Type Here to Get Search Results !

Μια ανάσα! 7 χλμ απο το γραφείο του Ζελένσκι οι Τσετσένοι- Ρωσική διπλή υπερκέραση τύπου “Μαραθώνα”-Πορεία προς Λβιβ

 

Με έναν θεαματικό ρωσικό στρατιωτικό ελιγμό οι δυνάμεις του Πούτιν θέλουν να επισπεύσουν τον πόλεμο και να βάλουν τέλος στις απώλειες τους σε τοπικές συγκρούσεις-Έρχονται και 16000 Σύριοι μαχητές του Άσαντ

Διπλή υπερκέραση φέρεται να υλοποιούν οι Ρώσοι, με τις δύο κατευθύνσεις να “κλείνουν” προς το Λβιβ ( κέντρο αποθηκών δυτικής βοήθειας), για να επισπεύσουν όσον το δυνατόν την εισβολή τους στην Ουκρανία.

Η Μόσχα μιλά ήδη "για σχέδιο “ποντικοπαγίδα”, μέσω του οποίου 75-90 χιλιάδες στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τα καλύτερα όπλα, θα έχουν περικυκλωθεί".

Με τη σειρά τους, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποίησαν το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι τα ρωσικά στρατεύματα περίμεναν ενισχύσεις που κινούνταν προς την Μαριούπολη.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Ζελένσκι αποφάσισε να μην διακινδυνεύσει τις δυνάμεις του, οι οποίες συγκεντρώθηκαν στον Δνείπερο.

Η τακτική αυτή είναι ένας από τους διαχρονικούς τακτικούς ελιγμούς στα πεδία των μαχών ανά τους αιώνες. Η μάχη του Μαραθώνα αποτελεί τυπικό παράδειγμα, όπως και η επίθεση στο Στάλιγκραντ, από τον Ρώσο στρατηγός Ζούκωφ που γνώριζε την αρχαία ελληνική τακτική.

Ρωσικά άρματα μάχης  στράφηκαν στο Λβιβ, η Μόσχα θα κλείσει τα δυτικά σύνορα», αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι Τσετσένοι μαχητές του Καντίρωφ φέρονται να βρίσκονται σήμερα το πρωί 7 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, στην περιοχή του Ivankovo.

Ο ίδιος ο Ραμζάν Καντίροφ έφτασε στο πεδίο των μαχών, ενδεικτικό της σοβαρότητας της επίθεσης εντός της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο Kadyrov βρίσκεται κοντά στο χωριό Ivankovo, στην περιοχή Boryspil της περιοχής του Κιέβου. Οι κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν  να βιντεοσκοπήσουν τη διέλευση μιας μεγάλης συνοδείας αυτοκινήτων που έφεραν τις σημαίες της Ρωσίας και της Τσετσενίας.

 Νωρίτερα, ο Τσετσένος ηγέτης απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας να δώσει άδεια για την ολοκλήρωση της "ειδικής επιχείρησης" στην Ουκρανία.

Ο ίδιος ο Τσετσένος πολέμαρχος ανακοίνωσε ότι, το κύριο καθήκον της δυνάμεως του ήταν να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Εκτιμάται ότι η κατάληψη του Κιέβου δεν είναι καθόλου εύκολη αποστολή για κανέναν, για αυτό ίσως η παρουσία των 16000 Σύριων μπαρουτοκαπνισμένων ειδικών σε αστικές μάχες από την Συρία, θα ήταν επιτακτική ανάγκη για το καθεστώς του Πούτιν, που δεν θέλει άλλους νεκρούς Ρώσους σε βίντεο των ξένων και των ουκρανικών κοινωνικών δικτύων. Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, είναι ήδη σε ανοικτή επαφή απευθείας με αρχές στην Συρία. Οι πληροφορίες φέρουν έτοιμες εξειδικευμένες συριακές ταξιαρχίες, με εμπειρία πολλά χρόνια εμφυλίου πολέμου, εκπαιδευμένες από Ρώσους εκπαιδευτές, να είναι έτοιμες για την Ρωσία.

Πολλές συριακές ταξιαρχίες έχουν σχηματιστεί όχι μόνο από Αλαουίτες, αλλά και από Σουνίτες, Σιίτες και Χριστιανούς, και έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη. Είναι εκπαιδευμένοι για τακτικές επιθετικές επιχειρήσεις και έχουν τεράστια εμπειρία αστικής μάχης.

"Η ιδεολογική εκπαίδευση  είναι στα καλύτερά της, και αν τους εξηγηθεί ξεκάθαρα ότι ο Ζελένσκυ είναι ένας άλλος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι χωρίς γένια, τότε θα καταλάβουν το νόημα αυτού που συμβαίνει", αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος στην Συρία.
 
Υπάρχουν ενδείξεις ότι εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρίσκονται σε επαφή με τα γραφεία στρατολόγησης του συριακού στρατού, όπου υποβάλλουν αίτηση οι εθελοντές.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να εξεταστεί η δυνατότητα παράδοσης αυτών των ανθρώπων στο Donbass, πράγμα που σημαίνει ότι τίθεται άμεσα το ζήτημα της επιμελητείας.

"Η Τουρκία, όπως γνωρίζετε, έκλεισε προσωρινά τα Στενά του Βοσπόρου για τα πολεμικά πλοία, αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει  ένα κανονικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Παναμά. Αυτό ονομάζεται ναύλωση bareboat στη ναυτική γλώσσα, ( ναύλωση πλοίου χωρίς πλήρωμα και ακόμη και χωρίς συμπλήρωση λίστας πληρώματος). Κατά τη διάρκεια της κρίσης της Κούβας, ολόκληρες μεραρχίες στάλθηκαν στην Κούβα με αυτόν τον τρόπο", αναφέρει ρωσική πηγή.

 Η ρωσική εισβολή συνεχίζεται, και παρ’ όλη την ομολογουμένως, ισχυρή αντίσταση των τακτικών ουκρανικών δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν αργά και σταθερά βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σκοπός της Μόσχας, παρά τους Τρεις γύρους διαπραγματεύσεων, είναι η πτώση της κυβέρνησης Ζελένσκυ, η οποία κατά τους ίδιους δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το τέλος.

Παράδειγμα ο Bogdan Bezpalko, μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος πιστεύει ότι “στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα για να συμφωνήσουμε με τους Ουκρανούς”.

Πληροφορίες ότι λένε ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας είναι εξαντλημένα, δεν έχουν εφεδρείες και δεν φτάνουν στους προκαθορισμένους στόχους, ενώ άλλες πηγές  τονίζουν ότι οι εφεδρείες του Πούτιν μεταφέρονται πλέον η μία πίσω από την άλλη, και τώρα Μαριούπολη, Χάρκοβο και άλλες πόλεις, έχουν γίνει το επίκεντρο των ρωσικών σχεδίων. Όλα  αυτά θα τα δούμε στην πράξη καθώς αναμένουμε πλέον ραγδαίες  εξελίξεις επί του ουκρανικού εδάφους.


pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad