Type Here to Get Search Results !

BAS_4 : ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ : «Ο χαλασμός θα γίνει από έναν κασιδιάρη»


 Γελώ πικρά με μας, που ακούμε διάφορα και τα τεντώνουμε λάστιχο για να ικανοποιήσουμε το εγώ μας. Ειδικά με το θέμα των προφητειών! Βλέπω το άρθρο «Κοσμάς ο Αιτωλός : “Ο χαλασμός θα γίνει από έναν κασσιδιάρη”» (https://www.fimes.gr/2012/06/kosmas-aitolos-profiteia-kassidiaris/), που αναφέρει :

«Κι όμως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε στις προφητείες του ότι ο χαλασμός θα αρχίσει από έναν κασσιδιάρη. Προφανώς και δεν εννοούσε τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά κάποιον που θα είναι κασιδιάρης, δηλαδή θα του πέφτουν τα μαλλιά (αλωπεκίαση).»

Ακόμα και η δική μας η Τρικλοποδιά (καλοπροαίρετη κριτική, άλλωστε ουδείς αλάθητος ή όπως είπε η γνωστή αοιδός “ουδείς άσαφαλτος”) «“Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ …” (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ» (www.triklopodia.gr/xalasmos-ginei-enan-kasidiari-patrokosmas/ ) μάλλον έπεσε έξω και ασφαλώς δεν σημαίνει ότι προεξοφλώ ότι εγώ θα πέσω μέσα. Εκτιμήσεις κάνουμε.

Από την άλλη νοιώθω (εντελώς κοσμικά το λέω) ότι ο Θεός μας κάνει πλάκα, τα λέει πολλές φορές τόσο ξεκάθαρα αλλά εμείς αδυνατούμε να το δεχθούμε μη τυχόν και χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας. ΑΙΣΧΟΣ όλων μας!

Στα τρέχοντα λοιπόν : Ναι, γίνεται χαλασμός στην Ελλάδα με τον Κασιδιάρη και ο Πατροκοσμάς δεν θα ενδιαφερόταν για το τι θα γίνει με τους ξένους, παρεκτός την αναφορά από που θα έρθει το κακό (Δαλματία). Άρα πιθανότατα στην Ελλάδα τοποθετούσε τον “κασιδιάρη”, αφού η Ελλάδα τον ένοιαζε, η Ελλάδα τον πονούσε, η Ελλάδα σαν λίκνο της Ορθοδοξίας. Άσχετο αν πλέον στην ούγια της Ελλάδας γράφει “ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ”. Κρατάμε όμως αυτά :

«ΘΑ ΕΡΘΗ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΘΑ ΤΡΩΓΩΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΣΥΣΤΗΝΩ ΟΜΟΝΟΙΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΝ»

«ΘΑ ΕΡΘΗ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΑΛΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΑΛΑ»

Για να μην παρεξηγηθώ, μένω στην φράση του Πατροκοσμά «Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ» και μένω στον ήδη υπάρχοντα χαλασμό, μη εννοώντας σωτηρία ή λύτρωση. Αλήθεια, είχατε ακούσει οι περισσότεροι το επώνυμο Κασιδιάρης πριν τον Ηλία Κασιδιάρη; Γιατί να μίλησε ο Πατροκοσμάς για κάποιον “κασιδιάρη” (με μικρό κάπα) κι όχι για έναν κυριολεκτικά Κασιδιάρη; Αχ, Πατροκοσμά μου, πόσο ωραία τα είπες 2,5 αιώνες πριν. Μεγάλε εθνομάρτυρα Άγιε Κοσμά Αιτωλέ, πρέσβευε υπέρ ημών!

Για την τύφλωση των ανθρώπων παραθέτω το εξής, που είναι και των ημερών :

Ο Άννας και ο Καϊάφας δεν ήξεραν καλύτερα από όλους ότι έγραφε πως για “τριάκοντα αργύρια” θα προδώσουν τον Χριστό; Γιατί δεν ζητούσαν 31 ή 29 αργύρια και ζήτησαν “τριάκοντα”; Αλλά ήταν τυφλωμένοι. Ήξερε ο Θεός ότι μόνο έτσι θα γίνουν. Ο Θεός προγνωρίζει, δεν προορίζει. Ο Θεός γνωρίζει, ότι αυτό θα γίνει έτσι και ο άνθρωπος το κάνει από χαζομάρα. Δεν είναι ότι ο Θεός έβγαλε μία διαταγή, αλλά βλέπει την κακία των ανθρώπων που θα φθάσει και ότι η γνώμη τους δεν θα αλλάξει. Όχι ότι τα κανόνισε έτσι ο Θεός (με τις Προφητείες). (γ.Παϊσιος ο Αγιορείτης)

Θα επαναλάβω ότι ποτέ δεν μίλησα περί ημερομηνιών! Πάντοτε έθεσα το θέμα προετοιμασίας μας για την Άνω Πόλη, την Άνω Ιερουσαλήμ και όσοι έχουν ευλογία μέσω της Πόλης του Μεγάλου Κωνσταντίνου, της πρωτεύουσας των Ελλήνων. Δείτε πόσο ωραία το διατυπώνει ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ, Δικαίος της σκήτης Αγίου Ανδρέα και Μεγάλου Αντωνίου, που κοιμήθηκε προ ολίγων ημερών (30 Μάρτη 2023) >

https://www.brighteon.com/2b35c166-9a1b-4b48-85fc-798856257ea6

Τις πρεσβείες σου, πάτερ και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας γνώρισες απλόχερα τόσα χρόνια.

Με πόνο βλέπω γνωστό προφητολάγνο να αρθρογραφεί να μην ξεχάσουμε όσα μας έκαναν. Προτιμώ να προτρέψω τον κόσμο να μην ξεχάσουμε όσα κάναμε, που μας έφεραν στο χάλι που είμαστε σήμερα και επέτρεψε στους άλλους να μας αδικήσουν. Δεν προέτρεψα ποτέ να κυνηγήσουμε τους αρχιπροδότες της Πίστης και της Πατρίδας μας, αλλά και γω σαν πεπτωκώς άνθρωπος δεν ισχυρίζομαι ότι δεν θα νοιώσω ικανοποίηση, αν δω τους άλλους να τους πάρουν στο κυνήγι, όμως δεν θα βρωμίσω τα χέρια μου με αίμα, έστω και κτηνών. Απλά θα επαναλάβω την εκτίμηση (και όχι προφητεία) του κοσμοκαλόγερου που παρουσίαζα :

«Για μένα είναι αδύνατον το άπειρο Μεγαλείο του Τριαδικού Θεού να αρκεστεί σε μια πύρρεια νίκη σώζοντας πέντε-δέκα ανθρώπους και αιωνίως να τον ειρωνεύεται από το πυρ το εξώτερον ο διάβολος λέγοντάς του “σου κατέστρεψα την συντριπτική πλειοψηφία των πλασμάτων σου και καίγονται μαζί μου, άρα εγώ κέρδισα”. Το δέχεσαι εσύ; Επομένως όταν εξέπληξε τους πάντες με την ταπεινοφροσύνη του να ενσαρκωθεί, τί μπορεί να περιορίσει το μεγαλείο και την άπειρη δύναμή Του να εκπλήξει τους πάντες, ακόμα και τους Αρχαγγέλους, σώζοντας όλη την ανθρωπότητα; Και γιατί νομίζεις ότι θα τον υμνούν στον Αιώνα τον άπαντα;» (www.triklopodia.gr/bas_4-κοσμοκαλογεροσ-3-επαναλαμβάνει-την/ )

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ :

Δεν μας απασχολεί αν θα πάμε στην Πόλη αλλά ΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ, αν θα σώσουμε τις ψυχές μας δηλαδή, ενώ οι άρχοντες θέλουν να σώσουν τα τομάρια τους.

Άλαλε και μπάλαλε Μωυσή του Ραβή ακούς; Εσύ με τα μεγάλα αυτιά και τα τριάκοντα δισεκατομμύρια αργύρια! “Είπαμε να κάνουμε ένα δωράκι αλλά όχι και τόσο μεγάλο” (γέροντας Ανδρέας ο Πασοκέας, για διευθυντή ΔΕΗ)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : https://www.brighteon.com/4d737426-f757-4a6f-823b-d9c25de2b5ad

BAS_4

ΥΓ- Λόγω ημέρα όχι χιούμορ, δείτε κάτι συγκινητικό >

https://www.brighteon.com/2797132c-c863-4773-a9aa-912b8374c93c

κάτι να υμνήσουμε την φύση >

https://www.brighteon.com/b133a842-e574-4afe-a285-a2f7fc74a50c

και ένα δανεικό που την υπερβαίνει >

https://www.brighteon.com/31f60594-5024-4622-ad5b-a4c613aef15d

triklopodia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad