Type Here to Get Search Results !

Τριγμοί στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Έχουμε δώσει 130 δισ. δολάρια στην Ουκρανία – Βάλτε τέλος – Τελειώνουν τα όπλα μας» Οι Ρεπουμπλικανοί κατεβάζουν ψήφισμα


 Ο Αμερικανός βουλευτής Matt Goetz (R-Fla.) από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων παρουσίασε ένα ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, προτείνοντας τη διακοπή της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία σύμφωνα με το κανάλι Fox News, ενώ αποκαλύπτεται ότι έχουν πλέον μειωθεί τα ίδια αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα.

Νωρίτερα, το κανάλι ενημέρωσε για την προετοιμασία του ψηφίσματος από τον Goetz ενώ αργότερα διευκρίνισε ότι είχε ήδη κατατεθεί.

«Αυτό το ψήφισμα εκφράζει την ιδέα της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν κάθε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία και καλεί επίσης όλα τα μέρη στη σύγκρουση να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία», αναφέρει το έγγραφο.

Το ψήφισμα σημειώνει ότι από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον έχει παράσχει βοήθεια στο Κίεβο συνολικού ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον μεγαλύτερο δωρητή της Ουκρανίας. Παράλληλα, διατέθηκαν 27,4 δισ. δολάρια για στρατιωτικές ανάγκες.

Σοβαρές ελλείψεις στα αμερικανικά όπλα

Λόγω της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειώσει σοβαρά τα αποθέματα όπλων τους.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, η παράταση της σύγκρουσης χάρη στην υποστήριξη που έλαβε το Κίεβο οδηγεί σε απώλειες αμάχων.

Το ψήφισμα συνυποστηρίχτηκε από τουλάχιστον 10 μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (Georgia) και της Λόρεν Μπόμπερτ (Κολοράντο).

Να σταματήσουν οι μεγάλες αποστολές όπλων στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ να καταβάλλουν προσπάθειες για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης ζητά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ.

«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευτούν την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποστέλλουν μεγάλη στρατιωτική βοήθεια. Θα πρέπει να διαπραγματευτούν την ειρήνη» υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τραμπ αναφερόμενος κυρίως στο σενάριο αποστολής μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το εάν θα ήθελε να διακοπεί άμεσα η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως θα ήθελε να το κάνει έτσι ώστε Ρωσία και Ουκρανία να πολεμήσουν για τελευταία φορά.

«Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, και πρέπει να σταματήσει τώρα» υποστήριξε ο Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα, διότι όπως είπε, «η Ευρώπη κάνει πιθανώς μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτό που κάνουμε».

«Προφανώς, η σύγκρουση είναι κακή για όλους, αλλά επηρεάζει περισσότερο την Ευρώπη παρά τη χώρα μας» τόνισε ο Trump.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επικρίνει τον πρόεδρο Μπάιντεν για τη στάση του στη σύγκρουση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και σε χρήση πυρηνικών όπλων.

«Θα διαπραγματευόμουν μια ειρηνευτική συμφωνία εντός 24 ωρών» έχει πει ο Τραμπ, κάτι που επανέλαβε και σε αυτή τη συνέντευξη του χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει λεπτομέρειες για το πώς σχεδίαζε να το πετύχει.

Πάντως, οι ΗΠΑ διαμηνύουν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο ενώ εξακολουθούν να αρνούνται την προμήθεια ρουκετών και πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad