Type Here to Get Search Results !

Το κυνήγι του “Κόκκινου Οκτώβρη”: Ξαφνική ανάδυση ρωσικού υποβρυχίου Αν. Κρήτης – Πληροφορίες πως κτυπήθηκε

 

Ανταπέδωσαν οι ΗΠΑ για το συμβάν στον Ειρηνικό;

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Improved Kilo το οποίο ενώ παρακολουθούσε την μεγάλη άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Γαλλίας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάδυση ανατολικά της Κρήτης.

Η Ρωσία διέθετε δύο υποβρύχια κλάσης Improved Kilo στην περιοχή της Μεσογείου. Πρόκειται για το Β-265 Κrasnodar και το Β-261 Νοvorossiysk. Και τα δύο είναι από τα πλέον σύγχρονα του ρωσικού Στόλου με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κρουζ “Kalibr”.

Οι ενδείξεις δείχνουν πως το ρωσικό υποβρύχιο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς μόνο σε κρίσιμες περιπτώσεις επιτρέπεται η ανάδυση κατά την διάρκεια παρακολούθησης εχθρικών πλοίων.

Πόσο μάλλον όταν ένα ρωσικό υποβρύχιο βρίσκεται σε εχθρική ζώνη και πολύ κοντά σε μια ΝΑΤΟϊκή βάση, την Σούδα.

Μάλιστα το ρωσικό ρυμουλκό σκάφος επισκευών PM-82 κλάσης Amur έχει αποπλεύσει από την Ταρτούς και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ρωσικό υποβρύχιο.

Η ανάπτυξή του είναι ασυνήθιστη καθώς είναι ένα πλωτό συνεργείο σχεδιασμένο να επισκευάζει πλοία εν πλω.

Δίπλα βρίσκεται μια ρωσική κορβέτα κλάσης Buyan-M ενώ το καταδρομικό κλάσης Slava “Marshal Ustinov” βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Οι ρωσικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια έχουν αναπτυχθεί ανατολικά της Κρήτης παρακολουθώντας την ελληνογαλλική άσκηση και όχι μόνο.

Δείτε στον χάρτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή

Russian Submarine may Have Problem In Mediterrean

Πήραν εκδίκηση οι Αμερικανοί για το κτύπημα στον Ειρηνικό;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ρωσικό υποβρύχιο πλησίασε πολύ κοντά στη ζώνη άμυνας των δύο αεροπλανοφόρων, USS Harry S. Truman και Charles De Gualle.

Εκεί πιθανότατα το ρωσικό υποβρύχιο δέχτηκε κάποιο προειδοποιητικό “κτύπημα”, απομακρύνθηκε από το σημείο συμπλοκής και στην συνέχεια αναγκάστηκε να αναδυθεί για να αντιμετωπίσει την βλάβη που απέκτησε.

Ένα μήνα πριν είχε λάβει χώρα το περιστατικό με το αμερικανικό υποβρύχιο κλάσης Virginia το οποίο εντοπίστηκε στα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στις Κουρίλες Νήσους.

Τότε η ρωσική ανθυποβρυχιακή φρεγάτα κλάσης Udaloy του Στόλου του Ειρηνικού χρησιμοποίησε “ειδικά μέσα” για να αναγκάσει το αμερικανικό υποβρύχιο να αποχωρήσει. Στην συνέχεια οι Ρώσοι κάλεσαν τον Αμερικανό ΑΚΑΜ για εξηγήσεις…

Tεράστια συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων

Η συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία έχει φέρει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles De Gualle και το Αμερικανικό Harry S. Truman στην Αν. Μεσόγειο. Ακόμη και Γαλλικά Rafale “M” προσνηώθηκαν στην πίστα του Harry S. Truman τις προηγούμενες ημέρες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις από ΗΠΑ-Γαλλία-Ελλάδα, Ισραήλ και άλλων χωρών.

Από τα χαράματα της Δευτέρας (28/30 ξεκίνησαν η πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 22» και η διεθνής άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 22» που περιλαμβάνουν εκτέλεση ρεαλιστικών και ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στις ασκήσεις συμμετέχουν προσωπικό και μέσα τόσο των Ελληνικών όσο και ξένων Ενόπλων Δυνάμεων

Στην άσκηση «Ηνίοχος 22», εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν:

  • Η Γαλλία με το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» από το οποίο θα επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη Rafale και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Ε2C Hawkeye.
  • Οι ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαχητικά αεροσκάφη FA-18 και EA-18, μαχητικά αεροσκάφη F-15, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E2D Hawkeye. και με μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
  • Το Ισραήλ με μαχητικά αεροσκάφη F-16, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου G-550 και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού B-707.
  • Η Ιταλία με μαχητικά αεροσκάφη «Tornado».
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW139.
  • Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.
  • Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


warnews247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad