Type Here to Get Search Results !

"Μαραθώνιος" για την Ουκρανική ΠΑ-Πώς η Ουκρανία θα πραγματοποιήσει αντεπίθεση χωρίς τα F-16- Κόλπο γκρόσο με... τεθωρακισμένα

 

Θα γίνουν πλήγματα σε θέσεις διοίκησης, κέντρα επικοινωνίας και αποθήκες

Αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, δήλωσε σε ακρόαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται επί του παρόντος αεροσκάφη F-16, αλλά σίγουρα θα τα παραλάβει αργότερα.

Στο μέλλον , η Ουκρανία , σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου , πρέπει οπωσδήποτε να λάβει μαχητικά F-16 ή άλλα αεροσκάφη, αλλά τώρα οι εταίροι θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας, πυραύλων και τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο.

Ο στρατός στις  Ηνωμένες Πολιτείες φοβάται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας , έχοντας ένα αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας, θα μπορέσουν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στα μαχητικά μετά τη μεταφορά του F-16 στην Ουκρανία.

Και εδώ το θέμα δεν είναι τόσο στις πιθανές απώλειες αεροπορικού εξοπλισμού, αλλά στο πιθανό κόστος φήμης. Εξάλλου, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν (και αυτό δεν είναι υπερβολή) ότι τα αμερικανικά όπλα, είναι τα καλύτερα στον κόσμο και η μεταφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί τουλάχιστον να ανατρέψει το ρεύμα του ένοπλου αγώνα.


Και στο φόντο των σημαντικών απωλειών του F-16, η εικόνα ενός από τα αεροσκάφη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, ενός οχήματος μάχης που έθεσε τα παγκόσμια πρότυπα για ένα ελαφρύ μαχητικό, μπορεί να εξασθενίσει πολύ.

Προκειμένου το F-16 Fighting Falcon να λειτουργήσει επιτυχώς στον αμφισβητούμενο ουκρανικό εναέριο χώρο, είναι απαραίτητο, εκτός από τα ίδια τα μαχητικά, να μεταφερθούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στην ουκρανική πλευρά (με ρυθμό ενός αεροσκάφους ανά 1- 2 Μοίρες),  για την καταστολή της αεράμυνας, εξοπλισμένα με πυραύλους αντι-ραντάρ και βόμβες ολίσθησης (για να χτυπήσουν τις θέσεις των τμημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων χωρίς να εισέλθουν στις ζώνες καταστροφής του συστήματος αεράμυνας), και για να δώσουν στη Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας  ραδιοφωνική και ηλεκτρονική αναγνώριση.

Μόνο εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το F-16 Fighting Falcon θα εμφανιστεί στην Ουκρανία.

Έτσι, η επιθετική επιχείρηση στην εαρινή εκστρατεία που έχει μάλλον ξεκινήσει, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βασιζόμενες αποκλειστικά στα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, που έχουν ήδη αποκτηθεί από τη Δύση.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς  κανόνες , μια επιθετική επιχείρηση ξεκινά με μια αεροπορική εκστρατεία ή μια σειρά από μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις. Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σήμερα, δεν έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα. Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό την μαχητική τους ικανότητα κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, αλλά εξακολουθούν να είναι μικρές σε αριθμό.


Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πιθανώς, βλέπει μια διέξοδο σε μια μαζική επίθεση την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει στην αποδιοργάνωση του συστήματος διοίκησης και ελέγχου του εχθρού, στην ήττα των αεροπορικών και αντιαεροπορικών ομάδων , στην ήττα ομάδων εδάφους, στη διατάραξη του συστήματος επιμελητείας και στην καταστροφή στοιχείων του επιχειρησιακού εξοπλισμού στο θέατρο του πολέμου. Πρώτα από όλα, θα χτυπηθούν θέσεις διοίκησης, κέντρα επικοινωνίας και αποθήκες πυρομαχικών.

«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι για την εφαρμογή τέτοιων σχεδίων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εφοδιάστηκαν με μεγάλο αριθμό βομβών σχεδιασμού JDAM-ER (εκτεταμένης εμβέλειας), βόμβες μικρής διαμέτρου από το έδαφος (GLSDB) και πυρομαχικά  μάχης HIMARS και M270 MRLS», αναφέρει ξένο μέσο ενημέρωσης.

Είναι πιθανό ότι, για χτυπήματα κατά των εγκαταστάσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που αναπτύσσονται στο βάθος, το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με πυραύλους κρουζ, εκτοξευόμενου αέρα τύπου Storm Shadow / SCALP. Επιπλέον, το ουκρανικό πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, το οποίο έλαβε πολλά κατευθυνόμενα βλήματα M982 Excalibur 155 mm, θα συμμετάσχει στην ήττα σημαντικών αντικειμένων στην πρώτη γραμμή.


Μετά από ένα μαζικό χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας, τεθωρακισμένες και μηχανοποιημένες μονάδες και σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κυρίως εξοπλισμένοι με δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, θα τεθούν σε δράση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην κορυφή του χτυπήματος.

Οι νότιες ουκρανικές στέπες, παρέχουν μεγάλες ευκαιρίες για την ταχεία προώθηση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σίγουρα, αποσπάσματα επιδρομής και παράκαμψης θα σχηματιστούν στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος θα επιφορτιστεί με την παράκαμψη των κόμβων αντίστασης του εχθρού, θα κινηθεί γρήγορα προς την ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, θα ανατέμνει τα αμυνόμενα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στη συνέχεια θα τα καταστρέψει κομμάτι κομμάτι.

 «Οι απώτεροι στόχοι της ουκρανικής "αντι επίθεσης" έχουν ήδη ονομαστεί επανειλημμένα - Μελιτόπολη με πρόσβαση στο  Μπερντιάνσκ , τη Μαριούπολη και, ενδεχομένως, το Λούγκανσκ», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.


 
pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad