Type Here to Get Search Results !

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια της κοροϊδίας … ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καβανόζη – Λυδία Καραθανάση

Απτόητη συνεχίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα με την «καραμέλα» της αύξησης του κατώτατου μισθού και τα βοηθήματα-ελεημοσύνη στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ευάλωτους οικονομικά πολίτες εν όψει Πάσχα. Έχουμε ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, χωρίς βέβαια να έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

Μία βόλτα όμως στα σούπερ μάρκετ παραμονές Πάσχα θα έπειθε και τον πλέον αφελή πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την εφιαλτική και καθόλου δικαιολογημένη αύξηση των τιμών στο ράφι.

Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη επίδειξη αναλγησίας προς τους πολίτες από τους μηχανισμούς που ελέγχουν τις αλυσίδες προμήθειας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, οι οποίες, ακόμη και εάν… πιάνονταν στα πράσα και με τη «γίδα στην πλάτη» για αισχροκέρδεια, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Οι νόμοι και οι διατάξεις ισχύουν μόνον για τις θριαμβικές ανακοινώσεις των υπουργών οι οποίοι δημοσιοποιούν την είδηση περί επιβολής μεγάλων προστίμων σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια χωρίς να ανακοινώνουν τα ονόματα των επιχειρήσεων. Σε αυτό το κρυφτούλι μεταξύ αλήθειας και αναλήθειας χαμένος βγαίνει πάντα ο πολίτης.

«Μαυραγορίτες» δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών

Μπορεί ο βασικός μισθός στη χώρα μας να παραμένει χαμηλός, ωστόσο οι τιμές σε βασικά αγαθά συνεχώς αυξάνονται. Οι «μαυραγορίτες» δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των καταναλωτών. Παράλογες αυξήσεις σε όλα τα αγαθά που είναι δυσανάλογες σε σχέση με τον βασικό μισθό που υπάρχει στη χώρα μας.

Ενώ ο βασικός μισθός στη Γερμανία είναι τριπλάσιος από αυτόν στην Ελλάδα, οι τιμές των περισσότερων προϊόντων είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με τις δικές μας. Οι Γερμανοί καταναλωτές δεν αναγκάζονται να ψάχνουν φθηνά σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν, καθώς οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες παντού. Δεν αναζητούν τις προσφορές, γιατί είναι ήδη χαμηλές οι τιμές.

Για του λόγου το αληθές, θα σας δείξουμε τις τιμές που έχουν κάποια προϊόντα στη Γερμανία με φωτογραφίες από τα ράφια σούπερ μάρκετ και θα τα συγκρίνουμε με τις τιμές που υπάρχουν στη χώρα μας.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα προϊόντα των οποίων οι τιμές προκαλούν πονοκέφαλο στους νέους γονείς.

Οι παιδικές πάνες στη Γερμανία κοστίζουν μόλις 5,95 ευρώ οι 37 πάνες, δηλαδή 0,16 ευρώ η κάθε πάνα, ενώ στην Ελλάδα οι 38 πάνες κοστίζουν 22,18, δηλαδή 0,58 το τεμάχιο.

Σημαντική, όμως, είναι και η διαφορά που υπάρχει στην τιμή του βρεφικού γάλακτος, το οποίο στη Γερμανία κοστίζει μόνο 8,95 ευρώ, και στην Ελλάδα ακριβώς το ίδιο γάλα κοστίζει 18,50 ευρώ.

Όσο για το παιδικό σαμπουάν, στη Γερμανία κοστίζει 3,49, ενώ στην Ελλάδα η κανονική του τιμή είναι 8 ευρώ. Εμείς, φυσικά, σταθήκαμε τυχεροί και το πετύχαμε σε έκπτωση, το οποίο κόστιζε 3,90. Ωστόσο, οι γονείς δεν είναι πάντα τυχεροί στο να πετυχαίνουν τις εκάστοτε εκπτώσεις.

Η κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή του μωρού στη Γερμανία κοστίζει 2,25, ενώ στην Ελλάδα 6,48 ευρώ.

Αντίστοιχες υψηλές όμως είναι οι τιμές στα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε. Ένα σαμπουάν στην Ελλάδα κοστίζει 5,28, ενώ στη Γερμανία 2,95.

Μεγαλύτερη είναι όμως η διαφορά που υπάρχει στην τιμή της μάσκας μαλλιών. Στη Γερμανία το κόστος της είναι 2,95, ενώ στην Ελλάδα 9,48 ευρώ.

Το ίδιο μεγάλη διαφορά στην τιμή υπάρχει και στα αφρόλουτρα. Ένα αφρόλουτρο στη χώρα μας κοστίζει 4,72, ενώ το ίδιο αφρόλουτρο στη Γερμανία κοστίζει 1,55 ευρώ.

Τα γυναικεία σερβιετάκια στη Γερμανία κοστίζουν 1,95, ενώ στη χώρα μας 3,05 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το αλάτι πλυντηρίου, στη χώρα μας τα 2,5 κιλά κοστίζουν 4,36 ευρώ, ενώ στη Γερμανία 0,83 το κιλό, δηλαδή 2,75 τα 2,5 κιλά.

Όσο για το μαλακτικό πλυντηρίου, στη Γερμανία κοστίζει 2,19, ενώ στη χώρα μας 5,98 ευρώ.

Τα γιαούρτια στη Γερμανία κοστίζουν 1,99, ενώ στην Ελλάδα 2,70 ευρώ.

Ένα κουτάκι πορτοκαλάδα στη Γερμανία κοστίζει 0,69 ευρώ. Βέβαια, αν επιστρέψεις το κουτάκι στο σούπερ μάρκετ, σου επιστρέφουν 0,25 ευρώ, κάτι που οι Γερμανοί συνηθίζουν να κάνουν όχι τόσο για τα χρήματα, αλλά για την ανακύκλωση. Οπότε, το κόστος της πορτοκαλάδας είναι 0,44, ενώ στη χώρα μας 0,58 ευρώ.

Μπορεί σε κάποια προϊόντα οι διάφορες στις τιμές να είναι μικρές, αλλά στα περισσότερα προϊόντα είναι τεράστιες οι διάφορες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση φροντίζει να μη λείψει τίποτα από τα νοικοκυριά, ενώ η δική μας κυβέρνηση οδηγεί στην απόγνωση καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές, που πλέον δεν έχουν ούτε τα βασικά αγαθά στο σπίτι τους. Κι όσο οι Έλληνες καταναλωτές κάνουν πλούσιους τους «μαυραγορίτες» της σημερινής εποχής, οι Γερμανοί καταναλωτές αποταμιεύουν χρήματα.

*Η ημερομηνία που αναγράφεται στις ετικέτες των γερμανικών προϊόντων δείχνει από πότε η τιμή του προϊόντος παραμένει σταθερή.

zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad