέβου. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε στις 8 Μαρτίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν μια επίθεση έως και πέντε BTG της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων και τεσσάρων BTG της 2ης CAA από το Glukhiv, στην περιοχή Sumy, στις 8 Μαρτίου.

Οι Ρώσοι είναι πιθανό να συγκεντρώνουν δυνάμεις για να ξεπεράσουν αυτή την αντίσταση. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε στις 7 Μαρτίου ότι έως και 12 BTG της 1ης Στρατιάς Αρμάτων, έως και οκτώ BTG της 20ης CAA και έως δύο BTG της 6ης CAA και του 14ου Σώματος Στρατού επικεντρώνονται στο Kaniv στην περιοχή Cherkassy στη κεντρική Ουκρανία.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έδειχναν ότι οι ρωσικές δυνάμεις μέσα και γύρω από το Brovary πιθανότατα προέρχονταν από τον άξονα Sumy και συνεχίζουν να υποστηρίζονται κατά μήκος των δρόμων που εκτείνονται ανατολικά του Sumy.

Ωστόσο, οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις για τη διατήρηση αυτής της μεγάλης γραμμής υλικοτεχνικής υποστήριξης. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν καταλάβει ακόμη την ίδια την πόλη Sumy και δέχονται επιθέσεις κατά μήκος του άξονα από ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν την πόλη Sumy.

Δείτε χάρτες και βίντεο

Έφυγαν 2 εκατ. πολίτες από το Κίεβο

Γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα του Κιέβου, που είχε πριν από τον πόλεμο σχεδόν 3,5 εκατ. κατοίκους, οι ουκρανικές αρχές δεν διαθέτουν πλέον σήμερα παρά μόνο δρόμους που πηγαίνουν προς τον νότο για την απομάκρυνση των αμάχων και τον ανεφοδιασμό της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, ο μισός πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Κιέβου έχει φύγει αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ένας στους δύο κατοίκους του Κιέβου έχει εγκαταλείψει την πόλη. Σήμερα, κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται εδώ», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

«Ωστόσο το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο», είπε ο Κλίτσκο, κατά τη 15η ημέρα της ρωσικής εισβολής:

«Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε σημείο ελέγχου, έχει οχυρωθεί».

Δείτε χάρτες


 warnews247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad