Type Here to Get Search Results !

Όλα για όλα για το Κίεβο! Και ειδικές δυνάμεις και Βάγκνερ και Τσετσένοι για μάχες σώμα με σώμα (Βίντεο)

 

Ουκρανοί στρατιώτες και κάτοικοι που διαφεύγουν περιέγραψαν ήδη άγριες μάχες στο βορειοδυτικό άκρο του Κιέβου τη Δευτέρα, οι οποίες θα μπορούσαν σύντομα να επεκταθούν στην πολιορκημένη πρωτεύουσα

Έχουμε γράψει πολλές φορές σε διαφορετικά άρθρα πως ο νυν υπερ πάντων αγών θα δοθεί για το Κίεβο... 

Σήμερα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι ο εχθρός έχει ανασυνταχθεί για να οργανώσει επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.  Σχεδιάζουν να στείλουν τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες του ρωσικού στρατού, καθώς και την ομάδα Wagner και τους Kadyrovites, τους Τσετσένους δηλαδή, στην πρωτεύουσα.

 Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει το  BMPT-72 που σχεδιάστηκε για να εκπληρώσει μια συγκεκριμένη απαίτηση του ρωσικού στρατού, για ένα βαρύ όχημα μάχης πεζικού που είναι κατάλληλο για αστικό πόλεμο κατά της εξέγερσης, όπως αυτό που αντιμετώπισαν οι δυνάμεις της Μόσχας στις δύο επιχειρήσεις της Τσετσενίας, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αντί να κατασκευάζεται από την αρχή, το BMPT-72 σχεδιάστηκε για να μετατραπεί από υπάρχοντα T-72. Αυτή ήταν μια ελκυστική εναλλακτική λύση επειδή υπήρχαν πολλά T-72 σε υπηρεσία και σε αποθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και ο πυργίσκος Terminator, μπορούσε να εμβολιαστεί σε ένα υπάρχον κύτος του τανκ. Η Αλγερία και το Καζακστάν, έχουν αγοράσει επίσης το Terminator από τη Ρωσία.

 Μάχες στο δρόμο και μάχες σώμα με σώμα

Ουκρανοί στρατιώτες και κάτοικοι που διαφεύγουν περιέγραψαν ήδη άγριες μάχες στο βορειοδυτικό άκρο του Κιέβου τη Δευτέρα, οι οποίες θα μπορούσαν σύντομα να επεκταθούν στην πολιορκημένη πρωτεύουσα.

"Υπάρχουν πραγματικές μάχες στους δρόμους τώρα", δήλωσε στο AFP ένας Ουκρανός υπολοχαγός αλεξιπτωτιστών που δέχτηκε να κατονομαστεί ως Stas στην πόλη Irpin, που βρίσκεται στο σημείο ανάφλεξης. "Σε ορισμένα σημεία, υπάρχει μάχη σώμα με σώμα", δήλωσε ο Stas.

"Υπάρχει μια τεράστια φάλαγγα - 200 άνδρες, 50 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, αρκετά τανκς", είπε για τη ρωσική απειλή. "Προσπαθούμε να τους απωθήσουμε, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε πλήρως. Η κατάσταση είναι πολύ ασταθής".

- Ειδικές δυνάμεις -

Η βιομηχανική πόλη Irpin αποτελεί το τελευταίο σημείο αντίστασης των εξουθενωμένων ουκρανικών δυνάμεων απέναντι στη ρωσική επίθεση στο Κίεβο.

Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε με πυραυλικά πλήγματα και ανάπτυξη αλεξιπτωτιστών στο πιο απομακρυσμένο προάστιο του Κιέβου, το Γκοστόμελ, στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες απέκρουσαν την αρχική ώθηση και κατέστρεψαν μερικά από τα πρώτα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Όμως οι Ρώσοι έστειλαν ενισχύσεις από τη Λευκορωσία που έφτασαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στα εξωτερικά προάστια του Κιέβου.

Από τότε η επίθεση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις κατέλαβαν μια σειρά οικισμών γύρω από το Γκοστομέλ και χρησιμοποίησαν αδιάκοπες επιθέσεις με βομβαρδισμούς για να φτάσουν νοτιότερα στην αδελφή πόλη του Ιρπίν, το Μπουχάου.

"Το πρωί της Παρασκευής, υπήρχε μια ουκρανική σημαία πάνω από την Μπούχα και μετά άρχισαν να μπαίνουν οι ρωσικές ομάδες", δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Βιτάλι Σίτσκο.

Η πόλη εξακολουθεί να χτυπιέται από πυρά όλμων και σκοτεινός καπνός δεσπόζει στον ορίζοντά της.

Ο υπολοχαγός Στας δήλωσε ότι οι Ρώσοι είχαν τοποθετήσει τέσσερις μοίρες εφόδου σε όλη τη δυτική χερσόνησο του Ιρπίν.

- Ελεύθεροι σκοπευτές -

Αρκετοί μάρτυρες είπαν ότι οι Ρώσοι είχαν εγκαταστήσει ελεύθερους σκοπευτές σε ένα μπλοκ πολυκατοικιών με θέα σε έρημους δρόμους και λασπωμένα χωράφια που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για να κάνουν την τελική τους πορεία προς το Κίεβο

"Υπάρχει ένας ελεύθερος σκοπευτής σε αυτό το μπλε κτίριο", είπε ο στρατιώτης Oleksiy Cherikalov με μια ματιά πάνω από τον δεξί του ώμο. Ο 40χρονος έπαιρνε ρεπό για να εκκενώσει τη δική του οικογένεια από το Irpin.

"Οι Ρώσοι τοποθετούνται σε κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα", δήλωσε ο στρατιώτης Konstantyn Lokhmitskiy. "Μετά από αυτό, άρχισαν να πυροβολούν αποκλειστικά εναντίον αμάχων", ισχυρίστηκε ο 38χρονος. "Κι εγώ πολέμησα. Αυτός είναι ο τρίτος μου πόλεμος. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε ποτέ", δήλωσε ο Λοχμίτσκι. "Κανείς δεν πυροβολούσε εναντίον αμάχων τότε".

 Η κατάσταση στο Κίεβο αυτήν την στιγμή 

Σε τρία χωριά της περιοχής του Κιέβου - Demidov, Dymer, Kozarovichi - δεν υπάρχει φυσικό αέριο. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι γύρω στις 05:30 ανατινάχθηκε ένας διανομέας φυσικού αερίου.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι το αέριο έκλεισε για να αποφευχθεί διαρροή σε πιθανή έκρηξη.

 
pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad