Type Here to Get Search Results !

Η Άγκυρα στέλνει στρατό κατά της Ρωσίας! ΗΠΑ-Τουρκία Ιταλία-Κροατία συγκροτούν επιθετική δύναμη στην Ουγγαρία


 Μία στο καρφί και μία στο πέταλο χτυπάει ο Ερντογάν τον Πόυτιν-Σε εγρήγορση η Αθήνα με την στάση της Άγκυρας

ΗΆγκυρα παίρνει σαφή θέση κατά της Ρωσίας με αποστολή στρατιωτικής δυνάμεως σε ουγγρικό έδαφος, ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχει στις κυρώσεις της δύσης στην Μόσχα, ασκώντας μια άκρως επικίνδυνη για την ίδια εξωτερική πολιτική στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα οι Ρώσοι θα ανέχονται τα οθωμανικά τσαλίμια του Ερντογάν.

Ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας Tibor Benkő ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, πέντε χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Τουρκία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Ιταλία έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ενταχθούν σε στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο ουγγρικό έδαφος, με σαφή αντιρωσικό προσανατολισμό”, ενώ πρόσθεσε ότι εκκρεμεί κοινοβουλευτική έγκριση από τις πέντε χώρες, η οποία θα είναι τυπικού χαρακτήρα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Benkő είπε ότι η πολυεθνική δύναμη, παρουσία τουρκικής δυνάμεως του ΝΑΤΟ, δεν θα σταθμεύσει στα ανατολικά σύνορα της Ουγγαρίας στο Kuraine, αλλά στην κεντρική χώρα.

«Μέσα στο ΝΑΤΟ, υπάρχουν, φυσικά, διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ερμηνεία της σύγκρουσης και το είδος της απάντησης που απαιτείται στην Ρωσία», είπε ο Benkő.

Όπως εξήγησε, το τελευταίο μπορεί να αναχθεί σε διαφορετική εγγύτητα και απειλές. Ωστόσο, η απόφαση ισχύει για όλους και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη γραμμή της συμμαχίας.

«Προς το παρόν, είναι απλά αδύνατο να πούμε πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτή η σύγκρουση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι Ρώσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν χημικά ή πυρηνικά όπλα, καθώς αυτό θα σήμαινε το επίπεδο ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Benkő στην εφημερίδα Magyar. Hírlap.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία των στρατιωτικών προμηθειών δεν χρειάζεται να επιταχυνθεί, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί με συνέπεια στην πορεία που έχει ξεκινήσει.

Ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι για να ενισχύσει τον ρόλο του στις ανατολικές και νοτιοανατολικές πτέρυγες της συμμαχίας, το ΝΑΤΟ είχε δημιουργήσει μια επιθετική δύναμη  στην Α.Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα σχηματιστούν οκτώ επίλεκτοι σχηματισμοί επιπέδου τάγματος στις ανατολικές και νοτιοανατολικές πτέρυγες της συμμαχίας.

Παράνοια, τουρκικά τσαλίμια, ποιος ξέρει τι ετοιμάζει το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο θα στείλει, κατά τα λεγόμενα, επίλεκτη τουρκική δύναμη στην Ουγγαρία, η οποία σε περίπτωση ανάγκης της συμμαχίας, θα δράσει κατά της Ρωσίας.

Η στάση αυτή των Τούρκων ίσως δικαιολογεί το “ χτύπημα στην πλάτη” του ΝΑΤΟ στον Ερντογάν, ο οποίος ζητά σαφώς ανταλλάγματα που αφορούν τα F-16 BLOCK 70, και πολλά άλλα φανερά ή κρυφά,πιθανότατα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Η Ελλάδα οφείλει να ευρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση, διότι οι Τούρκοι παίζουν εδώ πολλές ημέρες ένα τεράστιο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, με σκοπό να αναβαθμιστούν, να διακόψουν τις κυρώσεις στην οικονομία τους, και να πάρουν “ δώρα”, ίσως και σε βάρος της Ελλάδος, χωρίς να ρίξουν ντουφεκιά.     

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν με την Άγκυρα το ενδεχόμενο αποστολής S-400 στην Ουκρανία. Σε αντάλλαγμα για αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να άρουν τις κυρώσεις από την Άγκυρα.

Μετά από αυτό, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δε σκοπεύει να εγκαταλείψει τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad