Type Here to Get Search Results !

Έρχεται μείωση στα καύσιμα των νησιών μέσω των μεταφορικών - Τον Αύγουστο οι αποφάσεις για νέα μέτρα - Κοντά στα 70.000 € διευρύνονται οι δικαιούχοι των 600€


 Στις 14 με 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί το διάστημα Δεκέμβριος - Μάιος.

Παρέμβαση η οποία θα έχει στόχο να μειώσει τις τιμές των καυσίμων στα νησιά (κυρίως άγονες γραμμές) όπου η βενζίνη φλερτάρει με τα 3€, εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWPOST από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, δεν εξετάζεται η μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων ή του ΦΠΑ αλλά επιδοτήσεις των μεταφορικών που επιβαρύνουν πολύ την τελική τιμή.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο αν.υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. «Θα δώσουμε σημαντικές δαπάνες για να καλύψουμε τα υφιστάμενα αυξημένα κόστη για τις άγονες γραμμές και το μεταφορικό ισοδύναμο» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1». «Το μεγάλο κόστος στα νησιά δεν είναι το κόστος καυσίμων που προκαλεί η μετακίνηση βενζίνης διότι τα νησιά έχουν πολύ μικρές αποστάσεις, το μεγάλο κόστος είναι η ακτοπλοϊκή μεταφορά» εξήγησε. «Εκεί λοιπόν είναι η προτεραιότητα καταρχήν των παρεμβάσεων αυτών. Υπάρχει ήδη κυβερνητική παρέμβαση για τις άγονες γραμμές η οποία θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο, καθώς χρειάζονται και παραπάνω χρήματα για το μεταφορικό ισοδύναμο.»

Οι επιπλέον δαπάνες θα προέλθουν από τα αποθεματικά προκειμένου να στηριχτεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι ο στόχος της παρέμβασης είναι να μειωθεί η τιμή στην αντλία, οριζόντια και για όλους κατά περίπου 15% με 20% σε όλα τα νησιά της χώρας, ενδεχομένως πλην της Κρήτης όπου οι τιμές διατηρούνται σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα έχει ανακοινωθεί η παράταση της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης και τον Ιούνιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού αφού τίποτα δεν προοιωνίζει μείωση των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Άρωμα εκλογών;

Μια σειρά αποφάσεων που αφορούν τα μέτρα στήριξης και τοποθετούνται στο σημερινό πολιτικό σκηνικό που η κυβέρνηση βελτιώνει τα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά της μετά και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ενώ παγιώνεται αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση, συνδέονται με χρονοδιαγράμματα και άρωμα πρόωρων εκλογών, με σταθμό τον Αύγουστο για τις όποιες αποφάσεις.

Επίθεση φιλίας στη μεσαία τάξη

Ανάμεσα σε αυτά είναι η τροπολογία που κατατέθηκε για την επιδότηση έως 600 ευρώ, που αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος, με αναδρομική ισχύ. Έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη που αφορά κυρίως στη μεσαία τάξη. Ενώ το εισοδηματικό όριο που είχε μπει στην αρχή έφτανε τα 45.000 ευρώ, αυτό επεκτάθηκε στα πάνω από τα 65.000. Πως; Με την αφαίρεση των φόρων. Τα 45.000 ευρώ είναι πλέον καθαρά.

Χωρίς φόρους

Σύμφωνα με την ενημέρωση από αρμόδιες πηγές:

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2020, έως τα 45.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει οικογενειακό εισόδημα 65.000 ευρώ δικαιούται επίσης την οικονομική ενίσχυση καθώς μετά την αφαίρεση των φόρων και των εισφορών το καθαρό ποσό περιορίζεται στα 44.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Στις 14 με 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί το διάστημα Δεκέμβριος - Μάιος.

Νέα μέτρα μετά τον Ιούλιο

Μία ακόμη κρίσιμη παράμετρος που μπορεί να συνδεθεί με πρόωρες εκλογές είναι το ενδεχόμενο να παρθούν και άλλα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, μετά το πακέτο για τους λογαριασμούς ρεύματος. Αυτά θα εξαρτηθούν από το αν θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος. Κι αυτό είναι σε συνάρτηση της πορείας του τουρισμού και της πορείας της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου.

«Εάν δούμε ότι υπάρχει μια δομική αλλαγή στην αγορά φυσικού αερίου -για παράδειγμα η Ευρώπη κάνει μια παρέμβαση- ή υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη στον πόλεμο που δείχνει ότι μπορεί να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία και ο παραλογισμός, τότε έχεις πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και μπορείς να πεις ότι μπορώ να προβλέψω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» δήλωσε ο κ.Σκυλακάκης.

Ο τουρισμός επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο. «Πρέπει να μπεις μέσα στην καθεαυτό τουριστική περίοδο Ιούνιο –Ιούλιο τουλάχιστον όπου πια η δυναμική της χρονιάς θα φανεί» τόνισε ο κ.Σκυλακάκης.

Άρα οι αρχές Αυγούστου είναι ο κατάλληλος χρόνος για μεγάλες αποφάσεις καθώς θα έχει φανεί και πως θα έχει προχωρήσει το Καλοκαίρι μέχρι τότε, αν δεν επαναληφθούν οι εφιαλτικές φωτιές που είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

Νέο δόγμα για τις φυσικές καταστροφές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιστροφή του από το Νταβός επισκέπτεται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.«Πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα» είναι το νέο δόγμα της αντιπυρικής περιόδου όπως δήλωσε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα «Νέες τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος: Πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Απέχουμε ακόμα «από την πλήρη, την επιθυμητή, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η εποχή της πληροφορίας, την οποία διανύουμε» όπως τόνισε αλλά στις προτεραιότητες του υπουργείου βρίσκεται η προσπάθεια για γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις σημερινές προσεγγίσεις της πρόληψης και της αντιμετώπισης των καταστροφών, και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad