Type Here to Get Search Results !

Κ.Μητσοτάκης: «Ανακουφίσαμε τους πολίτες με τα χρήματα του Power Pass»! – Πόση ανακούφιση «αγόρασαν» με 40 ευρώ


 Συνεχίζεται η κοροϊδία

Μετά το ανέκδοτο της επιστροφής των «φανταστικών» ποσών των 10 και 20 ευρώ από την κυβέρνηση στους πολίτες που έπαθαν «ηλεκτροπληξία» ακόμα και χιλιάδων ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος.

Μάλιστα καυχάται για το μετρό «ανακούφισης» που προσφέρει η κυβέρνηση του στους πολίτες και ότι ακριβώς το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και για τον μήνα του Ιουνίου.


 

Αναφέρει δε προκλητικά πως το μέτρο: «Μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια», μη έχοντας μάλλον εικόνα για το τσουνάμι ακρίβειας που σαρώνει την χώρα μας.

Λέει μάλιστα πως η επιδότηση καλύπτει το 60% των αυξήσεων. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος είχε φέτος εκκαθαριστικό λογαριασμό 1.200 ευρώ ενώ πέρσι είχε ας πούμε, 600 ευρώ, τότε έχει μία αύξηση των 600 ευρώ. Το 60% της αύξησης είναι 360 ευρώ. Πολύ θα θέλαμε να δούμε αν υπάρχουν καταναλωτές που πιστώθηκαν τέτοια χρήματα στους λογαριαμσούς τους.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι….

Το καταπληκτικό μέσα σε όσα λέει είναι πως όπως αναφέρει «αποκαθιστούμε την αδικία»!

Δηλαδή ομολογεί και ο ίδιος πως οι πολίτες αδικήθηκαν κατάφωρα όταν απροστάτευτοι εξαιτίας των δικών του επιλογών (αυτός αποφάσισε να θέσει την χώρα στο μπλοκ των μη φίλων της Ρωσίας) είδαν λογαριασμούς ρεύματος μεγαλύτερους από τους μισθούς τους και εν συνεχεία τους… περιεργάζεται (για να το πούμε ευγενικά) λέγοντάς τους πως τους αποκαθιστά την ζημιά.

Δηλαδή κάποιος που πλήρωσε ηλεκτρικό ρεύμα 1.000 ευρώ και πήρε πίσω… πενήντα μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Power Pass

 «Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ.


Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια. Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους.

Ενώ θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Σε αυτόν υψώνουμε τώρα άλλο ένα ανάχωμα. Που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο. Αλλά που πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών.


 Η νέα στήριξη στο ρεύμα είναι επίσης στοχευμένη παρέμβαση. Συνοδεύει, άλλωστε, και την εξουδετέρωση στην πράξη της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν 6πλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση.

Μπορεί μόνο να την περιορίζει. Και αυτό κάνουμε με πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, που καλύπτει το 60% των αυξήσεων που έχουν μεσολαβήσει.

Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις λέει, απλώς, εύκολα ψέματα.

Δεν θα κρύψω ότι η παγκόσμια συγκυρία είναι δύσκολη. Και παντού, κάθε μέτρο μοιάζει μικρό μπροστά στις μεγάλες ανάγκες. Αλλά γνωρίζω καλά και τις ικανότητες που δείξαμε στις δοκιμασίες που ζήσαμε. Όπως και τη δύναμη της ενότητας και της σταθερότητας. Ένα, λοιπόν, μπορώ να υποσχεθώ: Ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, μέχρι να περάσει και αυτή η τρικυμία. Μέχρι να βγούμε ξανά νικητές. Όλοι μαζί!»

pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad