Type Here to Get Search Results !

Οι οκτώ πολιτικές δολοφονίες που σόκαραν τον πλανήτη (Φωτό & Βίντεο)


 Γυρίζουμε πίσω στον χρόνο για να «θυμηθούμε» δολοφονίες πολιτικών που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε «πάγωσε» τον πλανήτη.

Με «αφορμή» αυτό το τραγικό γεγονός, γυρίζουμε πίσω στον χρόνο για να «θυμηθούμε» δολοφονίες πολιτικών που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Σίνζο Άμπε


Ο Σίνζο Άμπε, σήμερα το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Νάρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πυροβολήθηκε καθώς εκφωνούσε ομιλία στη Νάρα (δυτικά) ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας, που διεξάγονται μεθαύριο Κυριακή. 

«Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό την Παρασκευή 8 Ιουλίου περί τις 11:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας) στη Νάρα. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με πυροβόλο όπλο προσήχθη.», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο Χιροκάζου Ματσούνο, στον Τύπο.


Επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην ιαπωνική αστυνομία, το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι άνδρας ηλικίας περίπου σαράντα ετών συνελήφθη για απόπειρα φόνου και το όπλο που έφερε κατασχέθηκε.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.


 Ούλωφ Πάλμε: Η δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού


Ήταν 28 Φεβρουαρίου 1986, όταν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ούλωφ Πάλμε δολοφονήθηκε την ώρα που επέστρεφε με τη σύζυγό του από τον κινηματογράφο. Ήταν 59 ετών.

Στη διασταύρωση των οδών Τουννελγκάταν και Σβεαβέγκεν στη Στοκχόλμη ένας άντρας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εξ’ επαφής δύο φορές στο στομάχι και μια φορά τη σύζυγό του στην πλάτη. Δεν συνοδεύονταν από σωματοφύλακες, καθώς προτιμούσαν να απολαμβάνουν απογευματινούς περιπάτους στην πόλη μόνοι τους.

Ένας οδηγός ταξί που παρακολούθησε το συμβάν ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ δύο γυναίκες που περνούσαν από το σημείο έτρεξαν για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο Σουηδός πρωθυπουργός είχε πεθάνει.

Λίγους μήνες πριν, ο Πάλμε είχε κερδίσει θριαμβευτικά τις εκλογές και είχε ξεκινήσει τη νέα του πρωθυπουργική θητεία


 

Τζον Φ. Κένεντι, Ηνωμένες Πολιτείες

Ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέλαβε τα καθήκοντά του το 1961 και πέρασε μεγάλο μέρος της θητείας του εν μέσω Ψυχρού Πολέμου και επιδιόρθωσης των σχέσεων της Αμερικής με τη Σοβιετική Ένωση. Στις 22 Νοεμβρίου το 1963 στις 12:30 το μεσημέρι, ο Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας ενώ βρισκόταν σε ένα εν κινήσει κάμπριο όχημα και ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Η γυναίκα του, Τζάκι Κένεντι, καθόταν δίπλα του όταν η σφαίρα χτύπησε το κεφάλι του.



 

Ο Lee Harvey Oswald αργότερα συνελήφθη και τελικώς δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κλαμπ, Jack Ruby, πριν δικαστεί.

Ηνωμένες Πολιτείες - Δολοφονία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι


Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του JFK, ο Ρόμπερτ Κένεντι (μικρός αδερφός του Τζον) βρισκόταν στο Λος Άντζελες, γιορτάζοντας τη νίκη του στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου και έλαβε το χρίσμα από το κόμμα, ως υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ήταν 5 Ιουνίου του 1968, όταν ο 24χρονος Παλαιστίνιος Σιρχάν Σιρχάν πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρόμπερτ μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου «Ambassador». Ο Σιρχάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή Corcoran της Καλιφόρνια.


 

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, Ηνωμένες Πολιτείες

Μία από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έμεινε στην ιστορία για τον λόγο του «Έχω ένα όνειρο» το 1963 κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως αποτέλεσμα, ένα χρόνο μετά ψηφίστηκε το Ψήφισμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


 

Τον Απρίλη του 1968, δολοφονήθηκε από τον James Ray σε ένα μοτέλ στο Μέμφις του Τενεσί. Όταν μαθεύτηκε η δολοφονία του, ξέσπασαν πορείες και επεισόδια σε όλη τη χώρα.

Ηνωμένες Πολιτείες - Μάλκολμ Χ

Η δολοφονία του Μάλκολμ Χ αποτελεί μία από τις πολλές δολοφονίες πολιτικών προσώπων κατά την περίοδο του Αφρομερικανικού αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα στις Η.Π.Α..Ο Μάλκολμ Χ ήταν Αμερικανός μουσουλμάνος ιερέας και ακτιβιστής πολιτικών δικαιωμάτων.Ορισμένες από τις θέσεις και τις απόψεις του,τον έκαναν στόχο της οργάνωσης που άνηκε στο παρελθόν,γνωστή ως «Έθνος του Ισλάμ».


 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Όντομπον Μπόλρουμ στη Νέα Υόρκη στις 21 Φεβρουαρίου 1965,τρία μέλη του Έθνους του Ισλάμ ξεπρόβαλλαν από το πλήθος και τον πυροβόλησαν θανάσιμα.

Aldo Moro, Ιταλία

Ιταλός πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για 2 θητείες. Ένα στρατιωτικό αριστερό γκρουπ, οι Red Brigades, απήγαγαν τον Moro και τον είχαν φυλακισμένο για 2 μήνες, με βλέψεις για ανταλλαγή με τους φυλακισμένους συντρόφους τους.

Η Ιταλική κυβέρνηση αρνήθηκε τα αιτήματά τους και ο Moro πυροβολήθηκε 10 φορές το 1978.


 

Μαχάτμα Γκάντι

Ο Μαχάτμα Γκάντι ήταν Ινδός πολιτικός, ειρηνιστής, στοχαστής και ακτιβιστής. Υπήρξε αυτός που εισήγαγε την μέθοδο της «μη βίας» ως αντίσταση ενάντια στην καταπίεση.

Εναντίον του είχαν διενεργηθεί αρκετές φορές απόπειρες δολοφονίας ανά τα χρόνια. Όμως στις 30 Ιανουαρίου 1948,ο ινδουιστής εξτρεμιστής Νατούρουμ Γκόντσε ήταν αυτός που έριξε την μοιραία βολή.

 

Μετά τον θανατό του, έμεινε γνωστός ως σύμβολο ειρήνης και οι φιλοσοφίες του ενέπνευσαν μελλοντικούς πολιτικούς,όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad